Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

bepanthen maść czy krem -co lepsze na odparzenie u niemowlaka

Polecane posty

Osobiście polecam linomag zielony.A jeśli odparzenia są duże,i pojawiły sie już jakby nadżarte czerwone krostki,to polecam Tormentiol.Bepanthen u mnie nie działał w ogóle.

Według mnie masc bepanthen, ale spróbuj tez sudocrem, tormentiol, a jak boisz sie go uzyc ze wzgledu na zawartosc boranu to spróbuj masc pięciornikowa z Ziaji. Wietrz pupe, zmieniaj czesto pieluche ew. wypróbuj inne lub spróbuj tetrowych. Linomag zielony jest super, ja uzywam u mojego synka od samego poczatku do pupy i nie tylko i zero podraznień , na razie. Pozdrawiam

u nas sprawdziła sie maka ziemniacxzana - kremy sie nie sprawdziły

Gość Lilunia
bepanthen MAŚĆ!!! jest bardzo dobra na odparzenia...stosuję cały czas i sobie chwalę.....pozdrawiam..

Masc. ale polecam tormentiol. po 3 tyg meczenia sie z leczeniem odparzen tormentiol pomogl w przeciagu 2 dni:)

Gość hasol
masc

Gość alkaaaa
a ja sie naczytałąm zeby tormentiolu na odparzenia nie uzywać bo ma dzialanie wysuszające a odparzenia trzeba natłuszczać. nie stosowałam wiec nie wiem. U mnie i kolezanku jedno sie sprawdziło ... dobry puder albo mąka ziemniaczana. zasypywac cały dzien a raz dziennie po kąpieli porzadnie smarowac bepanthenem. No i wietrzyc. pupa na drugi dzien jak nowa :-)