Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wozeczek

Czy ktoras z was rodzila w 36 tc?

Polecane posty

Gość Wozeczek

Czy to duzo za wczesnie? Czy dziecko musi byc jeszcze w inkubatorze?

Mi położna powiedziała że jeśli wytrzymam to lepiej jest dla dziecka gdy urodzi się w 37 tygodniu a nie w 36.Ona ma większe doświadczenie i nieraz widziała różnicę między takimi dziciaczkami.Oczywiście jeśli przyjdą bóle to trudno,ale musisz liczyć sie z tym że waga tego dziecka będzie mniejsza niż normalnie,co oczywiście nie znaczy że może być coś nie tak.Różnica nawet w tygodniu jest dośc znaczna. A jeśli chodzi o inkubator to nie zawsze jest potrzeba wkładania takiego maluszka do niego.

Gość Wozeczek
Mnie sie wlasnie czal 36 tydzien i nie czuje sie dobrze, mam coraz czestrze skurcze i tak bolesne ze budza mnie w nocy. Wiem ze to nie te przepowiadajace bo to moja druga ciaza i tamte sa mniej bolesne. Poza tym nie czuje sie na to bym donosila te ciaze do konca.

witam wózeczek ja też tak mam i to tez moja druga ciąza tezmam obawy czy nie urodze wczesniej u mnie tez zaczyna się 36 tydzień.Moja bratowa urodziła w 35 i nic z dzieckiem się nie działo a ja pierwszą córkę urodziłam w 37 i miała problemy więc nie ma regóły .Napewno bedzie dobrze.

Ja urodziłam córeczkę w 35/36 tc. Niestety miała problemy z oddychaniem. Prawie 3 tygodnie leżała w szpitalu. Ale różnie to bywa. Ze mną na slai leżała dziewczyna która urodziła 36 tc i dziecko było zdrowe.

Gość elfikkkkkkk
ja takze urodzilam w 37 cala ciaze mialam skurcze, lezalam w szpitalu, leki bralam od samego poczatku jak trafilam juz z takimi mega to dostalam zastrzyki na powstrzymanie akcji najpierw- nie wyobrazaj sobie ze trafisz odrazu na porodowke,najpierw zrobia wszystko zeby akcje zatrzymac ;) -od 35 mialam juz rozwarcie na 3 palce, skrocona szyjke, lekarz powiedzial ze za pare dni urodze-dodam ze w 33 sam rozwazal rozwiazanie ciazy z powodu b niskiego tetna i opuchlizny- dostalam krawaienia, odeszly wody no i urodzilam synek wazyl 2970 i nie mial problemow , wyszlismy po 2 dobach

6 tyg. temu urodziłam córeczke w 35 tyg. przez tydzień leżała w inkubatorze, bo miała małą infekcje na płucku. W sumie ze szpitala wyszła po 2 tyg. wszystko jest ok przybrała na wadze już 1.3kg,a ważyła 2150.

Gość Wozeczek
Dzieki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Mam nadzieje ze jeszcze nie urodze, ale roznie bywa. Oszczedzam sie ile moge i duzo leze. W srode ide do lekarza zobaczymy co powie, bo do tego wszystkiego przyplatala mi sie anemia. Byle jeszcze te dwa tyg ponosic i bedzie super. Pozdrawiam serdecznie :)