Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WiKi86

Moja uroda nie jest na sprzedaż.Ciemniejsze strony z życia fotomodelek i modelek

Polecane posty

Stres stres i jeszcze raz stres.Ta zawiłość ,konkurencja ,wieczne uwagi do twojej wagi,wyjazdy,zero życia prywatnego .Tak ,tak właśnie jest w tym zawodzie.Na dodatek o mały włos niestraciłam mojego ukochanego chłopaka.Nie wiem może to moje niemiłe odczucia gdyż to moja pierwsza współpraca z agenją modelek ale mam serdecznie dość!!!!Jestem piękną dziewczyną (mówie całkiem serio)świadomą swej urody i wdzięku i bardzo chciałam dostać się do tej agencji.Pamietam jak dwa dni po wysłaniu formularza zaprosili mnie na sesje i portfolio na strony ich agencji.Dziwne bo miałam swoje portfolio ale jak zażadałam że jeśli opublikuja je na swojej stronie chce za to pieniadze i to niemałe to zaproponowali że oni mi je zrobią .Pamiętam jak poszłam do nich na te portfolio to niedość że zdjecia trwały ponad 4 godziny gdyż było duzo modelek ,to nie miło wspominam współprace z wizażystką.Mam ładna delikatną cerę ,nie przepadam za mocnym makijarzem a ona zrobiła mnie na sztuczną laleczkę barbie a jak sie odezwałam że niezbyt mi sie ten makijarz podoba to jeszcze usłyszałam kto tu rządzi.Pozatym za dużo pudru ,tego wszystkiego ,nie mogłam wrecz oddychac oddychac od tych pudrów na twarzy a wszystko po to iż delikatnego makijarzu nie widac na zdjęciach a pozatym nie można sie a nic a nic świecić tak mi powiedziano.Kurcze ja uważam inaczej ale akurat ona mi wytłumaczyła że do niektórych zdjęć taki makijaz jest konieczny.Inaczej sobie wyobrażałam to bo chciałam by uwidocznili moje naturalne piekno itd.TTakże portfolio nie wyszło tak jakbym tego chciała choć zdjecia z niego dostały sie do czasopisma to i tak no poprostu według mnie niezbyt wyszły.Na szcescie reszta sesji na które byłam zapraszana wychodziło choć troche po mojemu.Ja dobrze wiem jak pozowac a oni cały czas mimo wszytsko mnie poprawiali choć i tak w moich pozach wychodziły najładniej,Nie wiem moze jestem zbyt wymagająca ale te wszystkie sesje ,często w seksownej bieliżnie oraz profesjonalne sesje tzw:bardziej zakryte to za duzo poświ.econego czasu i zbyt wile stylistów i wizazystów oraz nawet uczesania i fryzury tak jak oni sobie tego zyczą.Czułam sie jak marionetka,ciągłe zaproszenia na sesje,te mocne makijaze których niecierpie bo na co dzień tylko brązer ,tusz i błysczyk a tu cała masa kosmetyków i zapryskiwanie włosów toną lakierów.Jedyne co mi sie podobało w tej pacy to bankiety .Reszta czyli sesje ,zdjecia,ujęcia do reklam według mnie bardzo stresujące .Na początek byłam fotomodelka .Po miesiącu zgodziłam sie na wybiegi i tam dopiero zaczał sie wyścig szczurów.I teraz dopiero rozumiem co modelki musżą przejśc.W branży modelek nie miałam ani jednej koleżanki,ciągłe diety i odchudzanie jak przytyłam choc kilogram.Ci wizażyści to naprawde umia działac na nerwy .Niecierpie jak mnie ktośą maluje itd Cżesto o wyjazdach na wybiegi dowiadywałam sie z dnia na dzień.Któregoś dnia poprosru podziękowałam za współprace i choć moje marzenie zostania modelk.a szybko sie spełniło to przekonałam sie że jednak wole swoje spokojne zycie i ciągła konkurencja to skomplikowana sprawa.Zapłacili mi sporą sumkę za moje zdjęcia i wpółprace z nimi ale jednak coś innego mam zamiar w życiu robić.Naprawde szybko zaczeła sie moja kariera modelki to równiez szybko ją zakonczyłam .Poświeciałm tej pracy mnóstwo mojego cennego czasu i zaniedbałam chłopaka.Wole ustabilizowane życie z ukochanym niz tą ciągłą gonitwe w pogoni za karierą i angażami do sesji. Prosze o wypowiedz Was fotomodelki i modelki czy tez tak niezbyt miło wspominacie prace w zawodzie modelki a może ja poprostu za szysbo sie zraziłam i byc moze nie dla mnie takie życie.Pozdrawiam i na marginesie dodam że w poniedziałek ide na romzowe o prace na stanowisko sekretarki:).

