Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saszłapa do momulatora

Jan Paweł 2 i obłuda.

Polecane posty

Jestem zniesmaczona..i to bardzo jak można obrażać człowieka który umacniał i jednoczył Polske w wierze w czasach zaklamania.Co wy piszecie?chyba nie znacie historii,nie czytaliście twórczości JPII,ani nie słuchaliście jego kazań.A nie czci sie \"tylko Boga\"jak ktoś \"wybitny\" napisal ale również świętych a ON już za kilka lat może nim byc..No tak ale wy nie macie ideałów tylko narzekać potraficie

Saszłapa do momulatora --> aż robi się przykro jak się czyta twoje nietolerancyjne teksty. Jesteś po prostu kolejnym sfrustrowanym nieudacznikiem, który musi zwalić na kogoś, kto nigdy nic ci nie zrobił wine za swoje niepowodzenia. Niektórzy ludzie twojego pokroju zwalają wine na "żydów", którymi żekomo są wszyscy polscy politycy, ty natomiast zwalasz wine na kościół katolicki.

Myrevin --> Hę? :P Sugerujesz, że zachowuje się jakoś inaczej niż zwykle? :P

Gość katoliczka767899
Saszlapa do momulatora - widze człowieku ze masz powazny problem mysslisz ze obrażając papieza JANA PAWŁA II na tej kafeteri bedziesz tutaj nawracał ludzi jestes smieszny idz sobie z tąd jak najdalej Jan Paweł II jest dla mnie wielkim autorytetem i nic z tego nie zmieni a napewno twoja idiotyczna pisanina widze ze zażarcie walczysz z kościołem tylko zapomniałes ze w tak ogromnym chcrzescijanskim społeczenstwie swoja pisanina zaginiesz jak igła w stogu siana mało tego nikt nawet nie bedzie miał najmniejszej ochoty cie szukac a dopiero słuchac idz sie lecz

Gość szaszłapa do momulatoora
Jestem ateistką i mogę wszystko popieram wszelkie dewiacje bo lubię zjeść kloca na kolację, ateistą być to piękna rzecz, wchodzę do kościoła i wołam księża precz, tak podbudowana wracam do domu, aby dopić butelczynę mego samogonu.:(

Gość katoliczka767899
Saszlapa do momulatora - widze człowieku ze masz powazny problem mysslisz ze obrażając papieza JANA PAWŁA II na tej kafeteri bedziesz tutaj nawracał ludzi jestes smieszny idz sobie z tąd jak najdalej Jan Paweł II jest dla mnie wielkim autorytetem i nic z tego nie zmieni a napewno twoja idiotyczna pisanina widze ze zażarcie walczysz z kościołem tylko zapomniałes ze w tak ogromnym chcrzescijanskim społeczenstwie swoja pisanina zaginiesz jak igła w stogu siana mało tego nikt nawet nie bedzie miał najmniejszej ochoty cie szukac a dopiero słuchac idz sie lecz

Gość bądźcie bardziej realni
A ja nie rozumiem dlaczego ludzie od razu myśla,ze jak ktos kogos nie lubi,krytykuje to juz ma jakis problem ze soba,swoja psychika ,swoim zyciem.Przeciez, ilu jest ludzi na swiecie ,tylu jest zwolennikow lub przeciwnkow jakiejs osoby lub jakiegos wydarzenia.

Gość Do ...dno- bezdenne dno
Tylko jak mozna mowic o JPII w oderwaniu od Koscioła, przeciez JPII i Kosciół to jedno :)

Gość hula
Jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził. Po kiego ten krzyk! Czy ja obrażam autorytety, które ty szanujesz? ( nawet nie mogę napisać ,,ty,, z wielkiej litery:( bo mi klawiatura nie pozwala będąc równie obużoana) Obrażam twoją matkęnp.? Więc po kiego obrażasz kogoś kogo szanuje 3/4 społeczeństwa. Nawt ludzie niewierzący. Musisz być strasznie złym człowiekiem, któremu brak kultury, inteligencji. Takich należy eliminować dla czystości rasowej bo są jak bakteria, która może spowodować epidemię

Gość Do ...no kurczeeeeeee
a dlaczego mam się modlic do Boga za wstawiennictwem kogoś np. JP II, jak moge modlic się bezpośrednio ?

Gość hula
ps. gdyby nie Maria Curie, nie byłoby broni nuklearnej. jakim prawem nazywamy jej nazwiskiem ulice?

Gość Do ...FOLETA
Przeciez, zeby kogos uznać za swiętego nie wystarczy być skromnym, dobrym ... tylko trzeba dokonac cudu, a jak wiemy z cudami JPII to naciągana sprawa :-D

Gość jakia
do--- Do foleta a Ty na temat cudów JPII wiesz wszystko?:)

Gość Do ...Ingerrr
Gruba przesada. Jak wygląda dzień papieża - ty wiesz, bo ja nie, a dlaczego bo to jest wieeeeeeeeeeelka tajemnica, bo w ko.sciele wszystko jest tajemnicą, nic nie jest jawne, zawsze trzeba cos ukrywać, mataczyć, a tyle mówi się o prawdzie :) JP II nie chcial zeby stawiano mu pomniki, no ciekawe, nie słyszałam zeby powiedział NIE, tak samo nie słyszałam zeby zabronil mówic do siebie OJCZE ŚWIĘTY, więc nie przesadzaj ...

