Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba przyszla mama

objawy ciazy-wczesnej-KOBIETKI_MAMY_powiedzcie

Polecane posty

Gość chyba przyszla mama

jakie sa wczesne objawy ciazy??? ja obliczylam, ze moglabym potencjanie byc w 10 dniu. juz 3 dni 'Po' mialam bole sutkow i podbrzusza. zupelnie jak na @. jakie sa jeszcze inne objawy???

Gość Czułam sie tak
jakbym miała dostać okres. Innych objawów nie miałam

Ja także, objawy okresowe i tyle, zresztą mam je do teraz :) Po tescie zaczelam miec mdlosci, ale nie wiem czy to bardziej z przejęcia, czy faktyczna reakcja organizmu :) I tyle :)

Wzrost temperatury do 37,2, brzuch boli ale skurcze nie są tak długie jak zawsze, piersi przestają być napąpowane, a stają się po prostu ciężkie (nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć), na a pozaty to chyba nic więcej

Gość chyba przyszla mama
dzieki za odpowiedzi... a czy to mozliwe, zeby juz na trzecie dzien miec takie objawy???

Gość chyba przyszla mama
czy test wykryje juz ciaze?

Poproś w aptece o najbardziej czuły (wykrywają 6 dniową ciążę), tyle że możesz go robić tylko z porannego moczu. pozdrawiam

Gość Olik 22
witajcie zołzy:)Ja mam pytanie czy w okresie ciąży można chodzic na solarium???Do tej pory chodziłam co jakis czas sie powygrzewac ale teraz to nie wiem czy nie zaszkdziłoby to dla dzidziusia...Piszcie!!!jesli cos wiecie:)

Gość agulec79
Olik 22 tu na tej wcześniej podanej stronce masz odpowiedź na swoje pytanko. Zresztą na tej stronce na wszystkie pytanka odpowiada lekarz specjalista na dole stronki widnieje takie oto pytanko i taka odpowiedź lekarza: kasia SOLARIUM W CZASIE CIAZY DZIEŃ BOBRY CHCIAŁABYM SIE DOWIEDZIEC DO KTÓREGO MIESIACA CIAZY MOZNA KORZYSTAC Z SOLARIUM I JAKIE JEST ZAGROZENIE W CZASIE KORZYSTANIA. DZIEKUJE! I ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU!!!!!!!!!!!!! 1. Najbardziej bezpieczne w ciąży jest jak najmniejsze ingerowanie w rozwój płodu, dlatego solarium w ciąży nie jest polecane. 2. Organogeneza kończy się ok. 13 tygodnia ciąży, dlatego po tym okresie działanie UV nie powinno mieć większego wpływu na płód. Jednak ad.1

Gość lusia........
moje objawy ciaży to bóle podbrzusza tak jak przed spodziewaną miesiaczka ale bardziej bolesne.Żyłki na piersiach i piersi tez bolesne no i okropne wzdęcia

Gość lusia........
a jak robiłam test ciazowy w dniu spodziewanej miesiączki to wyszedł negatywnie.Dopiero dwa dni później wyszły dwie kreski.Tak więc radziłabym wstrzymac się z testowaniem

Gość agulec79
lusia powiedz mi czy to był ból taki jak na okres ale cały czas to znaczy często Cię bolał brzuch czy tak od czasu do czasu? i czy podejrzewałąś już wtedy że to ciąża czy dopiero test utwierdził Cię w tym. JA powinnam okres dostac 2 grudnia czyli w niedzielę ale od tygodnia mam tak dziwne objawy że wczoraj przyszła mi do głowy ta myżl że yo może ciąża - z czego bardzo byłabym szczęśliwa, ale na razie musze poczekac bo na test za wcześnie.

strasznie sie boje, mialam miec okres 23 juz 3 dni sie spoznia:( nie wiem czy robic test czy isc od razu do gin. strasznie mnie piersi bola, sa jak kamienie. boje sie ja nie chce ciazy :( moze znowu mi sie okres poprzestawial i piersi zaczely mnie bolec wtedy kiedy okres mial sie zaczac, od czasu odstawienia tabletek anty mam rozregulowany okres prosze powiedzcie ze to to....:(

Gość laski do ktorego miesiaca
ciazy nie widac brzucha?

