eliss1 0 Napisano Marzec 12, 2007 to bardzo podobna do kopenkaskiej.. a oto przepis : DIETA ŻELAZNA Stracisz 7-8 kg. W tej diecie bardzo ważna jest kolejność posiłków i żelazne trzymanie jadłospisu! 1 dzień śniadanie: herbata lub czarna kawa obiad: 2 jajka na twardo, 2-3 liscie salaty lub maly pomidor kolacja: duzy kawal chudego mięsa /gotowanego lub pieczonego bez tluszczu/, zielona salata z cytryna 2 dzien s: herbata lub czarna kawa, suchar o: duzy kawal miesa /smazony stek wolowy/, salata z cytryną k: gruby plaster szynki, maly pojemnik jogurtu 3 dzien s: czarna kawa, suchar o:dwa plastry selera smazone na oleju, nieduzy pomidor, male jabłko k: 2 jajka na twardo, plaster szynki, 2-3 liscie salaty 4 dzien s: herbata lub czarna kawa, jeśli musisz-suchar o:1 jajko na twardo, 1 filizanka tartej marchwi, grubszy plaster żółtego sera k: duza miseczka sałatki owocowej, maly pojemnik jogurtu 5 dzien s: 1 filizanka tartej marchwii z cytryną o: duzy kawal chudej, gotowanej ryby, nieduzy pomidor k: niespodzianka, czyli NIC 6 dzien s: czarna kawa, suchar o: duzy kawal gotowanej kury, zielona salata z cytryną k: 2 jajka na twardo, 1 filizanka tartej marchwi 7 dzien s: herbata lub czarna kawa o: kawal miesa pieczonego lub gotowanego, jakis owoc k: to, na co masz ochote a 8 dnia zaczynasz od początku- i kontynuujesz diete przez nastepny tydzień. UWAGA! nie wolno zmieniac kolejności ani składu posiłków-tylko to gwarantuje doskonale rezultaty; pociesz się tym, ze gdy już utracisz te 7-8 kg przez nastepne 3 lata możesz jesc normalnie, bez obawy, ze je natychmiast odzyskasz. CHYBA WARTO WYTRZYMAĆ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 12, 2007 ta dieta bardzo mi sie podoba procz tego tunczyka bo nie lubie strasznie... DIETA ODCHUDZAJĄCA opracowana przez lekarzy amerykańskiej armii !!Gwarantowane zrzucenie 5 kg w trzy dni Czarna kawa lub herbata na śniadanie we wszystkie dni DZIEŃ 1 ŚNIADANIE: 1/2 greifruta 1 tost 2 łyżeczki masła orzechowego OBIAD: 125g tuńczyka 1 tost kawa/herbata KOLACJA: dwa kawałki dowolnego mięsa ale nie więcej niż 300g 250g fasolki szparagowej 1 małe jabłko 250g lodów waniliowych DZIEŃ2 ŚNIADANIE: 1 ugotowane jajko 1 tost 1/2 banana OBIAD: 250g granulowanego twarożku 5 krakersów KOLACJA: 2 parówki na gorąco 125g marchewki 125g brokuł 125g lodów waniliowych DZIEŃ3 ŚNIADANIE: 5 krakersów 1 plaster sera \"cheddar\" 1 małe jabłko OBIAD 1/2 jajka na twardo 1 tost KOLACJA 250g tuńczyka 250g kalafiora 125g melona 250g lodów waniliowych U W A G A !!! Dieta działa na podstawie „chemicznego szoku” i jest udowodniona. Nie zmieniać ani zamieniać żadnych składników !!! itp. Tuńczyk z wody, nie z oleju.Nie dodawać przypraw, cukru, soli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 13, 2007 o kurcze ta druga dieta bardzo ciekawa :) he he chyba ja zastosuje ;) Eliss to tylko 3 dni tej diety?? hmm bardzo dziwna jest. mozesz o niej mi cos wiecej napisac, ciekawe czy napewno działa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 13, 2007 nie wiem czy działa.. mysle ze tak trzeba jesc w kolko ... 3 dni i znow 3 dni itd.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 14, 2007 no może warto będzie ją wyprobowac, ale zacznę ją jak coś od nowego tygodnia... dzisiaj czuje sie strasznie najedzona az umieram jeszcze na dodatek strasznie dzisiaj dużo wody piłam, tak mi duszno bylo, no ale coż nadal musze zrzucac te zbędne kilosy i znowu musze dobrze sie zmotywowac do dzialania ;) wyjazd do polski za 28 dni ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 14, 2007 no toprzez 28 dni to mozna duzo zrzucic kiloskow.. ja tak lekko dietkuje hjakos do hard coru nie moge sie zmusić..choc bym chciala miec taie zaparcie jak w zeszlym roku jak schudlam 13kg .. