Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość **********kkk*********

9 miesiecy po cesarce i w kolejnej ciazy

Polecane posty

9 miesiecy temu mialam cesarke (zagrozenie zycia dziecka w czasie porodu naturalnego) i okazalo sie ze znow jestem w ciazy:) zastanawiam sie jakie sa zagrozenia dla tej ciazy ze wzgledu na krotki odstep miedzy jedna a druga ciaza? czy powinnam na cos szczegolnie uwazac?

podnosze

Gość przyłanczam się
jestem ciekawa ile po cesrce mozna bezpiecznie zajsc w 2 ciąze

z tego co ja wiem, ale to jest tylko teoria, to bezpieczny okres zajscia w ciążę po cesarce to dwa lata... ale jak piszę, to jest moja wiedza gdzieś przeczytana, cesarki nie miałam, wiec dokładnie nie wiem. Koleżanka miala i też mówiła o 2 latach. Ale najlepiej poradź się lekarza. Powoedzenia

Gość o kurczeee
To ty musiałaś odrazu po porodzie w ciąże zajść. To co po cesarce nie ma żadnej abstynencji? Chyba też trzeba trochę odczekać znimwróci się do współżyciaa/ czy sie myle/

Gość patichris1
slyszalam ze dwa lata najlepiej zaczekac.zeby rana sie calkiem zagoila bo moze dojsc do pekniecia czy cos.mowila znajoma ktora chce miec jeszcze jedno dziecko ale musi czekac

Ja jestem po cc i kiedys gdzies wyczytalam ze trzeba czekac co najmniej 2 lata zeby zajsc jescze raz w ciaze. Miesiac temu podczas konsultacji z ginekologiem dowiedzialam sie ze wystarcza dwa miesiace... wszystko zalezy od osoby i jak szybko i dobrze macica powraca do zdrowego stanu. Wiec jak widzisz nie ma reguly, gratulacje ciazy! Ale oczywiscie skonsultuj sie z lekarzem i wcale nie jest powiedziane ze ta ciaza bedzie zagrozona. Powodzenia 🌻

Gość adeeeee
moja mama 3 miesiace po cc zaszla znowu w ciaze tym razem rodzila silami natury wogole co za bzdury, odczekac 2 lata, albo jak 1 ciaz tez cc :(

2 miesiące? - to jak dla mnie zdecydowanie za krótko.Przez ten czas jeszcze mnie brzuch pobolewał więc bałabym się czy nic mi nie pęknie itd mi gin powiedziała że jak myśleę o 2 dziecku to żeby odczekać 2 lata żeby wszystko powróciło do normy

Gość tylko na chwilke
bezpiecznie po 2 latach a tak to bedziesz miala poprostu wiecej wizyt u lekarza

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
własnie czytałam artykuł na ten temat. powinno się czekac 2 lata, ponieważ wczesniejsza ciąża grozi pęknięciem macicy. blizna jeszcze jest zbyt słaba by mogła się rozciągnąć na długość kilkukrotnie więszą niż jest teraz.

Gość aaaaaaaaaaaaaaa
blizna na macicy oczywiscie, nie ta na brzuchu. ta na brzuchu mozna stymulowac do rozciągania poprzez masaze i rózne kremy. tej na macicy niestety sie nie da.

Gość gośćMadzik
Mi ginekolog powiedział ze mam rok czekać jestem 8 miesięcy po cc i już 4 dzień nie mam okresu ..