Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saszłapa do momulatora

Jan Paweł 2 i obłuda.

Polecane posty

Gość pawloslk
A co On niby takiego zrobił dla świata,to ,ze przemawiał i jeździł po swiecie nazywacie zrobieniem czegos dobrego

Gość Do ...Wredna_Ja
Przeciez dziewczyno, to nie chodzi o przepraszanie Koscioła ... tylko o to ile obludy jest w Kosciele kat. i to od wiekow Takich przykladów jak wyżej podalam jest od groma i troche w historii kosciola

Gość do ... dno - bezdenne dno
Piszesz ... "radzę zgłębić wiedzę o historii, zanim zaczniecie wyjeżdżać z głupimi tekstami " ... To nie sa głupie teksty tylko hirtoria Kościoła kat., a historii nie zmienisz, więc zastanow się co mowisz. HISTORIA TO FAKT, a w historii koscioła kat. jest takich faktów baaaaaaaaaaardzo duzo niestety i to mnie boli, bo tez jestem osoba wierzacą, tylko patrząc na Kościół kat. ... to wszystko mie przeaża, przeciez Benedykt XVI jak był w polsce sam skrytykował księży ...

Gość dno- bezdenne dno
ale ja nie pisze o historii kościoła tylko historii bontyfikatu papieża jpII. Kościół to dla mnie instytucja i jak wszystkie urzędy wkładam i go do jednego wora.

Gość no kurczeeeeeee
mozecie nie lubić i nie cenić Jana Pawła II, ale nie mówcie, że kompletnie nic nie robił, że zależało mu tylko na karierze, sławie, pomnikach... to po pierwsze! po drugie: zanim zaczniecie się wypowiadac na jakieś tematy, to najpierw zdobądźcie wiedzę na ten temat! Mam dosyć wypowiedzi pseudokatolików albo ateistów wypowiadających sie na temat religii katolickiej, którzy się po prostu nie znają i pie*rzą farmazony!!!! Dlaczego jesli obraża się np Żydów to jest się antysemitą, a można bezkarnie rzucać błotem w katolików!!! Odczepcie sie wreszcie, bo pomyślę, że chcecie zwyczajnie ZAGŁUSZYĆ SUMIENIE! Jeśli jesteście np ateistami, to co wam do tego, że są w Polsce katolicy i mają inne poglądy np na istnienie Boga... Was nikt nie próbuje nawracać (oprócz moherowych beretów - ale to margines, w dodatku na wymarciu). po trzecie: ulice jakoś muszą się nazywać po czwarte: znajdźcie jakiegoś innego człowieka, który byłby kryształowy i któremu JP2 do pięt by nie dorastał po piąte: świętośc nie oznacza bezgrzeszności a jeśli ktoś zostaje ogloszony świętym, to oznacza to tylko tyle, ze Kościół publicznie ogłasza, że dana osoba jest w niebie a nie w czyścu (bo np zapracowała na to swoim życiem) i można za jej wstawiennictwem modlić się do Boga a nie oznacza to, ze dana osoba jest czy była kryształowa - zreszta poczytajcie żywoty świętych... nie ma świętych kryształowych, bo nie ma ludzi kryształowych...

Gość oj uważaj żeby tobie kiedyś
bontyfikatu nie napisali !

Kościół K. okrada nas od wieków, jest jak pijawka na Polsce, pieniądze z budżetu płyną szerokim, niekontrolowanym nurtem za przyzwoleniem PiSuarkowych i innych polityków, oddawane są ziemie za kilka procent wartości. Szef tej organizacji siedzi w Watykanie, liczy pieniążki i cieszy się że "owieczki" takie głupie i śla mamone, żeby on i jemu podobni mogli bąki zbijać.

Gość trala la la
trala la la

Gość dno- bezdenne dno
wszyscy wiedzą że chodzi o pontyfikat- pardon

Gość twoja stopka duzo
o tobie mów szałapa :-)

Gość mówi

Gość -----------------------
nie wypowiadacie się na temat.... prowokator zalozył topik o obłudzie JP2, niech zatem ci, ktorzy go krytykuja podadza chociaz jeden przykład na jego obłude... konkretnie tego jednego człowieka, a nie wielu ksiezy katolickich, ktorzy okazali sie podefilami i agentami... bo ja jakos nie moge znalezc.. i bardzo mnie to cieszy

--> no kurczeeeeeee O, w Polsce wystarczy cokolwiek powiedzieć w sprawie \"Jedynej Słusznej Prawdy\" i zaraz jest palenie czarownic, \"obrzucanie błotem\" albo obraza uczuć religijnych. Śmieszni ludzie Znam cudzoziemców, którzy o Waszym papieżu wiedzą tylko tyle, że był ktoś taki i nic więcej, bo szkoda było sobie zawracać głowę zbędnymi wiadomosciami.

