Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mona_Poznan

Pierwsze tygodnie ciązy, a opryszczka wargowa twarz -czy to grozne dla dziecka

Polecane posty

Gość mona_Poznan

Jestem w drugim tygodniu ciązy i wyszła mi opryszczka wargowa, czy to jest groźne dla dziecka? Byłam tez u ginekologa , ale powiedział ze przyszłam za wczesnie -nie moze na 100% stwierdzić ciązy -mam przyjśc za dwa tygodnie, ale na 98% jestem w ciązy. Zapisała mi lekarka nystatyne dopochwowo -czy to jest bezpieczne dla dziecka? Proszę o odp.

Gość ja miałam
opryszczkę na ustach dwukrotnie na początku ciąży. moje dziecko jest zdrowe, wiec nie wiem czy to ma wpływ na rozwój płodu

Gość mona_Poznan
jesli jest zdrowe twoje dziecko to pewnie nie -dzieki

Nie, nie jest groźne. Przynajmniej tak powiedział mi mój lekarz prowadzący kiedy byłam w ciązy.

Gość mona_Poznan
dziekuje bardzo za odpowiedzi!

Gość mona_Poznan
A co jesli chodzi o nystatyne dopochwowo? Podobno śluz mialam jakis dziwny-tak mowil lekarz. Często wczesniej mialam problemy z grzybicą

Najskuteczniejszy sposób na pozbycie się opryszczki, a do tego w ogóle nie szkodliwy dla płodu to mrożenie jej. Ja przykładam do zaatakowanego miejsca kostke lodu owinietą w cieniutka szmatke i trzymam tak długo aż przestaje czuć to miejsce. Zabieg powtarzam kilkakrotnie w ciągu dnia. Przy mocniejszych atakach samruje Sacholem i Zoviraxem.

Niestety o Nystattynie nie moge sie wypowiedziec bo nie wiem nic na ten temat. No ale to jest chyba antybiotyk. Byłabym ostrożna.

Nystatyna to nie antybiotyk! To lek przeciwgrzybiczny. Jest raczej bezpieczna w ciazy. CHociaz najbezpieczniejszy jest pimafucin. Te "dziwne" uplawy, to moze byc wlasnie objaw ciazy. O ile nic cie nie swedzi ani piecze.