Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saszłapa do momulatora

Jan Paweł 2 i obłuda.

Polecane posty

Gość Prawda ...
wg mnie to nic innego jak zgodność z rzeczywistością :-D

Gość nie ma swiętych ludzi
i J.P II też taki nie był. Księża - podofile byli ukrywani, sam leczył się lekiem z embrionów ludzkich, papieżem został tylko ze względów politycznych, długo by wymieniać.

Gość Prawda ...
A czytaliście, że Dziwisz ukrywał pedofilskie skandale w kosciele ? Dopiero obecny Papiez ukarał meksykańskiego duchownego pedofila

Gość świętość nie dotyczy ludzi

Gość do Prawda.....
czytaj dalej to bedziesz madrzejszy\a haha tylko gazety wam pozostały, rozumu swojego nie macie, skąd wiesz ze to prawda?

Gość jakia
Do---do...jakia nie wiem kim jesteś ale wiem jedno, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Jeśli napisałam taka tam sobie chemiczka, to nie dlatego, ze tak o niej myślę tylko jako przykład dla autora, który bulwersuje się z powodu nazw imieniem JPII. Napisałam, że ja np. równie mogę nie zgdzać się z nazwami Skłodowskiej ale nigdy nie przyszłby mi to do głowy bo ogólnie jest ona kimś kto zasługuje na to by o niej pamiętać. Jan Paweł II również jest kimś o kim warto pamiętać choć nie każdemu może się to podobać. Nawet jak ktoś nie wierzy w Boga to faktem jest, że był on wielkm człowiekiem. I również dostał nagrodę nobla.Więc ma prawo figurować na tablicach. Czy masz jeszcze jakieś pytania??

Gość do Prawda.....
za komuny juz bys siedział, gdybys tak obrazał towarzyszy, a teraz cwaniakujesz bo jest wolnosć słowa

Gość jakia
Może przytoczę raz jeszcze fragment do którego się czepiam bo uważam, że autor jest zwykłym prostakiem: ,,A dlaczego ateiści i ludzie innego wyznania mają się męczyć z obiektami nazwanymi imieniem kogoś tam, kto szczególny był tylko dla pewnej grupy Polaczków?,, Odp brzmi z tego samego powodu dla którego uzywamy nazwisk innych wybitnych ludzi np. Maria Curie Skłodowska.I choć nie wszyscy muszą wierzyć w jej wielkość ponieważ byli i tacy, którzy mówili, że laur należy się jej mężowi. PANIATNO!!!

Gość to było do wszystkich
obrażających Ojca Sw.

Gość do jakia
czy Jan Paweł II dostał Nobla?

Gość czy tak właśnie ma
wyglądać wolność słowa i szacunek dla drugiego człowieka ??? tyle jadu wylewacie na siebie ...bardzo to przykre ... Każdy z was chce być wolny i myśleć ,robić co mu się podoba ale nie pozwala na to innym ...hm ciekawe ... Jan Paweł II nie żyje dla wielu z nas był autorytetem dla mnie też ... więc czy tak trudno to uszanować.? Ja szanuję wasze zdanie ,możecie sobie myśleć co chcecie ale nie próbujcie w TAKI sposób wpływać na innych... A DODAM ,że JP II nigdy nie pochwalał stawiania sobie pomników ani nazywania szkół swoim imieniem ,zainteresowani dobrze o tym wiedzą a laicy słyszą i widzą tylko to co dla nich wygodne ... nie potrafią zobaczyć choćiażby ogromnej integracji różnych kultur religijnych na świecie [ ogromny krok] .. Wierzmy w to co dla nas dobre, sami wybieramy i nikt nas do tego nie zmusza ale nikomu nie pozwolę wpływać na mój własny pogląd ... pozdro..

Gość jakia
Według mnie TAK ,,Niemożliwe jest pośmiertne uhonorowanie papieża Pokojową Nagrodą Nobla, ponieważ, jak poinformował wczoraj Instytut Noblowski w Oslo, nie przewiduje tego regulamin. Jan Paweł II od wielu lat był wymieniany wśród kandydatów do tej najbardziej prestiżowej nagrody świata. Nie otrzymał jej jednak nigdy, nawet w 2003 roku, gdy, jak się uważa, ze względu na 25-lecie pontyfikatu i sprzeciw wobec wojny w Iraku miał największe szanse. Komitet przyznający nagrodę zarzucał papieżowi nadmierny konserwatyzm. ,,

