Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ana24

Mamy na urlopach wychowawczych-2 część

Polecane posty

Nie napisałam co u mnie...... A ostatnio sporo sie działo.] U mamy było malowane,więc musiałam troche jej pomóc w sprzataniu.Doszło jeszcze malowanie drzwi bo kolory sie zmieniły. Ale jest juz prawie wszystko zrobione. Kamil był na dwudniowej wycieczce.Mieszkali w hotelu w dwuosobowych pokojach.....co mu się strasznie podobało.Pani ich za bardzo nie pilnowała,więc chodzili wieczorem z pokoju do pokoju:D Wrócił z pamiątkami dla wszystkich...mamie ptzywiózł małego kwatuszka w doniczce:) Pochłoneło mnie tez szukanie fajnego miejsca na Mazurach.....a nie było to łatwe.No ale najwazniejsze że znalazłam,jest juz zarezerwowane na ostatni tydzień lipca.Jedziemy na dwie rodziny:) Do tego szwagierka przywiozła mi tiulu na dwie firany.....do tego trzacia dla mnie,więc szykuje mi sie duzo szycia:O A w poniedziałek przychodzą murarze.Mąz wymyslił sobie altanke przy ogrodzie:) To chyba tyle....będe w miarę mozliwości zaglądać;)Pa

Gość dorcia2633
Na szczescie juz przeszło.W końcu zaczął jeśc teraz nadrobi to co zchódł. Dzięki Aga za troske i pamiec!!! Mazury są śliczne a szczególnie latem byłam tam tylko raz w Augustowie ale wspomnienia mam z tamtąd cudowne. Piekne jeziora, lasy i cudowna atmosfera!! Dzisiaj Jade do Strzyżowa do moich rodzinych stron tam sie wychowałam i tam mam całą rodzine i znajomych a mieszkam teraz o 100 kilometrów dalej od nich, mam dzis bierzmowanie mojej siostry wystepuje w roli świadka i musze zostawic niunia pod opieką babci i tata a rzadko to robie bo ciezko mi sie odniego odzwyczaic niewiem jak to bedzie jak znajde jakąś prace juz tyle z nim jestem całe 19 miesięcy!!! Ale czasem trzeba odpocząć i pobys samej!!! Pozdrawiam cieplutko a teraz juz lece sie pakowac bo musze dobrze pomyslec nad moimi butami bo w niedziele bylismy ze znajomymi w bieszczadach i narobiłam sobie takich odcisków że hej!! I teraz tylko w klapkach chodze ale przeciez nie pasuje jeszcze do koscioła na bosaka i do tego klapki. Pa pa

No no ale się ruszyło:D a dopiero 11 dochodzi:) ciekawe czy do wieczora jeszcze będzie kilka wpisów? mam nadzieję że tak:) Aga widzę że wakacje macie już zaplanowane:)na pewno będzie fajnie ja jeszcze nigdy nie byłam na Mazurach ale myślę że kiedyś na pewno tam pojadę i zobaczę te wszystkie jeziora i widoki o których się tyle wszędzie pisze:) Zazdroszczę Ci że umiesz szyć,ja z byle pierdołą lece do miasta do krawcowej:O Dorcia dobrze że mały już zdrowy i nadrabia jedzonko:)Życzę miłej imprezy po bierzmowaniu:) dość daleko masz w swoje rodzinne strony,ja mam troche bliżej bo 20km:) Ja wczoraj byłam z Julką na szczepieniu które miała miec w grudniu ale przez jej choroby i operacje wszystko sie nam przesunęło i dopiero wczoraj byliśmy ,nawet dobrze to zniosła przy ukłuciu trochę popłakała ale dostała malowankę i od razu humor miała lepszy:) w domu nic nie mówiła że ją boli czy coś ,gorączki nie miała więc dziś poszła do przedszkola:)

Dorcia to fajnie że małemu juz przeszło.Napewno teraz będzie miał apetyt:) Mam nadzieje że będzie fajnie i ośrodek okaże się godny polecenia....ja go znalazłam,więc w razie czego będzie na mnie:O Ja tez słyszałam że Mazury sa piękne,więc mysle że dla samych widoków warto tam jechać. Ana Julka to dzielna dziewczyna.....zresztą kobiety to silne istoty;) Moja Oliwia tez zawsze dzielnie znosi szczepienie czy dentystę:) Mi tez sie marzyło zobaczyć Mazury....tak jak piszesz tyle się o tym słyszy:) Właśnie zrobiłam lazanię,pierwszy raz.....ciekawe czy będzie zjadliwa:) Wiecie robiłam też ostatnio łazanki i wyszły przepyszne.....wszycy sie zajadali;) Dziewczyny jak Wam sie podoba ten ośrodek co wkleiłam linka?? Tam jedziemy:)

