Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irygatorka

CO TO MOGŁO BYĆ?? Przestraszyłam się...

Polecane posty

Gość irygatorka

Zdarzają mi się dokuczliwe infekcje pochwy. Mam białawe, serowate upławy i swędzenie i pieczenie. Ostatnia miałam pół roku temu i do dzisiaj spokój. A dzisiaj to paskudzwo znów dało o sobie znać. Nie mam kiedy (tzn. w tym tygodniu) wybrać się do gina więc postanowiłam spróbować sama się poleczyć, a jeśli nie wyleczyć to chociaż ulżyć w cierpieniu. Jeśli do poniedziałku nie przejdzie do w poniedziałek idę do gina. Ja pomagam sobie maścią Clotrimazolum i Tantum Rosa. łagodzi mi to świąd. zawsze Tantum Rosa stosowałam po przemywania zewnętrznych części intymnych a dzisiaj postanowiłam spróbować irygacji. Nie miałam irygatora więc spróbowałam strzykawką, taką malutką 2 ml. czy może być strzykaweczka zamiast irygatora? I czy to normalne że wstrzyknięciu sobie roztworu wypłynęło ze mnie trochę białej gęstej wydzieliny? Takie białe kawałki czegoś, takiego serka. Dało się je normalnie wziąść w palce, kilka było takich wielkich i sporo takich malutkich. Czy to normalne? Przestraszyłam się widząc wielkie kawałki czegoś takiego białego. Proszę o odpowiedź. Co to mogło być to białe? Grzyb?

Gość no to sobie spore
te grzybki wyhodowałaś:D pędem do lekarza.

Gość to grzybica
idź do gina,bo musisz dostać antybiotyk,maści nie pomogą.Miałam to samo,pozdrawiam,pa

Gość CiEkAwA ...
ale co to jest za dolegliwosc? grzybica?

Gość CiEkAwA ...
oj nie zauwazylam ze w nicku jest odpowiedz, sorka, cofam pyt

Gość to drożdżaki
musisz iść do lekarza i Twój partner też, bo obojga Was czeka leczenie

irygatorka-----> jezeli juz to mialas i powrocilo to najprawdopodobniej jest to grzybica albo jAKAS INNA INFEKCJA KTORA TRZEBA WYLECZYC DO KONCA ANTYBIOTYKAMI NAJPRAWDOPODOBNIEJ DOPOCHWOWYMI ZEBY NIE BYLO NAWROTOW TAK JAK WYZEJ WYPOWIEDZIALA SIE KOLEZANKA PODTRZYMUJE ZE POWINNAS JAK NAJSZYBCIEJ UDAC SIE DO LEKARZA BO TO MOZE SIE ZLE DLA CIEBIE SKONCZYC!!! NIE BAGATELIZUJ TAKICH OBJAWOW BO KAZDA NIELECZONA INFEKCJA MOZE PRZERODZIC SIE W COS GORSZEGO!!!

TAK TAK TO RACJA ZAPOMNIALAM O TYM NAPISAC ZE JESLI MASZ STALEGO PARTNERA TO I ON MUSI SIE LECZYC BO TAK CALA KURACJA NIE BEDZIE MIALA SENSU BO JAK TY SIE WYLECZYSZ TO ON CIE ZARAZI NA NOWO:O

Gość irygatorka
ja wiem że to grzybica, czy drożdżyca. Tylko chodzi mi o to co to było to coś białe co ze mnie wypłynęło. I zamiast irygatora można stosować strzykaweczkę?

Gość aaaasssddd
to biale jka to nazywasz jaet prawidlowe po zastosowaniu takiego srodka to sa rzeczy zbedne ze srodka zluszczona blona zpochwy wraz ze swinstweakmi:p

...organizm sie broni i w ten sposob reaguje; wytwarzaniem wydzieliny lub chce sie pozbyc nadmiaru zarazkow z organizmu i dltego taki efekt... nie jestem jednak specjalista wiec nie chce sie madrzyc...ale takie jest moje zdanie...udaj sie do ginekologa on Ci napewno pomoze...TU CHODZI O TWOJE ZDROWIE!!!

Gość dorka out
No właśnie .. udało mi sie wyleczyć grzybicę i po 3 tygodniach znów się pojawiło. Okazało sie, ze mój facet mnie zaraził najparwdopodobniej. Przy tamtej infekcji tylko ja dostałam leki. Tym razem już lekarz dał i jemu jakieś tabletki (Mycocyst czy jakos tak). Ja - gynazol. Fajnie byłoby się z tego wyleczyć wreszcie...