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 14, 2007 ooo kurcze 13 kilosów schudłaś jeny jak Ci się to udało ??? to bardzo dużo, ja jakoś zawsze po kilka kilo nie wiem czemu tak cienko mi idzie;/ no mam 28 dni, musze się strasznie zmobilizować tak chociaz zeby przez ten czas z 6 kg rzućić... mam nadzieję, ze to wykonalne. no ale zacznę wszystko od poniedziałku a teraz poprostu będę :)ograniczała jedzenie a poźniej znowu jakaś hard dieta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 14, 2007 ooo kurcze 13 kilosów schudłaś jeny jak Ci się to udało ??? to bardzo dużo, ja jakoś zawsze po kilka kilo nie wiem czemu tak cienko mi idzie;/ no mam 28 dni, musze się strasznie zmobilizować tak chociaz zeby przez ten czas z 6 kg rzućić... mam nadzieję, ze to wykonalne. no ale zacznę wszystko od poniedziałku a teraz poprostu będę :)ograniczała jedzenie a poźniej znowu jakaś hard dieta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 14, 2007 no 13 kg w 2,5 miesiaca.. ale mialam w sobie tyle zaparcia ojajku chcialabym teraz tez tyle miec.. jadlam wg wlasnej grupy krwi, po 18 nic, 5 malutkich posilkow dziennnie takich jak garsc.i nic co ma wysoki index glikemiczny.. i dzialalo.. :) oczywiscie jesli chleb to tylko do 15 i to tylko razowy. zero makaronu i ziemniakow no chyba ze z warzywmi to tak :) bylam tak pieeknie chudziutka.. ehh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 14, 2007 o kurcze to nieźle. myślalam ze się głodziłaś a tu prosze :) gratuluje samozaparcia. ja się zastanawiam jaką diete wybrać od poniedziałku bo jak nie mam zadnej narzuconej to czuje jak znowu tyje ;/ ehh muszę działać. siedzę i myśle co dalej. do konca tego tygodnia się ograniczam z jedzeniem i po 18 nic duzo wody a co od poniedzialku?? oto jest pytanie;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 15, 2007 wybrobuj diete montignac\'a .. no chyba ze masz bardzo wysoki cholesterol to nie.. moze jakas dieta grejpfrutowa.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 15, 2007 nigdy nie słyszałam o diecie montignac\'a. zastanawiam sie nad kapuścianą : Podstawą diety jest zupa spalająca tłuszcze; składniki: mała puszeczka koncentratu pomidorowego, 3 szklanki wody, główka kapusty, 3 duże cebule, 1 seler naciowy, 1 por, 2 papryki, sól, pieprz, curry, bazylia, papryka, pietruszka, ostry sos, np. sojowy. Warzywa poszatkować na małe kawałeczki, zalać wodą i gotować 10 min. na ostrym ogniu. Następnie dodać koncentrat i gotować na małym ogniu do chwili, aż warzywa będą miękkie. Zupę można jeść ile się chce i kiedy się chce. Zupa nie daje energii. Im więcej się jej je, tym szybciej się chudnie. Jeśli dłużej przebywasz poza domem, to radzę napełnić termos i zajadać się nią do woli. PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS Dzień 1: Można jeść wszystkie owoce oprócz bananów. Polecam melony i arbuzy, gdyż mają najmniej kalorii ze wszystkich. Jedz tylko owoce i zupę. Pić można tylko nie słodzone soki owocowe i niegazowaną wodę mineralną. Dzień 2: Nie wolno jeść żadnych owoców! Możesz jeść jarzyny, aż do uczucia sytości. Staraj się jeść jarzyny zielone, unikaj grochu (zielonego i suchego) oraz kukurydzy. Jedz tylko jarzyny i zupę. Na kolację możesz jeść 3-4 gotowane ziemniaki. Dzień 3: Nie wolno jeść ziemniaków i bananów! Jedz ile chcesz, ale tylko jarzyny, owoce i zupę. Jeśli przez te 3 dni nie oszukiwałaś, to schudniesz 2-3 kilogramy. Dzień 4: Jedz owoce! Pij maślankę, dużo wody i zupę! W tym dniu Twój organizm potrzebuje potasu, węglowodanów, protein i wapnia. Tracisz ochotę na słodycze. Dzień 5: Nie jedz owoców! Za to warzyw jedz do uczucia sytości. Postaraj się wypić 6-8 szklanek wody, aby wypłukać z twojego organizmu kwas mlekowy. