Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia-krk

jaki aparat cyfrowy ? - proszę znawców o pomoc

Polecane posty

Gość Klaudia-krk
1/2.5" CCD - Około 5.0 milionów(LICZBA PIKSELI)

Gość prowokacyjka
To IXUS chyba będzie lepszy bo też ma 1/2.5" A na tym 5 mln pikseli

Gość Klaudia-krk
Patrzyłam na sklep cacona i są ceny drozsze niz np. allegro, o 200-400zł !

Gość Klaudia-krk
prowokacyjka tez tak myslę że będzie dobry. dziś będę w media markt to porównam ceny i zapytam o tego ixus'a :)

prowokacyjka ale własnie chodzi o to że wieksza liczba pikseli na tej samej wielkości fizycznej matrycy niekoniecznie oznacza że jest lepiej :) dla przykładu zobrazuje to tak: jest sobie jakieś pomieszczenie (matryca) w której jest jakaś liczba dzieci (piksele), jak do tego samego pomieszczenia wpuścisz więcej dzieci to będzie większy hałas i szum (zakłócenia) :D co do tego ixusa ja bym sie nie zdecydowała z tego chcoażby względu że ma bardzo mały zoom optyczny (tylko 2,4x) i nie ma manuala --> taka małpka :)

aha no chyba że tak , bo ja przy kupowaniu swojego byłam zszokowana tą różnica . i bardziej opłacało mi się w firmowym , pomimoze w tych sklepach olbrzymach był rzekomo w promocji . i prawie bym kupiła przypadkiem ale na szczęscie brakło wtedy:)

a zdecydowanie dużo osób zachwala a510, gdyby nie to że akurat wychodził a610 sama bym go kupiła :)

Gość Klaudia-krk
mikifika widze ze ty sie znasz na aparatach, wiec : CANON PowerShot A430 -->Matryca CCD 4.0 mln pikseli i 4x optyczny zoom Canon A 530 -->matryca 5,0 mln pikseli, 4-krotny zoom optyczny CANON A520 -->1/2,5 cala CCD, ok. 4 MP canon A 510 -->CCD 1/2,5" efektywna 3,2 mln pixeli canon ixus --> 1/2.5" CCD 5.0 mln pikseli 2.4x zoom optyczny .........bo juz zgłupiałam:(

e tam znam :P po prostu jakis czas temu sama musiałam zdecydować sie na jakiś aparat i troche czytałam bo chciałam właściwie ulokować pieniądze :) powiem tak: a510 juz wiesz.. naprawde robi ładne zdjecia a430 bym odrzuciła bo nie ma co się pakować w tak małą matryce a520 odpada bo w porównaniu do a510 nie warto przepłacać ixus odrzuciałabym ze względu na mały zoom opt. i ten a530.. ma wiecej pikseli niż a510 na tej samej matrycy ale może można by zaryzykować, poszukać w necie zdjec robionych tym aparatem, jak ja kupowałam dla siebie tego modelu nie było swoją droga to polecam stronke do porównywania aparatów (w zakłądce katalog masz recenzje): http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/4 i forum cyberfoto (znajdziesz na googlach) na którym często zamieszczają zdjecia robione danymi aparatami teraz musze lecieć 🖐️