Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mexi

Zatoki- ropa spływająca do gardła- jak długo??

Polecane posty

Czy ktoś z was tak miał, no bo chyba się wykończę. Lekarz stwierdził zapalenie zatok, dał antybiotyk i non stop spływa mi do gardła ropa. Nie mogę spać, bo się wylewa z ust. Coś okropnego. Jak długo jeszcze? U mnie to już trwa 24h i nie ma rzadnych przerw. Leje się non stop.

Gość ojjjjj
wspolczuje, cos okropnego. musisz pewnie czekac az antybiotyk zacznie dzialac, po dwoch trzech dniach juz powinno byc jego wystarczajace stezenie. A masz jakies inne objawy? cos cie boli? slabo ci? bo moze jakies "cialo obce" ci utknelo i tak podraznia sluzowke ze ropa caly czas leci... ja sie kiedys zakrztusilam kanapka i mi kawalek jej utknal w nosie od srodka, to strasznie caly czas mi splywalo, dopki techo cholerstwa nie wysmarkalam, co latwe nie bylo i trwalo z caly dzien. ohyda

Gość też to mam
skonczyłam antybiotyk (brałam 3 tygodnie), ale nadal spływa mi wydzielina obecnie stosuję lek uodparniajacy w aerozolu do nosa i czyszczę solą fizjologiczną przed każdą aplikacją naprawde nie wiem kiedy to się skończy:O

Gość ZuzannaMarianna19
Mnie też męczą zatoki ale nic z tym nierobie.Katar spływa mi do gardła non stop.Antybiotyków niemam zamiaru braz w kółko.Na szcęscie mam tak tylko zima jak zimno.W lato super żadnych dolegliwości:)

Gość Ropne zatoki
to bardzo powazna choroba, która nalezy leczyć poniewaz może ona doprowadzic do śmierci To prawda, mialam "sciągane zatoki" i wiem co mowię :)

Dodam, że nigdy nie miałam do czynienia z zatokami.

Gość ijiji
Ja z zatokami walczyłam połowe szkoły podstawowej i każdej zimymiałam zapchane zatoki, pomimo brania lekarstw. Dopiero skutecznie wyleczył mnie aerozol Budesonid, nie wiem czy dalej jest na rynku i teraz na szczeście jest już dobrze, ale jak tylko robi się chłodniej to czapa na głowe i nie ma że boli Wspolczuje dziewczyny, ale to może troche potrwać Aha i jezeli raz zatoki zostały zaatakowane to zapalenie może i raczej bedzie wracać

No dzis jest trochę lepiej, ale ropa nadal leci, chociaz tak jakby mniej. Kurde mozliwe to, ze to od jakiegos wirusa? Ja zawsze chodze w czapce, wiec nie miałam się za bardzo gdzie przeziębić.

Upssssssssss Help kiedy to się skończy?????

Gość doleczylas sie
doleczylas sie mexi?

Gość rada x 777
jedyny szkopół to to, że ew. drobnoustroje z wymazu hoduje się kilka dni. Rada na przyszłość: gdy tylko coś złapie w gardle, natychmiast zrobić antybiogram, by lekarz mógł przepisać właściwy antybiotyk. Lekarze niezbyt chętnie kierują na wymaz, gdyż obciąża to ich konto finansowe. Głupie prawda?

Na takie problemy z zatokami,to innego wyjscia niz punkcja zatok chyba nie widze. Niestety, jest to okropne przezycie, ale wyleczy katar raz na zawsze.

Gość yccccvvvvvv7
punkcja wcale nie pomaga na zawsze. na pewno nie każdemu. są zresztą również operacje- które też niekoniecznie rozwiązują problem na zawsze. niestety jak ktoś zachoruje na to świństwo, to się musi już zawsze męczyć- wiem coś o tym

Gość I tak to juz jest
No ja bym jeszcze zamiast cabuli dodał do rumianku srebra nanokoloidalnego,równiez zdrówka życzę

Gość I tak to juz jest
No i dlatego niegdy,przenigdy nie wyleczys sie z zapalenia zatok i tak to juz jest

Gość lesiu2143
Witam od ponad tygodnia boli mnie gardło. Znaczy co dzień jest silniejszy , czuję ropę więc często charkam żeby ja wypluc. Od 2 dni zaczlem plukac gardło szalwia jak narazie nic nie pomogło i od dzisiaj zarzywam OROFAR MAX . Nie wiem mial ktos cos podobnego ? Jak tak to prosze o odpowiedz jak sie z tego wyleczyl . Pozdrawiam

Gość gość
zamów w internecie Sinus Rinse i płucz zatoki dwa razy dziennie mojemu mężowi pomogło, zaleciła mu to laryngolog

Gość Sylwia19821
na początku idź do lekarza jeśli jeszcze nie byłaś. Mój syn miał podobne objawy. Szybko przeczytałam to i owo na http://leczzatoki.pl/wzz_symptomy.php Rejestracja do lekarza i potwierdziły się moje obawy. Zapisał leki i czekamy na efekty.... serce mi się łamię jak widzę jak się chłopak męczy

lesiu2143 2014.06.13 , zalegająca wydzielina może być związana z ostrym zapaleniem gardła lub zatok. Jak najszybciej zgłoś się do lekarza rodzinnego. Aby wyzdrowieć musisz odksztuszać wydzielinę i zlikwidować przyczynę zapalenia. Prawdopodobnie trzeba rozważyć zastosowanie antybiotyku. Jeśli często nękają Cię zatoki, skorzystaj też z wizyty u laryngologa. Marta Piekarska

Gość pati3140
Osobiście mam trochę inaczej, ale podobnie. Od jakiegoś roku spływa mi taka żółta dość gęsta wydzielina coś jak ropa i nie mogę nic z tym zrobić bo byłam już u kilku lekarzy i żaden nie wie co mi jest. Może mógłby mi ktoś pomóc gdzie jeszcze mam iść?

Gość irena99
Ja bym doradzała inhalator Alergia Stop. Niby w nazwie jest że alergia, ale można tutaj też inne terapie prowadzić. Ja akurat to mam spore problemy z zatokami od jakiegoś czasu i inhalacja mi bardzo pomaga. Można przetkać drogi oddechowe, udrożnić a przez to potem oddycha się lepiej, głowa tak nie ciśnie, po prostu czuć różnicę w jakości oddychania.

Gość gość
Krople z drzewa herbacianego i inhalowac się polecam.

Gość gość
Płukanie zatok, to tozprowadzanie bakterii !!!

Gość Dariakjk
ja tez na to chorowalam! Mozna od tego dostac zapalenia opon mozgowych i innych ciezkich powiklan z utrata wzroku wlacznie. Jest za to odpowidzialny gronkowiec zlocisty, ktory szybko uodparnia sie na antybiotyki! Zrobcie sobie wymaz z nosa/gardla to wam to wyjdzie. Leczylam to kilka lat i nic. Pomogla mi dopiero wizyta u zielarza i terapia mieszankami ziółi, u Bonifraterow w Warszawie, ulica Sapierzyska 3. tam sie placi " co łaska",

Gość Gość

My stosujemy inhalator o nazwie Novama Familino Pro. Jestem zadowolona, bo nie marnuje w ogóle leków, nawet przy długoterminowym użytkowaniu, pracy ciągłej. No i maska dobrze przylega, więc mgła nie wyleci na oczy.