Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę pomozcie

Mój 2 letni synek jest bardzo agresywny

Polecane posty

Gość proszę pomozcie

Pomóżcie doświadczone mamy,co mam z tym zrobić Synek ma ponad dwa latka,bije mnie i strasznie krzyczy. Większość dnia spędza niestety w żłobku (od 7 do 14).Strasznie się zmienił,a nasze życie zamienił w mały koszmar. Ciągle bije ,wydziera się,jest poprostu okropny.Czy któraś z was miała też taki problem?

Gość proszę pomozcie

Gość nuuuuuuuuda
powiedz a ty ja k mówisz do niego to spokojnie

ja zazwyczaj olewam złe zachowanie ,ta metoda działa w 80%

Gość proszę pomozcie
zazwyczaj mowię spokojnie,ale nie ukrywam,że odkąd zaczął się tak zachowywać często wyprowadza mnie z równowagi i zdarza mi sie wrzasnąć

Gość adolfina
moim zdaniem to powinnas przygotowac pokój pokutny; żeby tam nic nie było , co można zdemolowac albo o co mozna sobie zrobic krzywde; jak wpadnie w szał , to go odstawic do tego pokoju i niech tam siedzi , aż mu przejdzie nie krzycz i nie wpadaj sama w złosć , ale mów stanowczym głosem "nie podoba mi się" , "nie zgadzam sie , żebyś sie tak wobec mnie zachowywał"; postaraj się być stanowcza i konsekwentna

Gość nuuuuuuuuda
mój synek w sierpniu będzie miał 7 lat i zauważyłam ,ze jak ja krzycze to on jeszcze bardziej i wiem ,ze poprostu trzeba spokojnie bez nerwów wiem ,ze jest ciężko ale spróbuj

Gość proszę pomozcie
Staram się być spokojna,niestety uwieżcie,że nie jest to łatwę. Jeśli chodzi o pokój to raczej niemożliwe bo w mieszkaniu mam tylko 2. Jest coraz gorzej ,nie mam już siły naprawde nigdy nie sądziłam,że mój synek będzie tak niedobry,nie sądziłam,że można mieć dosyć własnego dziecka.

Gość nuuuuuuuuda
a miał już kiedyś kare za złe zachowanie wystarczy zeby nie oglądał bajki

Gość proszę pomozcie
racej nie rozumie takiej kary,jest jeszcze za mały i ciężko mu coś takiego wytlumaczyć. Jeśli chodzi o karyto było to rczej stawianie do konta.

moze poczytaj jakas fachowa lieterature na ten temat?? nie potrafie Ci doradzic zadnych konkretnych tytułow ale spróbuj cos znalezc w ksiegarni, albo bibliotece....

Gość proszę pomozcie
juz szukalam,ale szczerze owiac nie znalazlam nic godnego uwagi