Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo solenizantka

Ktora opcje byscie wybrali ?

Polecane posty

1.Kupic mieszkanie w miescie 2.Wybudowac dom pod miastem (lecz ziemia droga) 3.Wybudowac dom na wsi (lecz maz chce a ja nie ) wiec co ROBIC?????? :( gdzies musimy przeciez mieszkac :o Czemu budownictwo w Polsce jest tak cholernie drogie ??? 😭

Gość ha ha ha LINKA
pierwsze zdecydowanie:]

Gość suzi Q
wybudowac dom pod miastem

Budowa domu pod miastem, działkę zawsze jakąś można znaleźć w okazyjnej cenie ;) Budownictwo nie jest aż takie drogie, tylko pensje niskie :p

argumenty mojego meza za domkiem na wsi: -cisza na wsi -we wlasnym ogrodku mozna zrobic grilla ze znajomymi -nie placimy czynszu tylko łozymy na swoje argumenty moje na NIE: -ciszy nie lubie tylko halas w miescie -juz widze ile razy tego grilla robimy i jak znajomi do nas chetnie wybieraja sie na wies a do tego czesto 😠 -o oplatach tez nie bylabym taka pewna, ze beda mniejsze :o

a czy 35 km od Krakowa to mozna nazwac, ze to jest "pod miastem" ? :o

Gość jhgj
Mieszkanie w miesccie. Pomysl...kiedy moze Twoj mąz wczesniej umrze i co zostaniesz sama w tym domu na wsi i bedziesz wiatr w pokojach łapac

Domek na wsi to kłopot z dojazdem gdziekolwiek. Tak samo dom pod miastem, chociaż to już lepsza opcja. Jeśli jesteście jeszcze bez dzieci to wybrałabym pierwszą albo drugą opcję. Z naciskiem na tę pierwszą, bo jako nastoletnia córka moich rodziców, którzy uparli się na do pod miastem, po prostu cierpię z tego powodu :(

Powiem Wam tak: Moj maz wychowal sie na wsi, ja cale zycie od urodzenia w miescie.Dla niego przejscie na cisze i spokoj nie bedzie takim szokiem jak dla mnie :( Po prostu nie lubie tego.Fakt, ze z wiekiem czlowiek coraz bardziej pragnie spokoju, ale tez wiecej wizyt u lekarza a wiadomo, ze ze wsi zeby dojechac do miasta to juz zawsze bedzie stanowilo problem.Wiem, ze jest WYSYP domow pod miastem czy na wsi, ale nie w tym rzecz by isc za moda tylko by bylo ekonomicznie i fajnie sie mieszkalo....Doradzcie cos, prosze :o

ceny mieszkan w Krakowie sa zawrotne...:( naprawde ceny wywindowane do bolu....na razie jestesmy sami bez dzieci i na razie rowniez nie planujemy :o

35 km - daleko, to już właściwie jest \"na wsi\" a nie \"pod miastem\" :p Dla mnie \"pod miastem\" to 5-10 km.

Gość a co z dojazdami do pracy
bo jak zasypie snieg, slisko, korki

wielbiciel tez tak uwazam, ze to juz wies.Raczej nie dam sie przekonac, bo dla mnie to bylaby zbyt bolesna i ciezka proba :( nie pozostaje nic innego jak wziac kredyt na 30lat i kupic mieszkanko w Kraku, piekna przyszlosc, nie ma co 😭

Gość jubilatka jak się patrzy
Musisz brać pod uwagę plusy i minusy oraz życie jakie lubicie prowadzić. Jesli kochacie wypady na miasto, do kina, resaturacji, lubicie tańczyć, często spotykacie się z przyjaciółmi itd. to dużo lepiej w mieście - dojazd!

no i wlasnie, zycie prowadzimy raczej rozrywkowe - tzn.ja meza wszedzie ciagne, bo on raczej domator,choc i tak przy mnie juz sie zmienil ;) ale znajomy 3x w tygodniu,wypady na miasto co drugi dzien,kino nie czesto, bo filmy dvd kupujemy....KOCHAM MIASTO i wiem, ze na wsi bym sie zanudzila :o

No nie wiem, ja w w mieszkanie nie wrzuciłbym więcej jak 250-300 tys., w życiu! Za większą sumę kombinowałbym budowę choćby małego domu - na przedmieściach lub pod miastem :)

No i dziekuje za odpowiedzi, chcialam metoda losowa zobaczyc ile osob jest za miastem ile za wsia i wiem, ze miejsca zamieszkania/lokalizacji nalezy szukac zgodnie z potrzebami a nie gdzie taniej, tylko ta szara, polska,cenowa rzeczywistosc :o 🖐️

Gość opcja 3

Gość katsumotokuba
To fakt Ziemia pod Miastem bardzo szybko idzie w górę plus do tego jeszcze koszty budowy i pilnowanie robotników (nerwy) Jeśli cenicie sobie cisze i spokój na obrzeżach. Bo ja np nie mógł bym mieszkać i pracować w Wawie. Polecam jednak mieszkania od dewelopera, np www.makdom.com.pl Nie macie wtedy żadnych spraw papierkowych i zbędnych stresów a wokół domu zieleń, bezpieczeństwo i cisze.