Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Życie na gorąco

małżeństwo to grób

Polecane posty

Gość im happy
do Dirisha - ona kiedyś to doceni co miała.mam tu na myśli właśnie odpowiedzialność i wszysko co się wiąże ze wspólnym odpowiedzialnym byciem razem. - ale nie ma tu już dla niej miejsca.

Gość jakatakasiaka
no co chcecie , dopaliła mu kobitka i tyle Mało to takich sytuacji? W odwrotną stronę też takie są

im happy jestem tego pewna pozdrawiam, fajny z Ciebie facet:) taka... pewnie, że dużo. Ale jeśli jużo tym pisze, to niech chociaż wyciagnie z tego wnioski i skorzysta z ciężko opłaconej nauki.

Gość jakatakasiaka
Napewno wyciągnie wnioski , moze nie teraz bo cały rozgorączkowany ale pozniej tak A swoja droga zycie jest paskudne a moze to nie zycie tylko ludzie?

Gość maleńka dorosła
Na początku jest pięknie , bo my widzimy tylko to co dobre. To co złe w partnerze nie chcemy widzieć , hormony , pożądanie to nam przesłania prawdziwy obraz naszego partnera lub partnerki. Może nawet zauważymy np. pociąg do zakrapianych imprez , lecz wtedy nie przyjdzie nam do głowy , że nasz luby , bądź luba to zadatek na alkoholika . My nie chcemy widzieć wad . NIESTETY. Potem w związku drobne minusiki stają się barierami nie do przyjęcia . Wiem co piszę , nawet potrzeba kilkunastu lat , aby zrozumieć lub zdać sobie sprawę , że ten NAJ zawsze taki był , lub była.... Smutne ? Takie życie....

...taka... jak napisałam - sami tworzymy swoje życie, popełniamy błędy z głupoty, \"a jakoś to będzie\" egoizmu itp. A potem nagle dziwimy się, że musimy za to zapłacić. Czasem to jedno wielkie narzekanie na ten podły i niewdzięczny los. A przecież zasady sąproste. - coś cennego kosztuje (wysiłek nie pieniądze) - zło wraca (nie krzywdzić) - nienawiść zabija (osobę która nienawidzi) itp. Wyciągnie nie wyciagnie... różnie bywa. Poza tym szkoda lat marnować i sił psychicznych. Czasu nikt nam nie zwróci.

Gość tulipany w salaterce
Amen :)

Gość im happy
do jakatakasiaka - nie jestem rozgorączkowany.gdybym był to już bylibyśmy dawno po ślubie a może i po rozwodzie. - wnioski wyciągnąłem dawno ze związków z innymi dlatego dałem czas i temu związkowi a że nie było nam razem po drodze to już inna sprawa.

Gość dudki to mój bożek
Tu jest tylko jedna wersja... A mój to skur......pożałujcie mnie Dirisha🌻

Gość jakatakasiaka
""Poza tym szkoda lat marnować i sił psychicznych. Czasu nikt nam nie zwróci."" Z tym zgadzam się w zupełności , a też zmarnowałam go niemało Jest zle- trzeba przejść przez to , nie ominąc , tylko przejść i iśc dalej , nie ogladając się za siebie.

----->maleńka dorosła; chylę czoła. To może im tu skopiuję z Twojego posta fragment jeszcze raz: \"My nie chcemy widzieć wad . NIESTETY. Potem w związku drobne minusiki stają się barierami nie do przyjęcia .\"

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

Faktycznie ... małżeństwo... ślub.. to niszczy związek... to zabrania i nakazuje... a my jestesmy tylko ludzmi... moj związek tez miał piekny i wspaniały ... tak sobie obiecywalismy i tak miało byc ... a teraz ... patrzymy na siebie jak obcy ludzie... to nie tak miało byc.... ale dlaczego tak sie stało..... Pragnelismy bys razem a teraz uciekamy od siebie.....

nie jestem w Twojej skórze, ale wydaje mi się, że spoczęcie na laurach \"on jest już mój\" lub \"ona jest moja\" niszczy związek. Poza tym kwestia wymagań: -\"Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma\", czyli może z tym czy tamtym byłoby mi lepiej -Brak motylków w brzuchu i wariactwa hormonów, czyli dlaczego nie jest jak kiedyś Tyle teroii, praktyki nie mam:P

na sucho jestem \"mądra\" ale z tego co czytałam i widziałam, to brak pracy najbardziej pogrąża małżeństwo. Na marginesie. Co ślub nakazuje i zabrania?

Gość grób

Gość grób