Gość do jakia
uwazam, ze jemu bardziej sie nalezy jak Wałesie

Gość Walęsa sam systemu nie złamał

Gość było więcej takich jak on

Gość jakia
do Wałęsy też nic nie mam ponieważ jest on drugim człowiekiem, dzięki któremu możemy pisać tu co nam ślina na język przyniesie. dziwnym trfem ci co to robią nie zdają sobie nawet sprawy z tego, ze własnie dzięki tym na których plują mogą to robić

Gość zaraz pewnie STALIN BEDZIE

Gość jakia
Myrevin---niestety:)

Gość Potwierdza się teoria ze w
Polsce wszystkie autorytety są kwestionowane, choćby taki Wałęsa, na świecie jest szanowany, a u nas jeżdżą po nim jak po łysej kobyle. Na pogrzebie Papieża było kilka milionów osób, opłakiwał go cały świat, no proszę, tyle osób się nabrało na jego sztuczki... tylko wy macie otwarte oczy, jak można być tak podejrzliwym, posądzac dobrych ludzi o złe intencje, współczuję wam, nie wiem jak można żyć mając taki stosunek do świata

Gość jakia
No tak...własnie z tego możemy być dumni. My Polacy własnie tym się charakteryzujemy. Ale cóż. Cieszę się, ze jest choć jakaś część ludzi, którzy sznują to co los im dał. A dał nam, Polakom naprawdę niewiele. Myślę, że ci co mają za nic autorytety, nasze bo Polskie, jestem nawet pewna, że mają w wielkiej czci flagę amerykańską. Pewnie mają ją na koszulkach i innych gadżetach nie wiedząc, że Amerykanie nie noszą jej dla szpanu tylko dlatego, że są z niej dumni. Ale cóż my polaczki możemy wiedzieć o dumie? Prawda???

Gość wariatki z was
sami jesteście obłudni oskarżając o coś naszego zmarłego Papieża... on był dobry nie na pokaz po prostu był...był bezinteresowny...teraz takich ludzi jest mało...głupie zazdrośnice!

Gość wariatki z was
a i jeszcze jedno jak Go nie lubicie to powinnyście chociaż okazać mu szacunek a nie wymyślać jakieś głupoty! jak wam nie wstyd???? KAZDEMU NALEŻY SIĘ SZACUNEK!!!!! ZROZUMCIE TO WRESZCIE

Gość a do kogo to
?Te wariatki bo nie wiem:(

Z tymi autorytetami to nie jest tak do końca. Są określone środowiska, które zajmują się pompowaniem autorytetu. Miało to miejsce przy naszych eksportowych literatach Szczypiorskim, Kosińskim etc, a później okazuje się że kryształowy autorytet ma bardzo brzydkie plamy. Wałęsa autorytetem??? Też tak kiedyś myslałem lecz zamiast wysłuchiwać opini innych autorytetów o Władającym Śrubokrętem zacząłem szperać w wydawnictwach, których istnienia nie przewiduje rzeczywistość kreowana przez lobby okołomichnikowskie. Rezultaty są naprawdę porażające. Autorytet nigdy nie nazywa nikogo durniem, nawet gdyby była to prawda:)

Gość a do kogo to

Gość erio
Mistrzu ty się kiedyś doigrasz:P

--> Mistrz cientej riposty 🖐️ Mnie na przykład \"plamy\" Szymborskiej, jakoś nie przeszkadzają. Nie moge nic poradzić, niektóre wiersze sie mi podobaja i już.

Gość jakia
Mistrzu----Zważ, że autorytet posłóżył się tym słowem,,dureń,, z jednego powodu. To o co walczył z narażeniem zycia idzie w niwecz. Może nie powiedziałabym dzięki durnym ludziom aczkolwiek nic więcej nie nasuwa mi się na usta ale jako że mam trochę ogłady określiłaby to nieco delikatniej.Jednak nie potępamiam Wałęsy za słownictwo i jest nadal autorytetem w dziedzinie w której jest. A w słowach autorytetm powinieneś być Ty...Mistrz

Gość a tak z ciekawosci
jest pewien typ czlowieka: maly, zakompleksiony, bojacy sie ludzi, bojacy sie przewaznie konfrontacji, ktory realizuje swoje chore ciagoty w internecie. tutaj sie wlasnie objawil taki typ czlowieka. dziwie sie ze podjeto jakakolwiek dyskusje z takim dnem. brak kultury, brak przyzwoitosci, a duzo nienawisci i jadu. po co to komu?