Saszłapa......----czy Ty naprawdę sądzisz,że wszyscy katolicy to idioci i nie potrafią myśleć,wyciągać wniosków,nie znają histori kościoła?Dla nas kościól to nie tylko instytucja to także nasza wiara.W kiażdym społeczeństwie znajdą się czarne owce i takie też były w Kościele K. Nie sądzę też by JP II był zadowolony z tego,że ma zostać ogłoszonym świętym Był bardzo skromnym i b.dobrym człowiekiem.Dał tego świadectwo nie raz.Ty jednak jesteś nastawiony na NIE i żadne argumenty do ciebie nie trafią.Kościól to Kośćiól a JP II to osobna \"bajka\".Był głową tego Kościoła ale też maił odwagę powiedzieć publicznie,że wiele złego wydarzyło się w dziejach kościoła i potrafił za to przeprosić.Nie był obłudnikiem i kłamcą.Poczytaj trochę o tym człowieku i potem jeżeli będziesz sądził,że masz prawo Go ocenić i skazać to zrób to!!!!!!!!!

Gość To było tak..
W czasie II wojny światowej idzie po Krakowie Karol Wojtyła , podchodzi do niego niemiecki żolnierz(wremaht) o nazwisku Razinger i mówi : - Hande hoch - zastrzelę cię... A z nieba wychylił się anioł i mówi : - Nie strzelaj, bo ten człowiek będzie wielkim papieżem ... A Razinger : - a ja po nim ... Możliwe ??? mozliwe,że tak było ... to się nazywa chichot historii..

Gość ale mowa
Polać sie mozna.Jan Paweł II był skromnym człowiekiem.he he he .Jakby takim skromnym był to by papiezem nie został tylko byłby normalnym księdzem w jakiejs miescinie i niosłby pomoc potrzebującym

Gość ---- to było tak
... dla mnie to oznacza,ze nasze sądy moga być bardzo mylące i rzadko kiedy możemy być czegoś pewni

Nie powinno się mówić źle o osobach które nie moga się bronić, za mało wiem więc nie mam prawa oceniać, jednak wydaje mi się że z takimi mozliwościami mógł zrobić więcej, dobrze by było ktoś z takim autorytetem uważał co mówi i do kogo, bo słowem mozna zabić człowieka, gdy glosił kazania w Afryce powinien więc namiawiać do uzywania prezerwatyw.

Gość To było tak..
No własnie - więc może my znający JPII i Razingera nie oceniajmy ich.. oceni ich historia a nie my ...

Gość nie dogodzisz wszystkim

Gość dzierlatka Zosia
absolutnie sie z wami zgadzam. ciesze sie ze jeszcze towarzysze mimo , ze starzy nie wymarli i dzieki nim taki temat. bardzo dziekuje i proponuje by dalej drazyc ten temat .marza mi sie pomniki takich skromnych i uduchowionych ludzi by powrocily na swoje miejsca jak: Dzierżyńskiego, Bieruta, Stalina, Świerczewskiego, Nowotki, Gomólki tez może a z historii najnowszej Kuronia, Breżniewa tez by wypadalo jakoś uchonorowac za zaslugi , ktore bylo widac na jego piersi w postaci licznych medali. a nie jakiegoś prawie nikomu nie znanego lokalnie tylko uznawanego Jana Pawla 2. pazdrawljajem was towarzysze.

Gość dzierlatka Zosia
ach przepraszam ze pominelam jeszcze Jaruzelski coz za wspanialy na calym świecie znany . jeszcze Gierek , Markiewka, Czyrek, czy tez wspanialy minister rolnictwa budowniczy polski ludowej Klonica. czy Śmietanko, żarliwy towarzysz. z leninowskim pozdrowieniem.

Gość dzierlatka Zosia
a i jeszcze przepraszam bo pominelam zacne osdobistosci takie jak: Jaruzelski, Gromyko, Czernienko, Kiszczak, budowniczy zasluzeni i zarliwi towarzysze : minister rolnictwa a potem kultury tow. Klonica, a potem zarliwy komunista tow. Śmietanko. a nie jakis tam malo znany komukolwiek Wojtyla. z leninowskim pozdrowieniem dla wszystkich piszacych tu i dzieki za topik. towarzysze.

Gość Ingerrr
zadziwia mnie tylko to, że ludzie tu piszący zupłenie nie mają pojęcia o czym piszą! :D:D:D:D:D te wasze argumenty...żenada. czy wy wiecie jak wygląda dzień papieża?? co wy w ogole wiecie??!! jak mnie wkurzają takie osoby ktore wszystkie rozumy pozjadały a nawet sobie nie zadadzą trudu sprawdzić jak jest w rzeczywistości!! mi też sie nie podoba stawianie pomnikow, nazywanie ulic itp ale na litość boską jak można w ogole powiedzieć że on był karierowiczem?? poza tym nie on sobie sam stawia te pomniki. wcale nie czuł sie jak bóg..nie chciał aby stawiano jego pomniki. ludzie wy jesteście strasznie upierdliwi i szukacie dziury w całym. przeczytajcie chociaż 1 jego ksiązkę i sie wypowiadajcie wstyd