Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrożniczka

Korzystanie z NHS w Anglii ubezpieczenie

Polecane posty

Gość podrożniczka

Kochani mam takie pytanie........... mam medical card oraz numer NHS, bo pracowalam w Londynie przez dwa lata, potem wyjechalam na pol roku a teraz znowu wracam................czy moge korzystac z opieki NHS skoro nie pracuje ani nie studiuje? boje sie ze jak pojde do przychodni to oczywiscie przyma mnie ale potem wysla rachunek do domu? jak to dziala, czy ktos cos wie? dzieki i pozdrawiam

Gość oooooooooooo
Ja jestem w anglii juz ponad 2 lata ani nie prauje ani nie studiuje, zadnego rachunku jeszcze nie dostalam a juz pare razy korzystalam z uslug medycznych.

tak, zgadza sie............jestes tam dwa lata i to jest klucz, wszystkiego sie juz dowiedzialam.................po 12 miesiacach pobytu w UK, automatycznie mozesz korzystac z NHS nawet jezeli nie pracujesz ani nie pracowalas..................ale ja niestety opuscialam UK na pol roku, pomimo iz bylam tam 3 lata, w moim wypadku moglam opuscic Angle tylko na 3 miesiace, jezeli nie ma cie wiecej wowczas automatycznie tracisz numer i prawa do korzystania z NHS