mnie brzuch nie bolał w ogóle, za to piersi bardzo, czułam wstręt do papierosów i alkoholu, poza tym męczyła mnie okropna zgaga, innych objawów nie miałam. po tygodniu od spodziewanej @ zrobiłam test i wyszły 2 kreski. agulec79 zanim pójdziesz do gin zrób test i bedziesz wiedziała na 99%, jeśli cię to pocieszy to ja zanim zaszłam w ciążę (a chciałam i nie donosiłam:( ) też miałam rozregulowany cykl, miewałam objawy jak ty i zazwyczaj okazywało się że to jednak nie ciąża, bądź dobrej myśli Wielkość brzucha w czasie ciąży to indywidualna sprawa każdej kobiety, ale do końca 3-mca rzczej niewiele widać

hej dziewczynki! Starania byly przez czas dni plodnych. Teraz intuicyjnie czyje ze bedzie ok-nie napalajac sie. Tempka rano 37 Lekkie cmienie jak na @- okres 8grudnia Jutro USG (2 tyg temu lekkie zapalenie jajnikow nie potwierdzone) Trzymajcie KCIUKI...prosze...

Gość Aida..............
xxxEmciaxxx - który masz dzień cyklu?

W sumie za wczesnie jeszcze na jakiekolwiek objawy okresu, wiec dlatego mam mala nadzieje. Cykle mam jak w zegarku 29 dniowe.

Gość malinak124
Wiesz ja też testuje 5 grudnia,czekam może sie uda.Pozdrawiam.:)

ufff a ja na szczescie mialam jedna kreseczke na tescie. jak poczytalam o objawach ciazy to od razu wszystkie u siebie znalazlam:) teraz i tak musze isc do gn bo znowu mi sie okres poprzestawial, pewnie mi przepisze luteine na wawolanie:( ech nigdy nie mialam nieregularnych cykli, dopiero po odstawieniu tab anty wszystko sie poprzestawialo. obiecalam sobie,ze jak sie okaze ze nie jestem w ciazy, to wracam do tabletek, przynajmniej jeszcze na rok,trudno przemecze się. nie chcialabym,zeby moje pierwsze dziecko bylo dla mnie powodem do smutku i zebym myslala o nim,ze popsulo mi pewne plany. pozdrawiam was dziewczyny

Malinak 24- tez chcialam zrobic test 5 grudnia- w moje 25te urodziny... Przykro slyszec ze ludzie sie ciesza ze \'nie sa w ciazy\', no ale kazdy ma swoje plany zyciowe. Dzisiaj wrocilam z USG ciazy nie widac, a mam ...zespol polictystycznych jajnkow i lzy mi sie w oczach kreca. Zawsze jak bardzo chcesz to tym trudniej to dostac...

jakbys byla w moim wieku, miala na glowie napisanie pracy mgr i zadnej pracy, tez bys sie cieszyla. nie widze w tym niczego zlego. to jeszcze nie czas dla mnie.wole sie cieszyc, niz plakac nad wpadka. heh dzis rano zrobilam test, a po poludniu @

Studiuje, pracuje i pisze prace...mieszkajac nie w Polsce i chce dzidzie. Napisalam ze Cie rozumiem, kazdy ma swoje plany. Pozdrawiam :)

Gość wiolcia84
czesc wam od 3 dzien spoznia mi sie okres do tego mam straszne mdlosci i nie mam ochoty jesc co zawsze mialam heh jak myslicie czy powinnam juz zrobic test?? strasznie bym sie cieszyla :)

Ja zrobiłam test kiedy spóźniał mi się 4 dni. Zrobiłam go wieczorem i wyszedł pozytywnie. Oprócz tego przed terminem@ bolał mnie brzuch tak, że byłam pewna że @ będzie. I bolały mnie strasznie brodawki sutkowe jak przed @. Dopiero od 4 dni bolą mnie całe piersi. Mimo że to 6 tydzień to piersi powiększyły mi się znacznie i są takie bardzo jędrne :) Mój narzeczony zauważył to zanim jeszcze się dowidzieliśmy. Ból jak na @ towarzyszy mi do tej pory choć jest słabszy i występuje czasami w ciągu dnia. Ogólnie to byłam pewna jeszcze 1,5 tygodnia temu że dostanę @ w terminie bo wszystko na to wskazywało :)

Gość estera5
hej,a mnie sie okres spoznia 2 miesiac,mamproblem z podwyzszonym poziomem prolaktyny,wiec okres byl zazwyczaj nieregilarny,jesli nie bralam tabletek na obnizenie,w tej chwili nie biore jakis czas i podejrzewam ciaze.zrobilam 2 testy-jeden mi wykazal ciaze,a za kilka dni drugi wyszedl negatywny.Dodam,ze z podwyzszonym poziomem prolaktyny sa problemy z zajsciem w ciaze,staralam sie prawie 2 lata o dziecko i nigdy sie nie udalo,mam nadzieje,ze moze wresczie teraz.czekam az wroci z wczasow moj lekarz i szybciutko pojde do niego.