Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aneczka21

ANGLIA - wszystkie istotne info dla przyszlych mam za granica!!!

Polecane posty

Zdziwilo mnie bardziej to ze mi uwierzyla na slowo honoru...;) Czuje sie dobrze wiec nie panikuje, za bardzo;) Zastanawiam sie tylko jak konkretnie wyglada to pierwsze badanie, bo ostatnie badanie krwi mialam robione w sierpniu i nie wiem czy mi zrobia kolejne na tym pierwszym badaniu?

Nic ciekawego przedewszystkim lekraz cie zwazy, wypyta o jakies choroby w najblizszej rodzinie podotyka brzuch..... i kaze sie umowic do midwife a ona na pierwszej wizycie zrobi to samo plus badanie moczu (przy kazdej wizycie) i cisnienie krwi i wypisze Ci taka zielona duza karte ciazy ktora bedziesz musiala zawsze ze soba wszedzie nosic :] Ja bylam juz w 2 przychodniach (bo w polowie ciazy sie przeprowadzilam do innego miasta) w jednej przychodni robili badania krwi na miescu chyba na 2 wizycie u midwife to jest napewno przezd pierwszym USG... z tym ze za jednym razem pobieraja probki do kilku roznych badan wszystko bedzie w karcie ciazy a w drugiej przychodni to dostawalam tylko karteczke i w ktorym tygodniu ciazy powinnam sie zglosic na badania krwi do szpitala... i powiem ci ze w tej drugiej sytuacji gdzie poszlam na badanie krwi do szpitala bylam bardziej zadowolona bo mialam wyniki od razu przy nastepnej wizycie u midwife i wpisalam mi wszystko a jak robili mi na miejscu to nikt nic nie wiedizal a przychodnia wydawala sie o niebo lepsza

Dziwny ten kraj no ale juz sie przekonalam ze nie ma co sie denerwowac bo to i tak niczego nie zmieni. Mowie sobie ze wszystko bedzie dobrze i im dluzej to sobie powtarzam tym bardziej w to wierze ;) Czekam do pierwszego usg i wtedy zobaczymy.... Pozdrawiam ;)))

czesc dziewczyny ja naparwde nie rozumiem jak to jest ze w jednej przychodni jest tak a w drugiej inaczeej...a najsmieszniejesze jest to ze te kliniki w ktorych sie dlug czeka maja najwieksze dotacje najladniejsze budynki kilku lekarzy i pielengniarki! a kurde moj pracodoawca dostal ostatnio na ten rok...20 funtow dotacji!:( pokazal nam na spotkaniu z pacjentami (robi 2 razy do roku) smiech na sali nawet co poniektorzy pacjenci ktorzy sa z nim od lat kazali mu zwrocic te kase i napisac ze laski bez... co do zmian ekarza Skorpionko: medical card dostaje sie srednio po 6 tygodniach. Jesli zarejestrowalas sie ponad 6 tyg temu musisz zadzwonic do swojego lokalngo PCT ( o numer popros na recepcji u GP) dadza ci numer na glowna recepcje a wtedy musisz poprosic zeby cie polaczycli z registration department. Podasz swoje deltale i oni sprawdza co sie stalo z ta karta czy byla wyslana czy maja dobry adres itd. jesli chesz zmieniac lekarza to sie pzygotuj niestety na stos podejrzliwych pytan wiec lepiej walnac im od razu ze sie martwisz ze niikt cie nie potraktowal tam powaznie i ze nie jestes zadowolona z opieki jaka ci oferuja. Moga sie inny pluc ze nie jestes niby w ich okregu ale naparwde wszystko zalezy od zwyklego ludzkiego podejscia. Sprobuj i zycze powodzenia.

jak to przeczytalam to sie przeraziłam;/ lewatywa przed porodem powina być obowiaskowa!w Polsce jak nie zdaża zrobic kobiecie lewatywy i dziecko sie rodzi razem z \"numerem 2\" to potem jest wkładane do inkubatora z dala od innych dzieci. Mialam zamiar planowac ciaze,ale po tym co przeczytałąm kompletnie sie zradziłam;/brak higieny podczas porodu( poród z nr 2\"kiepska opieka,brak nadzoru lekarza nad przebiegiem ciazy itp jedyny plus to darmowe recepty,ale czy sie opłaca?

Gość Mamusia2
:)

Gość HANIUSIA
Witajcie czy jest ktoras z Was z Bristolu? tez jestem w ciazy i poszukuje informacji o opiece wlasnie tu w Bristolu

Gość aneczkaaaaaaaaaa
Urodzilas juz?

madia- jestem bardzo zadowolona z tutejszej opieki, nie mialam lewatywy i przezylam numer 2 mi sie nie zdazyl (chyba :P) moje dziecko jest zdrowiutkie i lezalo caly czas ze mna w sali .... ani na chwile go odemnie nie zabrali, opieka byla naprwde swietna przy porodzie byly 2 polozne i moja mama, caly porod trwal 7 godzin i obeszlo sie bez szycia, tylko dlatego ze polozne wiedzialy co robic, byly mile i uprzejme to nie prawda ze w angli jest gorsza opieka medyczna, wiadomo ze sa rozni ludzie i rozne szpitale i to nie od kraju zalezy

Aneczko-wspolczesna nazwa syfilisu to kila-brzmi lepiej?pozdrawiam

Aneczka!!!!!!!!!!!!Gratulacje!!!!!!!!!!!!!1dopiero teraz dczytalam!Wszystkiego najlepszego dla Twojej rodziny!{kwiatek}{kwiatek}{kwiatek}

Gość PAT_83
Czesc dziewczyny:) Dawno tu nikogo nie bylo, mam do was pytanie. Czy mozecie polecic jakiegos polskiego (oststecznie angielskiego) prywatnego ginekologa,albo klinike ginekologiczna??? Niestety mialam te nieprzyjemnosc trafic na tego rzeźnika z Ealingu. Strzeżcie sie przed takimi jak on, 140 funtow za wmowienie bezplodnosci, nadzerki, i wszystkiego zlego podczas pierwszej wizyty, a na koniec zaprasza na kolejna. Dajcie jakies namiary na kogos kompetentngo.. :)