Aga ja juz wcześniej oglądałam ten ośrodek tylko nie napisałam że super miejsce trafiłaś:)widoczki cudne a w środku fajny \"plac zabaw\" dla dzieci na pewno miło tam spędzicie wakacje,każdy znajdzie cos dla siebie i wszyscy będą zadowoleni:) a ilu was tam jedzie bo napisałaś że na 2 rodziny?

Lazania wyszła nawet dobra.....piszę nawet dobra bo łazanki były dużo lepsze:) Ana nam też się podoba ten ośrodek.Znalazłam go zaraz na początku moich poszukiwań.....i tak został.Nie było ciekawszych ofert.Chodziło mi szczególnie o to żeby było tam cos dla kazdego. Jedzie nas dwie rodziny.Tzn.Nas czworo i druga rodzina z dziewczynką w wieku Oliwii i prawie rocznym maluchem. Dobra zmykam w warzywka:)

Halooo gdzie jesteście dziewczyny!!!!!!!!!

U mnie od rana paskudnie....deszcz pada:( Ale nie ma tego złego.....musze dzisiaj firanki uszyć,więc nie będzie mi smutno że będę w domu siedzieć:)

Cześć Dziewczyny !!! Ja wczoraj wróciłam z sanatorium..teraz do Zuzanki pojechała moja mama...a ja ją zmieniam w sobotę....:) Moja Zuzia jest zachwycona pobytem w sanatorium...stwierdsziła,zer chce tam zamieszkać....sanatorium jest położone w przepięknej okolicy...dookoła są zalesione góry...cisza, spokój, śpiewają ptaszki...przed sanatorium jest duży plac zabaw dla dzieci....codziennie rano i wieczorem jest obchód pielęgniarki po pokojach..pokój mamy dwu osobowy...w pokoju są dwa tapczany, stolik, telewizor...radio i duży balkon z leżakiem...mamy pokój na trzecim piętrze i widok z balkonu na zalesioną górę...super...:) Zuzia codziennie oprócz niedzieli chodzi na zabiegi...ma naświetlania lampą solux na plecy o klatkę piersiową, inhalacje zbiorowe parą i wodne, tzw. grzybek, okłady z borowiny na gardło i na zatoki...na te zabiegi ja chodzę razem z nią, a same dzieci chodzą na gimnastykę...:) Zuzia na początku płakała na borowinach, bo są za ciepłe...ale teraz jest ok....:) Posiłki są o godz. 8.30, 12.30 i 18.00...po zabiegach jest czas wolny...można spacerować po pięknym parku zdrojowym w Rymanowie Zdroju....piękna miejscowość... Wczoraj Zuzia pojechała na wycieczkę z moją mamą w Bieszczady Wysokie i nad Solinę...cały dzień chodziły po górach..ale Zuzia zachwycona....mama zresztą też..:) Tylko ja w tych górach tak kiepsko się czuję...od dnia przyjadu cały czas bolała mnie głowa...jak wróćiłam wczoraj do domu to dopiero dziś czuję się \"normalnie\".....chyba tamten klimat mi nie służy.... Ale w lipcu pojadę nad morze to sobie wypocznę :) Dobra wiadomość jest jeszcze taka,że mój mąż kupił wreszcie samochód...:) i dsziś jedziemy po południu do Manufaktury do Łodzi na zakupowe szaleństwo :) Ala jedzie jutro na całodnoiową wycieczkę szkolną to możemy sobie pozwolić na nie odrabianie lekcji dzisiaj....:) Aga kiedy wy jedziecie na Mazury? Już doczytałam...w tym samym czasie co i my nad morze..ostatni tydzień lipca...a my jedziemy tutaj www.aida-rewal.pl :) Zaraz sobiie obejrzę ten ośrodek....:)..ja uważam,że jak towarzystwo jest fajne to i zabawa będzie fajna :) Dorcia Ty mieszkasz koło Prezmyśla? Daleko jest od Ciebie do Rymanowa-Zdroju? Zmykam do pracy :)

