Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda kobieta

jakie macie ciśnienie i w jakim wieku jestście?

Polecane posty

Gość gość
155 na 98 60 lat

Gość kabd
18 lat ciśnienie 170na 150

Gość gość
Najlepsze są naturalne metody. Mama każe mojemu bratu brać na obniżenie ciśnienia habaicynę, to są jakieś tabletki z chili czy coś. Mówi, że jej to pomogło dosyć szybko i teraz i jemu każe, bo on ma chyba po niej skłonność do wysokiego ciśnienia i szybkiego denerwowania się.

Gość gość
208/120 56 lat

Gość Muchaaaa
Mam 13 lat. Wczoraj wieczorem miałam ciśnienie 138\ 83 a puls 92 . za wysokie jak na 13 lat ale dzisiaj to juz lekka przesada.ciśnienie 123\74 chyba normalne ale puls 104!!! Do tego dochodzi bol straszny bol mostka serca i rzeber . do tego bardzo szybko się męcze i nie mogę oddychać ... Czy to oznacza ze mogę mieć chore serce?

Gość gość
Trzeba odwiedzić kardiologa. U mnie zawsze bylo niskie 90/60 max a w ciąży raz skoczył dół do 100 i od tego czasu co pewien czas tak mi skacze dół. Bylam u lekarzy, porobilam mnóstwo badań i na ten moment prawdopodobną diagnozą jest problem nerwicowy. Owszem, po śmierci mamy miałam nawet regulowane lekiem, a raczej probowano regulować, bo dół powyżej 100 był i nie spadał. Jak się wyciszylam, tez na lekach ziolowych i dzięki wsparciu cisnienie znowu spadlo. Mam 100/70 dziś np. ale tendencja do skoków rozkurczowego jest. Ciśnienie nieprawidłowe zawsze ma gdzieś przyczynę, ciężko niestety uchwycić i dlatego często jest leczone ciśnienie bez badań i szukania problemu, ale to niedobrze, szukajcie przyczyny, bo leki regulujace cisnienie rozwalaja organizm a ukryta choroba i tak robi swoje...

Gość jarek777
Ja się niedawno musiałem nauczyć mierzyć ciśnienie, bo mnie lekarz nastraszył chorobami różnymi. Aparat kupiłem polskiej firmy Sanity – Simple. Jest w porządku, szybko mi poszła cała nauka obsługi. Łatwo się przytwierdza do ręki, a samo włączenie polega na kliknięciu guzika, resztę automat już robi sam.

Gość gość
ja mam 130 na 80 a czasami w nocy skacze mi do 170 na 110 i wtedy kołatanie serca + sztywnienie karku + drżenie mięśni ogólnie panika :( mam 31 lat.

Gość gość
ciśnienie nie skacze bez przyczyny!

Gość Arleta33
Nieźle sobie radzi przy codziennym pomiarze prosty model od Sanity – Simple. Wykrywa arytmię, mankiet nie miażdży ręki podczas napełniania powietrzem, dobre rozwiązanie do domu dla rodziny. Fajnie że jest na wyświetlaczu powiadomienie o stanie baterii, także człowiek mniej więcej wie na kiedy trzeba nowy komplet naszykować sobie, żeby nie zostać bez sprzętu.

Gość Manevka
Nie mierzcie ciśnienia byle czym. Sprawdźcie np. ciśnieniomierze ze sklepu https://kredos.pl/cisnieniomierz - warte swojej ceny. Bardzo dobra jakość i niedrogie. Omron to bardzo dobra marka.

Gość gość
70 lat 128/74/58

Gość ulka898
Na świeżo jestem z tematem bo zamawiałam parę tygodni temu ciśnieniomierz Senior. Sprawdza się, bardzo wyraźny wyświetlacz, sterowanie nieskomplikowane, a pomiar dużo czasu nie zajmuje.

Gość askakin
Mnie przekonał model SmartCardio i faktycznie się sprawdza. Akumulator w miarę szybko można naładować i na takim pełnym naładowaniu trochę posłuży, nie muszę ciągle pod ładowarką siedzieć :PP

Gość vartt
Nie boli pompowanie w modelu Simple. Bałam się bardzo że kupimy ciśnieniomierz a potem będę się bać każdego badania że mi kość w ręce pęknie. Tu jest okej, nie boli, szybko się wynik na wyświetlaczu pojawia.

Gość paulinjja
W sam raz na moje potrzeby jest model Simple, niezła cena, 36 miesięcy gwarancji, łatwy w obsłudze.

Gość kinikn
zdarza się że 40/70, ale ogólnie ok 50/80

Gość gość
Wygodnie mi się mierzy aparatem SmartCardio fajnie że się przewodu tutaj pozbyli i wszystko jest złączone bezpośrednio.

Gość gość
Dobrze sobie radzi jak na razie automat Senior, córka mi go poleciła i faktycznie szybko mierzy, nie ma ucisku ręki od mankietu tak żeby to przeszkadzało.

Gość adarax
Mi polecano ciśnieniomierz Senior więc właśnie ten sobie kupiłam, rzeczywiście jest wygodny, ręka mi nie cierpi przy pompowaniu, mam zasilacz dołączony nie muszę się bać że baterie mi się rozładują i koniec. :)

Gość gość
Nowszej generacji jest SmartCardio, tutaj masz akumulator, jest wykrywanie arytmii, nie ma za to męczącego ucisku na ręce co jeszcze przy starszej generacji aparatach było często wkurzające.

Gość gość
Jak coś to ja mierzę przez Simple i nie jest źle, baterie są w stanie trochę posłużyć nim padną, z czym niektóre automaty mają jednak problem.

Gość gość
Dokładny jest Senior ja go kupowałam z zasilaczem ale jest też na same baterie, mankiet nie uwiera nie skręca się, nie podwija, także samo badanie nie męczy.

Gość gość
Najczęściej mam ciśnienie 110/60 - mam 58 lat. Źle się czuję, mam zawroty i bóle głowy. Jednak kiedyś zdarzyło mi się mieć ciśnienie 160/80

Gość gość
Polecam Simple prosta lekka konstrukcja, z wyświetlaczem na którym wszystko widać idealnie.

Gość gość
Polecam SmartCardio na pewno jest inny niż wszystkie bo nie ma kabla na powietrze, a mi zawsze ten przewód przeszkadzał przy badaniu.

Gość gość
Moi rodzice mają od świąt Senior z zasilaczem bo im pod choinkę kupowałam – chwalą sobie, szybko mierzy, wygodnie mankiet się ścieli na ręce

Gość gość
Dość oryginalnym ciśnieniomierzem jest SmartCardio, bo nie ma tu przewodu z powietrzem, zamiast rurki mankiet jest polączony bezpośrednio.

Gość gość
Zadowolona jestem z zestawu SmartCardio i pulsooksymetr DuoControl od Sanity, dużą zniżkę dają jak się kupi dwa urządzenia, a w sumie jedno i drugie dobrze mieć jak ma się problemy z krążeniem