Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga225

co na rozwolnienie?

Polecane posty

czesc dziewczyny,moj synek ma od wczoraj rozwolnienie,ma rok.Niestety niemam czym dojechac do apteki,moze jakies domowe sposoby?poradzcie!!

Gość
moze jagódki ? próbowałas?

marchwianka (zupka z rozgotowanej marchewki) borowki tez moga byc i duuuuzo picia

Gość mozeeeee
banan:)

Gość ratao9wp.pl
Kawa zbożowa - łyżeczka bez mleka, można posłodzić (zawiera cykorię która tamuje biegunki) akurat ją wolno stosować u dzieci po 12 miesiącu życia. Przesadzać też nie wolno w spożywaniu kawy zbożowej, bo uzyska się efekt odwrotny.

dieta ryżowa- mnie kiedyś dla synka lekarz zalecił dawać przez pierwszy dzień sam ryż- wodziankę z ryżu do picia i trochę gęściejszy do jedzenia, potem na drugi dzień ryż i suchą bułkę lub sucharki, potem dopiero marchwiankę i dużo picia. Trzeciego dnia można juz kisiel

Gość piastowianka
My wlasnie skonczylismy z wirusem rota ,biegunka trwala 4 dni na szczescie synek sie nie odwodnil .Kup smekte .

Gość piastowianka
A moze masz w domu gastrolit?

Gość kajetanka34
Teraz przed jakimś duzym obżarstwie światecznym warto wczesniej zadbac o to,zeby w naszej apteczce nie zabrakło własnie czegoś przeciwbiegunkowego-jak np.probiotyku enterol.Przeciez zawsze jest tak ze wszystko co na stole-to od razu tez i w naszym brzuchu.

Gość sucharki..
sucharki- grzanki..czekolada gorzka..cola.. jak sie naje czekolady g. to uwierz mi ze nie zrobi kupki przez 3 dni pozniej bo bedzie miał zatwardzenie wiec z umiarem :)

Gość Hania smecta
Ja jadam wtedy kawałek gorzkiej czekolady, jednak nie zawsze to pomaga, wtedy biorę Smectę. Mam zawsze w apteczce domowej, choć jedno opakowanie. Ona pomaga skutecznie i bez żadnych skutków ubocznych.

Gość Iryyda
Napar z suszonych jagód.

Gość gość
Polecam loperamid, bo działa skutecznie i szybko. Przydaje się zwłaszcza na wakacyjnych wyjazdach, kiedy trzeba biegunkę szybko zahamować.

Gość bagsbanny
Biegunka to coś najgorszego co może przytrafić się po treningu, na wakacjach czy kiedykolwiek. Dla mnie najlepszym sposobem na jej pokonanie jest wzięcie sprawdzonego leku. Dla mnie takim lekiem jest Loperamid. Szybko radzi sobie z problemem i daje ulgę :)

Gość gość
Domowe sposoby to LOPERAMID no reeeewela he he

Gość TomorrowNeverDies1
jak się nie ma pod reką jagódek to jest taki fajny nektar jagodowy, działa tak samo, a nawet lepiej bo zrobiony jest z jagódek ekologicznych. nazywa się Rabenhorst i chyba go kupowałam w Almie. Pozdro600