Halooooooooooooooooooooooo..... Dziewczyny, dzie jesteście???????????????????????????????????????????????????? :(:(:(:(

Gość Dorcia2633
Hej!! NO troszke kilometrów jest!!! Ale byłam w rymanowie jako dziecko w sanatorium i bardzo miło to wspominam!! I tez w rabce w sanatorium byłam ale bardziej mi sie podobało w Rymanowie. Teraz moge z reką na sercu powiedziec ze pomogły mi te zabiegi i juz nie choruje. Ja miałam troszke astmy i dosc czesto miałam oskrzela!! Wróciłambym do tamtych czasów!!! Wiec twojej córece sie podoba Kasiu to dobrze!!! Pozdrawiam pa pa

Gość Aag10
Witajcie dziewwczyny.....nie pisałam bo ten tydzień był strasznie zalatany.Mało tego Oliwia dwa razy w tym tygodniu nie chciała iść do przedszkola.....nawet dzisiaj podwiozłam ją pod przedszkole a ona że nie pójdzie.....ja się zdenerwowałam ona sie trochę popłakała.W domu roche z nią porozmawiałam i powiedziała mi że Pani troche na nią krzyknęła i dlatego nie chce iśc bo się wstydzi.Musze z Panią porozmawiać,o co w tym wszystkim chodzi. Kamil stara się ze wszystich sił nazbierać dobrych ocen żeby być na koniec wzorowym.Niewiele mu już brakuje.....ale w 4 klasie niestety trzeba sie trochę pouczyć żeby złapac dobre oceny.Trochę się za to późno wziął ale mam nadzieje że da radę:) A tak pozatym to mnóstwo obowiązków domowych.....do tego doszła teraz praca w ogrodzie,koszenie trawy,warzywka.....dokupiłam jeszcze troche drzewek i krzewów i musiałam je powsadzać. Czasami mi dnia brakuje żeby to wszystko pogodzić:O Kasiu to fajnie że obie jesteście tak zadowolone z tego sanatorium.....zawsze to jakaś odmiana i zastrzyk energii. My juz mamy wpłaconą zaliczke za wczasy,więc napewno jedziemy....żeby tylko pogoda dopisała:) Teraz zmykam trochę domek ogarnąc a później kosić trawę:O Po tych deszczach rośnie jak szalona.....

To u góry to ja:D Troche mi się literki poprzestawiały.....ale to chyba przez tego śpiocha którego próbuję kawą wygonić;)

Cześć {cześć}..... No dziewczyny w takim tempie, to marne szanse na utrzymanie się naszego topiku.... Ja jutro wracam do Zuzi do sanatorium i nie będzie miał kto pisać......:( Dorcia mojej Zuzi też popmagają te zabiegi..od poniedziałku ma borowiny na staw skokowy ze względu na bóle nóg i moja mam nie musi jej smarować już nóżek maściami rozgrzewającymi, bo już dziecjko nie narzeka na bolące nogi......badania kału też wyszły negatywnie, więc nadal szukamy przyczyny sińców pod oczanmi i bóli brzucha..... Moja przyjaciółka też dostała skierowanie do Rymanowa ..jedzie ze swoim synkiem 21 sierpnia..:) Moja Ala była we wtorek na całodniowej wycieczce.....wróciła bardzo zadowolona...ja miałam zebranie u niej w szkole (ostatnie w tym roku)...i jak na razie oby tylko do końca roku szkolnego :) Zmykam do pracy... papapa

Kasiu właśnie pogoniłam dziewczyny na NK i na GG....ciekawe jaki będzie odzew:)

