Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oluska28

kosmetyki z avonu, czy to prawda ze maja jakies substancje

Polecane posty

Gość anettttttttttttttttttttta
Ja dosć, ze mam po myciu kołtuny nie do rozczesanie, to ostatnio łupież i swędzaca głowę, byłam u dermatologa, używam emulsji do wcierania, ale z szamponu za 36 PLN zrezygnowałam i chyba polece po szampon dziegciowy, choć ponoć śmierdzi okrutnie:P

Szampon fitomed też zapobiega łupieżowi i podrażnieniom, spróbuj

Chyba się kuszę, bo sprawdziłam i jest niedrogi:)

Gość też tak myślę
Joannę wspominam dobrze. Tyle że używałam jej pod koniec lat 90 :P Z Polleny miałam szampon rumiankowy - faktycznie, robi siano na głowie.

Gość też tak myślę
15:03 Leanne ja uzywam odzywki Waxa, naturalnej Masz na myśli sławetną Henna Wax (Richards & Appleby)?

W ogóle ciężko o dobry szampon:( Np. dla mnie Avon, Oriflame, Sunsilk, Garnier Fructis, Timotei, etc. to naprawdę zadna rewelacja:(

Ta odżywka Wax to dopiero hit na Kafeterii, aż mnie zaczyna przekonywać, choć mam mieszane uczucia...

Gość też tak myślę
No, naturalna to ona nie jest ;) W ogóle wiele ciekawego to w składzie nie ma. aqua, cetearyl alcohol, sodium lauryl sulphate, methylparaben, anthemis nobilis, lawsonia inermis, parfum, propylparaben, citric acid, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, ci 19140 SLS jest tutaj emulgatorem -> użyto go w małej ilości -> henny też nie ma tutaj dużo. Cetearyl alcohol jest populanym i bardzo powszechnym emolientem. Do tego barwnik, konserwanty itp.

no niestety tak, zuzylam 1 opakowanie i juz jej nie kupie

Poza tym czytałam, ze jest przeznaczona do naprawdę zniszczonych włosów, po chemioterapii, ciekawa jestem jak będą sie zachowywać włosy po jej odstawieniu, skoro dziewczyny rzucaja sie na nią jak szalone, nawet jesli ich włosy nie potrzebuja aż tak intensywnej pielęgnacji...

mi polecila ja fryzjerka, nie dziala az tak intensywnie, bo ja nie mialam jakichś bardzo zniszczonych wlosow

Ale mówisz, ze nie warto...

droga, ale wcale nie taka skuteczna ja poszukam teraz czegos lepszego:)

Gość szampony
15:14 anettttttttttttttttttttta W ogóle ciężko o dobry szampon Np. dla mnie Avon, Oriflame, Sunsilk, Garnier Fructis, Timotei, etc. to naprawdę zadna rewelacja To prawda. Szampon ma myć i jeśli nie szkodzi to już jest dobrze. Te supermarketowe mogą niestety podrażniać skórę głowy, bo zawierają agresywne detergenty. Raczej nie sprawią (wbrew obietnicom producentów), że włosy będą zdrowsze. Mogą sprawić, że będą wyglądały lepiej. Często niestety ten efekt jest chwilowy i kończy się nieciekawie (łupież, przetłuszczanie). Jeśli włosy są w kiepskiej kondycji, to warto zwrócić uwagę na dietę, wyrównać niedobory witamin i innych składników.

Oj, niedobory witamin, mikroelementów nie wchodzą u mnie w grę, dlatego wiem, ze zwyczajnie " znane " szampony naprawdę mi nie służa:/

Gość szampony
Wracając do Avonu ;) Używałam lawendowego z serii Naturals (stara seria). Hardcore. Siano na głowie, włosy aż trzeszczały.

Ja z Avonu używałam wielu, dla mnie nie hard core, ale rewelacja żadna, chociaz te z serii Advance Techniques sa całkiem niezłe.

Gość midik12
Gliss Kur jest dobry lynny jedwab zwlaszcza ekspresowa odzywka bez splukiwania

ja jeszcze arz polecam fitomed i hipp, to naprawde tanie, a super szampony, i do tego naturalne:)

Gość IVOSTIN
IVOSTIN.. Kosmetyki bardzo dobrej jakosci. Wg. mnie najlepsze.. Przede wszystkim POLSKIE !!! Dostepne tylko w aptekach. Mysle, ze kazdy dermatolog je poleci :)

no nie wiem czy są takie dobre...recenzje na damskiej torebce raczej niepochlebne...i np. żel do mycia, choć dość drogi, zawiera podobne substancje jak te najtańsze, np.SLS:(

Gość Iwostin
Żele Iwostinu mogą wysuszać, ale kremy ma dobre. Chociaż zapychają niektóre cery... No i to pierwsza polska firma, która wypuściła fotostabilne filtry, które nie ustępują w niczym droższym zagranicznym kosmetykom aptecznym. Poza ceną ;)

Gość Do Leanne
W Fitomedzie też jest SLS (chociaż mniej go niż w innych szamponach)

prawie w ogole go nie ma bo jest na koncu listy skladnikow a zreszta ja teraz uzywam Hippa, w ktorym SLS nie ma w ogole:)

Gość kaisa_
szampon fitomed jest niezły. ja mam naprawdę wrażliwą skórę głowy, a ten szampon jej nie podrażnia, włosy sa po nim ładne. polecam też odżywkę tej firmy.