Gość może i jesteś ładna
ale to nie obliguje Cię do tego by robić takie błędy ortograficzne:O

Przepraszam za błędy ale pisałam w pośpiechu:)

Gość w swiecie modelek
tylko nieliczne robia prawdziwa kariere i to niekoniecznie te "najpiekniejsze"

Gość Alkajda
Nie wszyscy są na tyle "super" by byc modelką. Nie wytrzymałaś psychicznie.

Gość upupup

Gość Petero 27
Urzekla mnie twoja historia. buhahaha

Gość Alkajda
o lol Petero 27 nie śmiej sie. Może dla dziewczyny to był naprawde szok że nie byla traktowana jak królowa ;p;p;p

Gość niedoszła gwiazda wybiegu
To naprawdę zabawne, że spodziewaaś się, że będą malować cię i ubierać pod twoje dyktando. To oczywiste, że jesteż tylko ładnym ciałem i to, co naprwdę wazne, to produkt, nie ty, takie kręcenie nosem jest totalnie nieprofesjonalne, dobrze, że odeszłaś. Btw, piękno to niekoniecznie to, co w tym zawodzie się liczy. est mnóstwo modelek niezbyt pięknych, ale robiących niezwykłą karierę

Gość fiki miki
Hahahahaha sesja trwajaca tylko 4 godziny? co to za amatorka totalna. Jakim cudem zdjecia "z portfolio" robione w pospiechu przez agencje do portfolio trafiaja do magazynu pozniej? Jaja sobie robisz dziecko.

reeeety :O tragedia kobieto...ty sie chyba na tym w ogóle nie znasz, a przedewszystkim, to się do tego NIE NADAJESZ...:O

Gość kamaaaaaaaaaaaa
przepraszam ze spytam ale jaki cel ma ten topic? mamy pisac ci jaka to jestes piekna ?? wiesz kazda z nas mogła sobie napisac takies cos nigdy niewiadomo kto siedzi po drugiej stronie

Hehe, pewnie za nickiem vicky86 siedzi jakiś spasiony dziad i konfabuluje... :D

Gość kamaaaaaaaaaaaa
no nie ;) wiesz jak ja patrze na te nasze modelki z polski to nad niektórymi to płakac mi sie chce jak wybieralki te miss polski to masakra moze jedna byla ladna i oczywiscie jej niewybrali yhhh

Gość Oj oj
A moze powiedzieli ci ze jestes juz zabrzydka i za stara i za gruba i nie mozesz sie pozbierac po tym ciosie, tak tak zostan sekretarka, tam mozna wpieprzac do woli paczki.

Jasne ze trwała coś ponad 4 godziny .Jedno ujęcie było takzajebiste z motywem anioła że trafiło do artykułu jednej ze znanych gazet

Gość ale problem
Panna, ty pojęcia nie masz o tym biznesie, więc może dobrzę, ze sobie dałaś z tym spokój. Co ci się wydawało, że ty tam gwiazdą będziesz, i ty będziesz dyktować co ci się podoba a co nie? Dziewczyna chcąca odnieść sukces w tej prfesji musi być nie tylko piękna - sorry laska ale jest was na pęczki - ale mieć odpowiednie predyspozycje. A ty ich nie masz, jesteś najwyraźniej kłótliwa, konfliktowa, niecierpliwa i nieprzystosowana. Nie umiesz dostosowywać się do warunków. No to wypadłaś z tego wyścigu szczurów i tyle twojej kariery. Jak widzisz pięka buźka to jeszcze nei wszystko. Liczy się charakter, a trochę mózgu też nie zaszkodzi czasami.

Gość Kendra_1984
boze dziewczyno ale ty idiotyzmy tu wymozdzylas szkoda mi cie mam nadzieje ze dostaniesz prace sekretarki i twoje bezrobocie sie skonczy. i przestaniesz zasmiecac net! powodzenia

Gość Kokaina27
Smieszna panienko jesli myslalas ze sie dowiesz od nas jaka to jestes wspaniala, cudna, dzielna i jakie mialas cudowne przezycia, to jestes w BLEDZIE.Te wypociny sa smiechu warte wiec Idz sie dowartosciowuj gdzie indziej.

