Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieta - praca

ankieta - praca

Polecane posty

Gość ankieta - praca

od którego tygodnia ciązy przeszłyście na L4?

Gość 0d 6 tyg ciazy
miałam bole podbrzusza i zagrozenie poronieniem.Jestem na l4 do konca ciazy

Gość Iza..
W 4 miesiącu na 2 tygodnie, ponieważ lekarz stwierdzil , ze jest krwawienie tam w srodku i lozysko sie dobrze nie przykleilo.Miesiac potem na 2 tygodnie podczas 35 stopniowych upalow.Od 7,5 miesiąca juz nie wrocilam do pracy i zaluje ze tak pozno poszlam na zwolnienie!!!Nikt nie docenil tego ze dlugo pracowalam, mimo, ze z latwoscia moglam isc na zwolnienie od poczatku ciazy.I tak kazdy wokolo obgaduje i tak.Nikt mi nie podziekuje ani nie doceni ze latalam z wielkim brzuchem i zalatwialam sprawy w pracy, ze dojezdzalam w sumie 2 godziny komunikacja miejska i tak dalej.Ludzie tak naprawde nie sa w wiekszosci zyczliwi innym.Mysl o swoim dziecku i o sobie.Powodzenia Pozdrawiam:)

Gość elizka23
czesc! a mozna przejsc na l-4 od poczatku ciazy?

L4 dostałam od razu po pozytywnym teście. Tę ciażę potraktowano jako zagrożoną, gdyż poprzednie ciaże roniłam.

Gość -ala-
jezeli ciaza jest zagrozona poronieniem to tak

Mozna iść na zwolnienie, jak tylko dowiesz się, że jesteś w ciąży. Ja poszłam na zwolnienie w 20 tc, ponieważ pojawiło się rozwarcie i wylądowałam w szpitalu. Założyli mi szew ale później nie wróciłam już do pracy. Nie chciałam sie stresować i nie żałuję. W domu przed urodzenie dziecka jest bardzo dużo do zrobienia więc nie sposób się nudzić :)

hej....a będąc na umowie zlecenie, to nie przysługują mi żadne jakieś plusiki, co? Nie będę otrzymywała wypłaty?

Pierwsza ciąża - 2 tyg przed terminem porodu, jak w drodze do pracy na dworcu autobusowym dostałam skurcz w obu łydkach na raz i mnie zcięło z nóg a ludzie patrzyli i nikt nie pomógł mi wstać. Pozbierałam się, zadzwoniłam do prezeski, że się poddaję, mogę dalej pracować, ale w domu (dojeżdżałam codziennie 3 autobusami 30 km od domu) W drugiej ciąży, w dniu wyznaczonego porodu, w tej samej firmie, czułam się wyśmienicie, niestety reszta moich koleżanek z prezeską na czele nie była w stanie pracować i się do mnie nie odzywały:D Prezeska prawie cały dzień stała nade mną z kluczykami z auta gotowa odwieść mnie na porodówkę:D Więc wieczorem do niej zadzwoniłam, że czuję durną atmosferę w firmie i może lepiej gdybym już nie przychodziła? Słyszałam westchnięcie ulgi i powiedziała \"no, teraz to możemy poplotkować i umówić się na kawę\" :P W trzeciej ciąży byłam w czerwcu na urlopie, ostatniego dnia urlopu miałam nieprzyjemne zdarzenie z szerszeniem, pogotowie, zastrzyk i potężna wysypka przez ponad miesiąc, potem przyplątało się wielowodzie:o i tak już do porodu byłam na l4. Ale mam taką pracę, że mąż odbierał dokumenty z firmy, swoje robiłam i odwoził. Do pracy wróciłam 36 godz po porodzie 😠 zapierdzielałam cały macierzyński, założyłam w domu neta, żeby nic mi nie umknęło co nie zmieniło faktu, że w pierwszym dniu powrotu do pracy dostałam wypowiedzenie. Jednym słowem - NIE WARTO! Teraz pracuję u siebie bo za stara jestem na pomiatanie, będę jednak miała dylemat, bo w czerwcu kończę szkołę i nie wiem jak wyjdzie z egzaminem zewn. zawodowym, bo inne i tak będę miała zaliczone przez b.dobre oceny;)