Gość katoliczka767899
ludzie widze ze wy naprawde macie problem i to powazny zazdroscicie czy co nie rozumiem dlaczego tak obrażacie Jana Pawła II co on wam takiego zrobił ubliżał wam czy co a moze a co do autora DO moze ty mu porostu zadroscisz ja to tak odbieram moze chcesz zeby ciebie uznawano za autorytet mówiono OJCZE SWIĘTY ludzie swoja pisaniną nic tu nie zdziałacie wasze obrażanie JP II jest obłudne i i tylko świadczy jakimi jesteście ludzmi idzcie sobie ztąd

Gość Do ...Saszłapa do momulatora
1015 r. - Wprowadzono przymusowy celibat dla duchownych, aby rozwiązać problem przejmowania spadków przez ich rodziny .(Przedtem duchowni mieli zony i dzieci) a w ............. 200 r. - Ustanowiono "stan duchowny" przez wprowadzenie ordynacji. Chrześcijanie zostali podzieleni na duchownych i laików - przedtem wszyscy byli na równi, jednocześnie będąc braćmi i kapłanami przed Bogiem. Pozostalych dat nie chce mi się szukać, a jezeli chodzi o inkwizycje, to są to tak straszne fakty, że szkoda mowic ... moze przy czasie napisze trochę Chociaz Kościół kat. to samo dobro i prawda :-D

Gość jakia
ponawiam pytanie... Dlaczego nazywamy ulice, szkoły nazwiskiem znanej Marii Curie?? A może mi się to nie podobać? Może A czy krzyczę z tego powodu? Nie. A dlaczego? Bo szanuję innych.

Gość A ja nie rozumiem ...
o co tutaj taki szum. Przeciez nikt nikogo nie obraza, każdy ma prawo miec swoje zdanie na określony temat, brak wam po prostu tolerancji. Nie umiecie uszanować pogladów innych. Jak dyskusja mi się nie podoba to ...... po prostu zmieniam towarzystwo :-D

Gość konssss
Kobiety , nie odzywajcie się, do garów, bądźcie tam gdzie wyznacza Wam miejsce kościół tzn.pilnujcie konserwacji powierzchni poziomych, kwiatków, pielgrzymek i .. Won od kompa. Swoje zdanie możecie mieć przy konfesjonale bo tam dostaniecie pokute

Gość Do ...jakia
Na temat cudów JP II wiem tyle ile kosciół powiedział, ale jak wiesz to jest wielka tajemnica i moim zdaniem wielkie naciaganie sprawy. No ale pożyjemy zobaczymy co z tego wyniknie :) Jeżeli chodzi o Skłodowską to twoje pytanie jest po prostu śmieszne

Gość wiziaa
J P II największy aktor swiata.

Gość Saszłapa do momulatora.
Ktoś napisał tu dzisiaj: "Więc po kiego obrażasz kogoś kogo szanuje 3/4 społeczeństwa" 3/4? Na pewno? A nawet jeśli, to reszta ma ślepo iść za większością? Myśleć trzeba. (Jedzcie kał, miliardy much nie mogą się mylić!) I niech mi ktoś powie, że nie ma kościelnej mafii - od kiedy założyłem w necie kilka tematów jak wyżej, juz conajmniej dwukrotnie próbowano włamać się do mojego komputera. Wcześniej się to nie zdarzało./ To jest wolność słowa? Nic nikomu nie zrobiłem. Ja wiem, prawda boli.

Gość jakia
No własnie:D A co to jest prawda?

Gość jakia
do ---do...jakia a dlaczego jest śmieszne? Czy według Ciebie taka tam sobie chemiczka, która przyczyniła się do rozwoju nauki i nic więcej, może figurować na na tablicy z nazwą ulicy? A czy ktoś mnie pytał? Nie! Masz rację...to jest tak samo śmieszne jak pytanie autora topiku: ,,A dlaczego ateiści i ludzie innego wyznania mają się męczyć z obiektami nazwanymi imieniem kogoś tam, kto szczególny był tylko dla pewnej grupy Polaczków?,, I pewnie teraz padnie odpowiedż, jak ważną rolę odegrała Skłodowska w życiu wszystkich ludzi? Mogę równie napisać jak ważną historyczną choćby rolę odegrał JPII. I czy komuś to się podoba czy nie tak było.Nawt niewierzący mają tego świadomość.

nikt kigogo tutaj nie obraza a ja widze ze tak sa tutaj obrażani katolicy ich wiara to ze są wierzący i praktykujacy a przedweszstkim jest tutaj obrażany Jan Paweł II człowiek wielki który zrobił duzo dobrego dla całego świata a przedewszystkim dla naródu polskiego gdyby nie to ze on został papieżem polska dalej by zyła pod presja komuny a katolicy by byli dalej prześladowani przez komuchów

Gość jakia
widzę, że autorowi zabrakło argumentów. I dobrze bo nóż w kieszeni otwiera się na głupotę niektórych cynicznych buntowników co to buntują się dla samego buntu.

Gość Do ... jakia
Piszesz ... "Czy według Ciebie taka tam sobie chemiczka, która przyczyniła się do rozwoju nauki i nic więcej" ... No masz racje "taka tam sobie chemiczka" ktora ot tak z przypadku przyczynila się do rozwoju nauki i nic wiecej ... o przepraszam moze jeszcze taki nic nie znaczacy fakt , dostala nagrode Nobla za swoje osiągniecia :-D A ty, a ty kim jestes, że rościsz sobie prawo do oceniania innych, do krytykowania innych ... może warto zacząć od swojego podwórka, od siebie, co osiągnęłas w zyciu, kim jesteś ... Powiem tobie na do widzenia, że mozna być zabawnym ale nie smiesznym .