Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolynka

Odstawienie tebletek na kilka miesięcy

Polecane posty

Gość karolynka

chciałabym przerwać stosowanie pigułek antykoncepcyjnych "cilest" na 4 miesiące i potem znów zacząć brać (niekoniecznie te same), chciałabym się dowiedzieć czy nie ma ku temu żadnych przeciwskazań, i jak mam stosować pigułki po takiej przerwie i czy oczywiście będą one działać po takiej przerwie? dziekuje z góry za odpowiedz.

nie ma przeciwskazań no chyba, że bierzesz dopiero miesiac albo dwa po przerwie zaczynasz tak samo tzn od pierwszego dnia okresu bierzesz pierwsza tabletkę i zabezpieczaja równiez tak samo

Gość karolynka
teoria,tabletki biore juz kilka lat, na zmiane diane 35 i cilest

to w takim razie nawet lepiej jak zrobisz sobie dłuższą przerwę, porobisz wszystkie badania i dasz organizmowi odpocząć od hormonów :D

Gość karolynka
dzieki teoria ;)

Gość niegrzeczna25
ja odstawilam tabletki cilest co prawda tylko na miesiac i teraz tego zaluje, jedna piers stala sie strasznie bolesna, uroslo w niej nagle pare guzkow, ale na szczescie nie groznych.jak dostalam okres to bol byl nie do zniesienia, caly dzien bylam na tabletkach przeciwbolowych, teraz jestem przy drugim opakowaniu (po tej przerwie) piers powoli wraca do normalnosci, acz kolwiek guzki dalej sa wyczuwalne ale juz tak strasznie nie boli i ni jest taka nabrzmiala, ostatnio dostalam jakis brazowych plamien i brzuch mnie boli jak przy owulacji. gdybym wiedziala jakie skutki beda odstawienia to bym nie robila tej 1 miesiecznej przerwy. a dlaczego ty chcesz sobie zrobic dluzsza przerwe?

Gość karolynka
ale myslisz ze to tak raptem Ci sie zrobilo przez odstawienie tabletek? na to wychodzi,ze nigdy przerwy zrobic nie moge.. a chce,bo juz ok.3 lat biore, sporo przytylam..

KAROLYNKA --->ja po ponad 2 latach odstawiłam i jak narazie nic sie zlego nie dzieje kolezanka widocznie miala pecha albo zle dobrane tabletki albo nie wiem co fakt zdarzaja sie takie cyrki po odstawieniu ale jak nie zaryzykujesz to sie nie przekonasz

Ja zrobiłam 3-miesięczna przerwę w braniu tabletek miesiąc temu, na wyraźne żądanie mojej lekarki.Niestety, nie wszyscy mogą je brać non-stop, niektórym nie służą.Niemam żadnych efektów ubocznych, poza nagłym schudnięciem około 5 kilogramów, ale na to akurat nie narzekam :)

Gość karolynka
oh tez bym chciala zrzucic te wszystkie lata :P