Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość do no tak juz
ale potem napisalas ORGINALNE i tak to kazdy ze zrozumieniem przeczytal A ja wolabym byc 100 razy bardziej Franciszka nic Nikolą ( w obecnych czasch w Polsce)

Gość tessa to mutacja
no a mnie z Tessą d'Urbervilles z ksiązki Hardyego i filmu Polańskiego... Bardzo przygnębiajaca historia... :o

Gość onieeeeeeeeeeeeeeeee
imię dobre dla psa

Gość - Ania
Do no tak już lepiej---> Ale dalej dwa razy piszesz orginalny w tekście. Pomyślałam, że nie wiesz. Takie jest słowo pisane- nie zawsze czytelne są intencje :D

imie nie jest brzydkie ale trzeba jeszcze pomyśleć o dziecku które będzie to imię nosiło czy nie będzie się go wstydziło i nie bedzie miało Ci za złe że wybrałaś jej takie imię

Gość wwwwwwwww

Gość adela teresa
Nie przejmuj się innymi. Każdy ma swój gust i swoje zdanie, niektórzy tylko po prostu nie wiedząc jak je wyrazić normalnie, piszą chamsko i niemiło. Ja natomiast uważam, że imię Tessa jest bardzo ładne i naturalne. Pamiętam jak niegdyś zastanawiałam się czy takiego przy bierzmowaniu sobie nie wziąć, jednak nie było świętej Tessy, a poza tym ksiądz był oburzony jak usłyszał ten pomysł;) W końcu skończyło się na tym, że z bierzmowania zrezygnowałam, choć była to dosyć głupia decyzja. A powracając do imienia to muszę przyznać, że ja zauroczyłam się nim też z książki (podejrzewam, że nawet tej samej co Ty), a mianowicie \"Tessa D\'Urberville\". Jednak ja mam szczęście, że na drugie imię otrzymałam podobnie brzmiącą Teresę.

\"a jak ktos za granice wyjedzie, to tam nie umieją nawet go wymowic...\" NO i wlasnie o to chodzi......to sie nazywa oryginalnosc :classic_cool:

Mi osobiscie sie nie podoba, jak moj tata pracowal w wojsku, to rano dzwonila zawsze taka babka sprawdzac, czy kazdy ma sygnal w telefonie sluzbowym i mowilo sie na nia Tessa, tak mi sie kojarzy i pewnie dlatego :)

Gość zostaw pierścionek
Tessa nie jest jeszcze takie złe, ładnie brzmi. Ale ja osobiście nie lubię takich "wymyślnych" imion. Dużo bardziej podobają mi się te normalne Antosia, Frania, Michalina, Natalia, Ewa, Aleksandra. Są piękne. Ale jestem uprzedzona do rodziców którzy nazywają dziwnie (np. DŻesika, nikola, dżony) swoje dzieci. Dziecko jak dziecko, ale żeby nazwać córkę Dżesiką to trzeba w mózgu mieć kupę :o:o

Gość nikanika
Szczerze mówiąc - nie podoba mi się. I już. Ale oczywiście to kwestia gustu, tak jak nie każdemu podoba się Magda, Hania czy Pelagia :) Nie widzę w tym imieniu nic szczególnego. Brzmi jak Eska czy Tosca trochę. Dziwnie i ze ssaniem się kojarzy...

Gość nikanika
Zapomniałam - ostatnio babka na placyku wołała córkę... "Jenny choć do mamusi!"... JENNY! :(

Gość zostaw pierścionek
"jenny" o jeny :o

Gość Mam na imię Jenny...
...może to coś zmieni? ;) SZOK! :-x

Oj.... Mówisz że dziecko może kiedyś wyjedzie za granicę. Jest wiele imion "międzynarodowych", takich które brzmią podobnie w bardzo wielu krajach. Wszędzie są Ewy, Anny, Marie, Marty, Natalie, Elżbiety, jest tyle ładnych imion, a ty chcesz nazwać dziecko Tessa... Moim zdaniem Tessa, tak samo jak Nikola czy Dżesika to imiona niepoważne, nie pasujące do dorosłego człowieka - którym kiedyś będzie to dziecko. Ja mam na imię Marta i nigdy nie chciałabym nazywać się dziwacznie. A Tessa jest dziwaczna. Ok, podoba ci się, ale zobacz jaką reakcję spowodowałaś. To że się nie podoba na kafe - trudno, ale podobnie bedzie w rzeczywistości. Nie znalazła się żadna pozytywna opinia. Zastanów się..

Gość z całym szacunkiem
Ktoś napisał wcześniej, że Tessa to imię świetne dla psa. I ja się pod tym podpisuję (niestety) wyraźnie zaznaczając, że nie chcę urazić autorki wypowiedzi - mnie się to imię po prostu tak kojarzy. Mogłoby to być także imię dla klaczy wyścigowej. Po prostu brzmi zbyt egzotycznie, w dodatku podwójne "s", itp. Rozumiem, że nie chcesz nic przeciętnego typu Magda czy Ania, ale w takim razie poszukaj trochę głębiej w różnych imionach, może coś hiszpańskiego, włoskiego, greckiego? Niech to imię ma jakiś wyraz. Jeszcze raz zaznaczam, że nie chcę urazić - nie podoba mi się tak samo jak np. Teofila czy Scholastyka.

Gość mama Tessy
witam . Moja coreczka ma na imie Tessa i jest to najpiekniejsze imie jakie moglam dla niej wybrac!!wszystkie dzieci wokolo chca sie z nia kolegowac i nazywaja swoje lalki Tessa !! Naprawde moim zdaniem piekne imie!!!Prosze nie pisac ze imie jest do dupy poniewaz kazde imie jest piekne na swoj sposob , a przedewszystkim dla mamy dziecka... pozdrawiam

Gość Jestem Tess
Hej! Ludzie co wam! Tessa to normalne imię! W dodatku jet to forma obcojęzyczna imienia Teresa! Więc nawet jak w papierach dziecko będzie mieć wpisane imię Tessa, mogą mówić do niej Teresa (W końcu to te same imię tylko w innym języku!). Ja na przykład mam na imię Tess (bez a na końcu) i nie uważam go za złe, lubię je i cieszę się że tak właśnie się nazywam... a i tak prawie wszyscy mówią mi Teresa. Więc proszę, uważajcie zanim powiecie że czyjeś imię jest do d**y. Pozdrawiam.