Gość Kendra_1984
totalnie przykra co?? niektore to maja wyobraznie ,smiechu warte . zal mi takich ale zrobic niech sie dowartosciuje

Gość Kokaina27
No panna wypisala takie farmazony ze obydwoje z bratem sie poryczelismy ze smiechu. Zreszta wyglada mi to na wyznanie zranionej wydymanej dumy, chciala sie lepiej pozcuc i pokazac innym jacy to sa maluczcy, bo co ona nie widziala i nie robila.Ups ale jej nie wyszlo.

Gość Kendra_1984
haha dobre kokaina :) wiesz ,ona jest taka glupia i infantylna ze myslala,ze jak pojdzie na modelke to nie bedzie musiala make upu robic?? jakby kogos obchodzilo jak jej ryj bez pudru wyglada. haha co za zalosc.ta laska nie pojecia nie tylko o modelingu to jeszcze o tym jaka jest glupia

Gość Kendra_1984
umia zamiast umieja makijarz a nie makijaż co za prymityw:( szkoda slow az mnie oko rozbolalo od czytania opowiastki tego kaszalota :);)

Gość Kendra_1984
ona w ogole zadnej kariery nie zrobila a nawet nie zaczela! pare razy dala sie gdzies tam osmieszyc i jak doszla do wniosku jakim jest beztalenciem bedzie szukac pracy jako sekterarka hhaha a moze lepiej wpierw zrobic mature ?i moze na studia isc?? hhaaa

Gość Kokaina27
Zauwazscie jak ona pisze, Te pokazy w bieliznie ale oczywiscie sexownej, te makijaze ktorych nie cierpie ale mam tak doskonala cere, te liczne zaproszenia ah ah ah, jaka to ja jestem wspaniala i rozrywana, Phiiiii, hehehe Sama sobie zaprzecza. No chyba jestem swinia ze jej to wytykam, ale panno Wiki wpierw pomysl co piszesz, bo cie zjedza zywcem na necie za takie pierdoly. Nie widze cie w roli sekretarki jesli jestes taka, no chyba ze bedziesz sekretarka od klepania w tylek a nie od klepania w klawiature.

Gość Kendra_1984
no z tymi ortami to raczej dlugo tam nie popracuje :( bo szef sie ze wstydu spali e i i tak nieudaczna modelka wyleci:);)

Gość MlutkKrolewna23
Szkoda mi Cie mloda .. no ale w poprzednich wypowiedziach jest sporo racji.Jesli chce sie byc modelka to trzeba znieść BO - - > bo to Twoja praca!!! Jesli bedziesz fryzjerka to nie zapłacą Ci za to że krecisz dla klientek wate cukrową zamiast dobrze obcinac, prawda?? Kazdy sobie sam moze wybrac zawod w ktorym chce pracowac, a jesli jeszcze lubisz to co robisz to mozesz osiagnac wielki sukces bo tylko takie osoby daja z siebie wszystko, a to jest najwazniejsze. Masz dwa wyjscia.Albo zajmiesz sie czyms innym (bo nikt nie zniesie takiej laluni ktora fochuje na wszystko i wszystkich ustawia ), albo wkoncu dotrze do Ciebie o co w tym wszystkim chodzi i bedziesz super modelka. W to drugie jednak szczerze watpie..bo znam troche takich panienek ktorym sie wydaje ze sa niewiadomo kim niewiadomo gdzie. Życie to nie bajka tylko ciezki zap@ol i zbieranie kasy na emeryturke :) Niestety. :D

Gość Oshun D
Hehehehe To Cię Laski pojechały... ;)) W sumie mają rację, zgadzam się w 100% z argumentami poprzedniczek, ponieważ w tej robocie nie jest ważne Twoje "widzi mi się". Jesteś tylko manekinem w rękach wielu specjalistów. A jak chcesz sama wszystkim zarządzać, to może zostań fotografem xP Hehehe Wiesz najbardziej żałosne jest to, że za grosz skromności w Tobie... "Jestem piękną dziewczyną" hmmm do kogo takie texty ?? Ale mimo wszystko, nie powinnyście aż tak się naśmiewać... Bo takie poniżanie świadczy tylko o Was samych... Hyh aczkolwiek przyznam, że się popłakałam ze śmiechu czytając ten topik xD Pozdrawiam ;))

Gość d86
hej ,ja pracuje 250 godzin w miesiacu ,chcesz sie zamienic? i zoabaczyc co to jest ciezka praca?