Żadnego:(......chyba nasz topik jednak padnie:(

Witajcie:) Melduje się posłusznie ;) Wcześniej nie miałam czasu , zabiegany dzisiaj dzień miałam ,też w pracy ;) U nas cisza i spokoj ;) Już nie możemy doczekać sie końca roku szkolnego .Niestety Dorian nie bedzie miał za rewelacyjnych ocen , ale spodziewałam się tego.Aga pogratuluj Kamilowi :) Na pewno ciężko zapracował na oceny . Bartek teraz tydzień był w domku, oskrzela się przyplątały . Na szczeście , mama jest już na emeraturze więc nie mam już problemu z opieką . Kasiu mam nadzieję,ze Zuzi zabiegi pomogą i przestanie chorować . A co u mnie ... nagły zwrot akcji ;) W moim życiu jest wspaniały facet i mieszka całkiem blisko . Co prawda nie w moim mieście ale pół godzinki i jest... Ostatnio wlaściwie codziennie . Na razie jest fajnie ale to tak krotka znajomosć ,że ciężko przewdzieć jak sie to potoczy . Choć zapowiada się poważnie ;) Aga latem zawsze topik szwankowal , teraz dużo dziewczyn się wykruszyło ale rzeczywiście tak źle chyba nigdy nie było . Ale może tylko nie będzie tak aktywny jak kiedys ale przetwa bo od czasu do czas ktoś zaglada . Miłego wieczoru :) Pozdrawiam :)

Witam Ależ u mnie dzisiaj wieje,aż chce głowe urwać.Nastawiłam pranie i mam nadzieje że mi go nie porwie:O IzaU fajnie że zajżałaś......chociaż Ty👄 Ciesze się Twoim szczęściem,może okurat okaże sie że to ten facet.....zyczę Ci tego z całego serca:) A co to znaczy że jestes na emeryturze???straciłas pracę,czy jesteś na zwolnieniu??? My też nie możemy doczekać sie konca roku szkolnego.Nawet ja mam dość sprawdzania lekcji. A Kamilowi narazie nie ma co gratulować.....troche za późno się ocknął.....i nie wiem czy zdoła poprawić czwórki na piątki.....no ale zobaczymy. Ucałuj mocno dzieciaki....szczególnie Bartusia niech szybko zdrowieje. Ps.oglądałam fotki na naszej klasie.....z Doriana przystojny facet sie robi;)

Witaj Aga:) U nas aż tak mocno nie nie wieje , ale mało przyjemnie jest na dworzu . No niestety ja nie jestme na emeruturze , na żadnym zwolnieniu ani nic z tych rzeczy ;) Cały czas pracuje a na emeryturze jest moja mama. Dorian ma duże powodzenie u dziewczyn. Niestety weszliśmy juz w ten sławny okres dojrzewania - nie jest łatwo . Bunt na całej linii , we wszystkim . Bardzo brakuje w jego wychowaniu męskiej ręki . Kłócą sie z Bartkiem strasznie , aż czasami wysiadam . Ja na razie dosyć ostrożnie podchodzę do tej mojej znajomości , chociaż Tomek nie daje mi żadnych powodów do tego ,żeby mu nie ufać . Szaleje troszke za mną ;)ale jeszcze przed nami długa droga jeśli chodzi o poznawanie sie i dalsze ewentualne zycie razem . Miłej soboty:)

Iza widzisz jak ja czytam:D cos mi chyba na oczy padło:D Dobrze ż masz mamę blisko i w razie czego może sie zając chłopcami. A Dorian naprawde super wyszedł na tych fotkach...wzrok ma taki zawadiacki;) Mój Kamil tez zaczyna się buntować....tyle że ja mam sposób na niego. Jak nie chce czgoś zrobić to mówię tak.....,,Kamilku masz racje usiądź odpocznij sobie....mama jest wypoczeta to za ciebie wszystko zrobi,,.....on momentalnie zbiera się i robi co trzeba. A co do kłótni to u mnie jest tak samo.....kłóca sie o wszystko....nawet o miejsce przy stole:D Będę trzymac za Ciebie i Tomka kciuki.....a tak swoja droga co Ty masz w sobie że tak faceci za Toba szaleją;)