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Dzień 6: Nie wolno jeść ziemniaków. Możesz wypić maślankę i jeść owoce, aż do uczucia sytości. Zjedz zupę nie mniej niż jeden raz. Dzień 7: Jedz, ile chcesz jarzyny. Pij nie słodzone soki owocowe. Zjedz zupę nie mniej niż 1 raz. Jeśli nie oszukiwałaś, to schudniesz od 4 do 8 kg. Uwagi! Powyższy cykl można powtarzać, ile się chce. Jeżeli dieta jest prawidłowo prowadzona, zgodnie ze wskazaniami, to będziesz miała doskonałe samopoczucie. Po tych 7 dniach poczujesz się o wiele lżejsza, przybędzie ci energii, sama zauważysz korzystne zmiany. Pamiętaj, że w czasie diety nie wolno pić alkoholu! Jeżeli już musisz, to przerwij dietę na 24 godziny. W czasie diety nie wolno jeść chleba, pić alkoholu i wody gazowanej. Pij nie gazowaną wodę i maślankę oraz niesłodzone: herbatę, czarną kawę, soki owocowe. W trakcie trwania diety możesz zażywać wszelkie lekarstwa. No i pamiętaj! Im więcej zjesz zupy, tym więcej schudniesz! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 15, 2007 znalazlam to na forum :) kiedys ta diete mojego taty kolega stosowal i schudl i polecal ta diete, do poniedzialku mam jeszcze troszke czasu na zastanowienie ktora wybrać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 15, 2007 Eliss1 co słychac tak apropo ?? dzisiaj miała wychodzić gazeta z sesja w ktorej uczestniczylas, wyszła??? opowiadaj bo jestem ciekawa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 wiesz co nie wiem, zajecia mam w poniedzialek.. wiec powinna byc juz w szkole :) a tak poza tym jakos nie moge zebrac sie do dietkowania.. ciezko mi.. naprawde.. moze od poniedzialku zaczelabym z toba jakas ditkę co ty na to ja tez poszperam w internecie i poszukam czegos.. bedzie nam razniej :) dzis mam w zamiarze zrobic sobie ten domowy zabieg antycellulitisowy .. :) zaraz ide do dentysty ehhh a popoludniu jakies solarium bo bladziocha jestem?? Aneten a powiedz gdzie mieszkasz???jaka u was pogoda?? i gdzie do Polski przyjezdzasz juz niedlugo..? ja tez mam powody do odchudzania wymyslilismy wczoraj z moim chlopakiem ze wybierzemy sie na tydzien do jego brata do irlandii .. jedziemy 19 kwietnia do tego czasu chcialabym zrzucic z 5 kg :).. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 wiesz co moze rzeczywiscie dieta kapusciana.. hehe no ja ja stosowalam kiedys.. i powiem ci ze to dobry przepis a zupke jak doprawisz to jest bardzo smacza :) w sumie to dobry pomysl !!! aneten co ty na to działamy od poniedziałku???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 ANETEN MYSLISZ ZE ZAMIAST MAśLANKI MOZNA BY PIC NP MLEKO ACIDOFILNE ALBO JOGURT PITNY? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 A OTO PRZEPIS PODSTAWOWA ZUPA SPALAJĄCA TŁUSZCZ 6 - dużych zielonych cebul (ze szczypiorkiem) 1 lub 2 - puszki pomidorów (mogą być świeże) 1 duża - główka kapusty 2 - zielone papryki 1 pęczek – selera naciowego 3 kostki rosołowe. Można doprawić: sól, pieprz, pietruszka, bulion lub jakaś ostra przyprawa. Pokroić na małe lub średnie kawałki i zalać wodą. Gotować na dużym ogniu przez około 10 min. Zmniejszyć ogień i gotować powoli aż jarzyny będą miękkie. Tę zupę można jeść kiedykolwiek będziesz głodna, ona nie dodaje kalorii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 16, 2007 Eliss ja chcialam tą kapuścianą zacząć od poniedziałku bo już z jedzeniem sie nie mogę opamietac ;/ brzuch mi wysadziło i wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży;/ obecnie przebywam w Londynie jestem tu ponad 6 miesięcy... pogoda na początku była okropna, ale teraz czuć już wiosne jest coraz ładniej, a tak wogóle to pochodze z Gdańska i 12 kwietnia tam też lecę :) wiec do tego czasu chciałabym zrzućić kilka kilo no i zgubić ten wielki brzuch jasne,że od poniedziałku możemy zacząć razem dietke :) będzie nam napewno lepiej he he widze że tylko my zostałyśmy na tym topiku ;/ no to też masz dobry powód do schudnięcia :) strasznie przez ten tydzień sie rozpuściłam z jedzeniem aż mi źle wiec napewno dieta mnie bedzie mobilizowała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 16, 2007 co do maślanki myślę, że mozesz zastapić ją tym mlekiem z tego co pamiętam ono ma podobne właściwości co maślanka ale nie jestem pewna. schudłaś na tej diecie kapuścianej ? ? no więc jutro kupuje składniki do kapuścianej ;D i w niedzielke będę gotowała mam nadzieję, że mi wyjdzie dobra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 oj to tak jak ja.. Z gdanska powiadasz ja jestem z gdyni :) no czyli zaczynamy od poniedzialku.. fajna ta dietka a jak dobra zupke a sobie ugotujesz to naprawde az miło jesc...przede wszystkim ta dieta oczyszcza organizm z toksyn , udraznia jelita :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 tak z jakies 4-5 kg o to super ale mleko acidofilne tylko truskawkowe albo jakies trudno wypije mniej bo samego niesmakowego to niezdzierże :) no to super ja tez bede gotowala w niedziele badz poniedzialek rano.. po owockach :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 16, 2007 no to obie z trójmiasta jesteśmy:) jutro jadę do koleżanki na urodziny woec z jednej strony bardzo dobrze ze w ten weekend robi bo poxniej już dietka :) ja musze w niedziele gotowac bo w poniedzialek znowu praca ;] aaa no to mi tak na początek starczy z 5 kilo ;D a poźniej dalej będę działała :) tak poza dietą zaczynam znowu ćwiczyć, chyba też rower juz wyciągnę i będę śmigać... a tak wogóle mi przypomnialaś ze istnieje jeszcze takie cos jak solarium, wyobraź sobie jaki ze mnie bladzioch - ostatni raz bylam na solarium w grudniu jak byłam w polsce;/ ehh musze tu jakies dorwac. jeszcze na dodatek ogladalam swoje zdjecia z wakacji to dopiero sie załamałam moja bladościa :) więc czas na wielkie zmiany ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 16, 2007 no ja tez ostatni raz bylam w grudniu .. i teraz jak juz coraz cieplej to postanowilam troche zbrązowieć :) byłam dzis u dentysty.. no i czeka mnie długie leczenie.. ehhh troche sie zapuscilam.. tzn z wierzchu mam bardzo ładne biale zabki ale w srodku to juz sporo dziur :) ale od poniedzialku zzupka super ciesze sie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Silva1975 Napisano Marzec 16, 2007 Cześć dziewczyny! byłyście już może na www.diety.pl ? Bardzo ciekawe forum. Opisane są w nim wszystkie popularne diety, oraz jest obszerny dział o odchudzaniu. Warto tam zajrzeć. pozdrawiam Silva1975 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aneten1 0 Napisano Marzec 16, 2007 Silva nie nie byłam tam, ale ja juz wybrałam. hehe Eliss widze ze mamy podobne przezycia z opalankiem i dentystą:) kurcze aż nie wierze ja ząbki na wierzchu też mam ładne a w środku kilka do leczenia i teraz jak bedę w polsce czekaja mnie 3 wizyty jak nie wiecej;/ no i na każdej chyba z 2 zęby musi mi zrobić oczywiście muszę zapierdzielać prywatnie bo musze to załatwić przed powrotem do londynu.ehh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 17, 2007 no to zupełnie tak jak ja.. aneten ile masz lat jesli moge spytac?? no to od poniedzialku dietka zupka kapusciana i owoce :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eliss1 0 Napisano Marzec 17, 2007 wlasnie sie szykuje i ide cis na imprezke spalic troche kalorii.. idziemy do soho w sopocie ..pewnie znasz?! musze sie zaraz ładnie wyszykowac.. wlasnie pazurki pomalowałam .. zaraz wloski musze ulozyc i make upik zrobic.. ehh jeszcze nie wiem w co sie ubrac ale to na koncu.. bo nigdy nie lubie tego robic przed make up\'em Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach