Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto dobrze się zna

Szukam kogoś znającego się na komputerach.

Polecane posty

Gość kto dobrze się zna

Mam taki mały problem z komputerem i tv. Podłączyłam kompa do tv, żeby móc sobie obejrzeć filmy z kompa na tv. No i jak włączam film to jest obraz a nie ma napisów. Szwagier mi powiedział że te nowe sterowniki do karty graficznej takie coś powodują. Czy ktoś wie czy to na pewno sterowniki i w takim razie jakie stare dokładnie powinnam sobie zainstalować żeby wszystko dzialało? Mam kartę graficzną Nvidia GeForce Fx 5500.

Gość Nikt nie wie

wiem o co chodzi ale nie moge teraz napisać dokladnego opisu jak to zmienic bo nie mam windowsa pod reka. tak, tu chodzi o sterowniki i to nie wada tylko zaleta. chyba najprostszym rozwiazaniem moze okazac sie wylaczenie komputera, podlaczenie go tylko do wlaczonego tv i wlaczenie go bez monitora. dzieki temu karta powinna traktowac tv jako glowne wyjscie obrazu. ewentualnie w wlasciwosciach pulpitu na ostatniej zakladce gdze zmienia sie rozdzielczosc klikasz \'zaawansowane\' i szukasz cos takiego jak ustawienia nakladki. tak chyba nazywalo sie to kiedys, teraz nie orientuje sie. powinna tam byc lista rozwijalna z wyborem w jaki sposob obraz video filmow ma byc obslugiwany. obecny efekt jest taki ze karta przechwytuje go, przetwarza i wyswietla. oznacza to ze na tv dociera sam obraz filmu a nie napisy bo one nie sa czescia strumienia video. trzeba przestawic tak by przesylane bylo okno, lub by tv byl traktowany jka monitor.

Dlaczego to ma być jego zaletą? Przecież teraz jest problem wcześniej tak nie było. Dziękuję za pomysł z ustawieniem tv jako monitora :)