Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia-krk

jaki aparat cyfrowy ? - proszę znawców o pomoc

Polecane posty

Gość Klaudia-krk

Witam. bardzo proszę o opinię kogoś kto zna się na aparatach. Potrzebuje DOBRY aparat nie patrze czy ma opcje nagrywania filmów bo jesli potrzebuje aparat to nie kamere. Wiec szukam aparatu który robi bardzo ładne zdjęcia w różnych warunkach atmosferycznych. Zastanawiam się jak narazie nad dwoma typami: - canon a430 -canon a510 prosze o opinię :)

Gość benek
sorry nie pomoge bo się nie znam:(

Gość ADuśka
Drugi link dziala ale jest napisane ze nie mozna znalezc strony

Gość gdfgdf
bo jak sie nie umi to nie dziala Ty chcesz ten aparat do pykania tylko ?

Gość Klaudia-krk
tak chce by poprostu robił bardzo ładne zdjęcia nie muszą być wielkiej wielkosci oczywiscie więc 4 5 mln pikseli w zupełnosci mi wystarczy.

Gość ADuśka
Znowu wyskakuje ze strona nie zostala znaleziona :o

Gość prowokacyjka
Mnie się wydaje, że jeśli nie potrzebujesz super udziwień to wystarczy ten pierwszy. Bo ja mam 3,2 mln pikseli (bo kupiłam go 3 lata temu), a zdjęcia mimo wszystko robi ładne i w każdą pogodę. No a ustawienia teraz możesz zmieniać w każdym aparacie cyfrowym. Ja polecam Canona, bo od ponad 3 lat działa mi bez zarzutu :)

Gość Klaudia-krk
prowokacyjka ja tez własnie chce tylko canona. tego pierwszego( ok.500zł) oglądałam już w media markt i facet powiedział że robi ładniejsze zdjęcia i jest wogóle lepszy niż samsung za 1100 (pokazał w sklepie)

Gość Klaudia-krk
prowokacyjka a który masz model tego canona ?

z tych 2 modeli zdecydowanie polecam a510 :) ma lepszą matryce i manual! też mam canona :)

Gość Klaudia-krk
a co to metryca? jak wpływa ja jakosc zdjęcia ? :O

Gość Klaudia-krk
prowokacyjka widzisz masz juz 3 lata a zobacz jak stoi jeszcze cenowo:) noi jest wizualnie ładny:)

Gość prowokacyjka
Klaudia może i tani nie jest, ale to porządny aparat, a poza tym kupiłam go 3 lata temu w USA za równowartość ok. 1000 zł, więc już trochę staniał od tamtego czasu ;)

Gość prowokacyjka
A matryca to chyba to samo, co rozdzielczość, czyli im większa tym wyraźniejsze zdjęcia. Tak mi się przynajmniej wydaje :o

Gość Klaudia-krk
ja już sama nie wiemjaki kupic....chyba zdecyduje się na tego canona IXUS :o

Gość Klaudia-krk
TO JUZ TAKI PROFESIONALNY SPRZęT JEST

Gość prowokacyjka
Ten IXUS nie jest zły To zależy też od tego, jakimi funduszami dysponujesz Bo jak na jakość nie jest drogi

Gość prowokacyjka
Ten ostatni to już profesjonalny A skoro Ty nie potrzebujesz udziwień, to IXUS powinien wystarczyć ;)

pojęcie matrycy :D http://pl.wikipedia.org/wiki/Matryca_CCD w aparacie im większa matryca tym lepiej (oznaczenia 1/3\", 1/2.5\", 1/1.8\" -> mniejsza liczba po kresce oznacza lepszą matryce) po warunkiem że nie ma tam upchniętej zbyt dużej ilości pikseli.. eh.. tyle razy już to pisałam na tym forum że nie chce mi sie powtarzać :o w a430 masz matryce 1/3\" (mała jak na obecne standardy!) i na niej masz upchnięte 4,2 MP w a510 masz matryce 1/2.5\" i na niej 3,3 MP w a510 będziesz miała lepsze zdjecia; mała matryca + duża liczba pikseli oznacza większa \"zakłócenia\" na zdjęciu..

Gość Klaudia-krk
NO WłASNIE JEST NIE DROGI A FAJNY :) aparat do 600zł chce kupic (na allegro bo jest sporo taniej)

po pierwsze , na co kolwiek się zdecydujesz , udaj się pierw do sklepu Canon i dopiero porównaj ceny ze sklepów takich jak MediaMarkt czy Saturn . Naprawde.. różnice bywają o 200 zł niekiedy na niekorzyść tych marketów. Ja mogę Ci polecić aparaty Sony jeszcze , w zupełności dorównują a moim zdaniem są lepsze Canon (ale moze dlatetgo ze sama mam i sobie chwale, tylko taki wielki specjalistyczny) ale z takich prostszych cyfrówek i naprawde dobrych też mają wybór