Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna i zdziwiona

zrobiło mi się tak przykro! czy też tak ktoś ma?

Polecane posty

Gość orange 72
żałosne

Gość
bla bla bla bla bla bla bla

Gość
macie zajefajne mamuski i zajefajnie was wychowały posozytniczy stosunek do swiata to tez sposób na zycie jak sie okazuje hahahah moje babcie sa jak z bajki wy o takich mozecie pomarzyc nie chca zajmowac sie wnukami to załozcie im smycz i jazda z nimi do robotyc

Gość
dzis spotkkałam\" fajna\" babcie w sklepie była z mała dziewczynka ,moze 3 letnią dziecko chciało by ta wiedzma wzieła ja na rece a babka na to \"nie rozumiem ciebie \" potem mała poprosiła o lizaczka iz now stara na to z nababaną miną \"nie rozumiem ciebie\" ja dziekuje za taka babkę której z was to była matka ? w pozaniu sklep na jarochowskiego

Gość bziku
ojj.. drażliwy temat. Ja sama nie jestem zwolennikiem wychowywania dzieci przez dziadków i zatrudniania ich do opieki zamiast opiekunki czy żłobka. Pomoc od czasu do czasu - owszem, dzieciom na zdrowie nawet wyjdzie, ale na pewno nie pełoetatowa pomoc. Może mamie chodziło właśnie o coś takiego? Nie sądzę, by nie zgodziła sie zostać z maluchem jak bedziesz potrzebowała na szybko gdzieś wyjść a mały będzie np. przeziębiony. Też uważam, że najzdrowsze relacje sie zachowuje zatrudniając po prostu opiekunkę której zapłacę - nikt nie czuje sie wykorzystany, nikt do nikogo żalu nie ma. A rodzice też w końcu mają prawo żyć własnym życiem - w końcu swoje dzieci odchowali i spotkania z wnukami to ma byc radość a nie obowiązek. Chociaż zdaję sobie sprawę że forma w jakiej mam przekazała swoją opinię może budzić zastrzezenia.

Gość upssssss

Gość line
sama wychowalam 4 dzieci a teraz zajmuje sie 7 miesieczna wnuczka. przy wychowywaniu moich dzieci pomagala mi moja mama (tylko przy pierwszym). tesciowa tylko raz poprosilam o pomoc i miala cos wazniejszego do roboty potem juz nigdy wiecej nie prosilam.jak urodzilam 2 dziecko zrezygnowalam z pracy. po urodzeniu 3 wyjechalam z polski i bylam skazana tylko na siebie i pomoc meza, ale niczego nie zaluje. teraz pomagam mojej corce i jestem zadowolona, ze obdazyla mnie tak duzym zaufaniem