Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurakihjhhh

omdlenia w ciąży

Polecane posty

Gość kurakihjhhh

jestem w 25 tc i często mnie słabi. wszystkie wyniki badań mam dobre. czy ktoś miał tak jak ja?

a wyniki wszystkie masz dobre? krew? moze masz anemie? tak czy owak powiedz o tym lekarzowi. ja akurat tak nie mialam ale przeciez ciaza u kazdego moze inaczej przebiegac. moze masz tez niskie cisnienie? mierzysz/ moze sprobuj. zycze zdrowka..i glowa do gory.

ja tak mam jestem w 27 tygodniu i mam tak od dłuższego czasu-pytalam ginekooga- ale stwierdził że czasami to niestety poprostu objaw ciąży. kazał sie nieprzegrzewać i nie denerwować. ja nosze wszedzie butelke wody- to pomaga a w skepach sie rozpinam i dużo wypoczywam. widać taki już nasz urok. mdlała też moja znajoma- donosila normalnie urodziła zdrowiutkiego chłopca a pani była w wieku 35 lat. także myśle ze bedzie oki.

Gość _ewa_
Omdlenia mogą być objawem anemii, braku żelaza... koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi, pewnie zleci Ci badania krwi jeśli nie masz aktualnych i zaleci przyjmowanie kwasu foliowego i żelaza. Mnie też robiło się duszno i słabo właśnie z tego powodu. Teraz jest lepiej, ale trzeba uważać - zbyt częste omdlenia nie służą zbytnio dziecku. Powodzenia i dużo zdrowia.

Ja mdlałam na początku na widok,a nawet zapach krwi w szpitalu i musiałam zrezygnować z pracy, a później mi trochę przeszło chociaż zdarzają się omdlenia i teraz ( 38 tydzień) np w kościele albo jak jest duży tłum. Ale wszystkie wyniki mam w normie a rozmawiałam z koleżanką która jest ginekologiem i powiedziała że to jest reakcja obronna organizmu