Dzień dobry🖐️ Nie zaglądałam wcześniej bo cały tydzień miałam coś do roboty.W poniedziałek koszenie trawy,we wtorek i czwartek dentysta bo pół zęba mi się złamało ale już jest ok cały odbudowany i wygląda jak nowy:)Środa ,piątek sobota piekarnia-pomagam przy drożdżówkach i mamy nową sprzątaczkę i muszę ją wszystkiego nauczyć;).Wczoraj cały dzień byłam w Żywcu u rodziców na dz.matki z prezentem:) Dziś na 13.30 jadę do kosmetyczni na wosk:O potem po Julke do przedszkola.A jutro w przedszkolu na 15 rodzice są zaproszeni na przedstawienie z okazji d.matki i d.ojca bo to połączyli:) W czwartek niedaleko nas( 8-10 minut drogi na nogach ) otworzyli nowe centrum handlowe i byliśmy tam w sobotę po wieczór ,ludzi miliony i tyko pochodziliśmy i oglądaliśmy co gdzie jest:) cieszę się ze nie musze się teraz pchac do centrum miasta bo mam wszystko pod nosem i na nogach sobie będe chodzić to mam po drodze do przedszkola. To tyle co u nas:) Tu widzę ze mało nas ale jednak ktoś zagląda:) Iza zakochana ale co się dziwić taki jest maj miesiąc zakochanych:) życzę żeby Wam się udało 👄 Aga dobrze że zaglądałaś i podtrzymywałaś nasz topik🌻 no i Kasia też na straży stoi:) Ja uciekam robić obiad i do kosmetyczki:)

Hej :) Ana ja nie jestem zakochana :) Przynajmniej jeszcze nie , ale zaczynam za nim tęsknić więc jest to dobry objaw ;) Ale generalnie ułozyć sobie ponownie życie nie jest łatwo , pewnie Betii też dużo na ten temat wie . A jak Twoje problemy , kryzys minął ?

U mnie dzisiaj fajnie ciepło:) i ma być tak dłużej.....oglądałam wczoraj długoterminową pogode na tvn. Korzystając z okazji troche poprałam,piesków wykąpałam.Chciałam jednego trochę przystrzyc.....ale się nie dał. Nie pisałam Wam ale postanowiłam troche zadbać o swoja kondycję.Przytyłam przez zime dwa kilogramy i waże 62 Jade dzisiaj się zapisac na aerobic i będe systematycznie chodzić:) Do tego jem ostatni posiłek o 18 .....mam nadzieję że będa efekty:) Napisała do mnie na NK Monika obiecała że wpdnie na kafe.Mieli niegroźny wypadek samochodem i wszyscy chodza w kołnierzach.....ale więcej sama napisze..... Dobra zmykam pościel przynieść i resztę prania zebrać;)

Iza jak to słowa pewnej piosenki (autora nie pamiętam) mówią: \"do zakochania jeden krok,jeden jedyny i nic więcej....\" chyba tak to leciało:D A nasz kryzys już minął i nawet nie wiem kiedy samo się rozeszło po kościach:) Aga mi też przydałby się jakiś ruch bo też mi się przytyło chyba 4-5 kg:O

Hej Laski !!!🖐️ Aga10- dzięki za kopniaka, jakoś nigdy nie mogę się zebrać i namazać pare zdań :) Chciałabym żeby mój Kacperek w szkole tak dobrze dawaał sobie radę jak Kamil. IzaU- pewnie, że wiem dużo na ten temat. Już jestem zmęczona tym moim ostatnim trybem życia. Pełno jest facetów obok mni9e ale żadnych konkretów, same epizody...może prócz Sławka, ale nie jestem zbyt ufna moze życie mnie tego nauczyło. Życzę Ci żeby Tomek okazał się własciwym facetem. Kasiu- dobrze że pobyt w sanatorium się udał. Też miałam możliwość pojechania ale dopiero na przyszły ok, wiec zrezygnowalam bo jak bede pracowac w nowym miejscu to nikt nie pusci mnie na 2-3 tyg. Kacperek dobrze sobie radzi, jest ciepło więc n szczescie z chorobami koniec. W koncu tez zaczal przyjmowac witaminy, bo zadne mu nie smakowaly az trafilam na Sanostol i te mu odpowiadaja, do tego Actimelki i jakos leci. Mały sportowiec z niego ..w srode ma test do klasy sportwej i zobaczymy czy sie dostanie? Ja wylatuje 6 czerwca do Irlandii do brata i bratowej...i zastanawiam sie coraz bardziej. ze jak bedzie tam dobrze to moze zostane...? choc zawsze bylam bardzo rodzinna i zwiazana z moimi prrzyjaciolkami...pozyjemy zobaczymy ;) Dobranoc{czesc]

Witajcie🖐️ Chciałaby Wszystkim mamą życzyć wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta:D🌻

:) Ja tylko na chwilę.....musze szybko domek ogarnąć i zmykam na miasto....mam parę spraw pozałatwiać. Może coś skrobne później;)