Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem.....

NAJLEPSZA ANTYKONCEPCJA DLA .....

Polecane posty

Gość ciekawa jestem.....

Witajcie. Od kiedy tylko zaczęłam współżyć, brałam pigulki antykoncepcyjne... Byłam bardzo zadowolona, ale one są raczej dla współżyjących regularnie... no i każdy problem żołądkowy równał się utracie skuteczności :-( Możecie mi polecić jakiś inny sposób antykoncepcji? Mam 26 lat, palę papierosy, współżyję nieregularnie, dzieci jeszcze nie rodziłam i nie planuję ich zbyt szybko.....

Gość lenka22
moze plastry antykoncepcyjne?

Gość ciekawa jestem........
hmmmm... a skuteczne są? nie odkleja się to? :-(

Gość krysia_a

Jak stosujesz antykoncepcję, to nie powinnaś palić papierosów - masz takie info w ulotkach dołączonych do tabletek, bo zwiększa to ryzyko powstania zakrzepicy. Poczytaj trochę o przeciwwskazaniach do stosowania antykoncepcji i skutkach ubocznych:

testdna.pl/jakie-sa-skutki-uboczne-antykoncepcji

Gość Ania

A mnie ostatnio lekarz polecił diafragme caya, zaczęłam ją używać i jestem zadowolona, przynajmniej mam świadomośc że się nie truje hormonami, używam ją łącznie z żelem plemnikobójczym, a kupiłam ją na stronie naturalnaplodnosc.

Gość emilka_xx
Dnia 27.06.2019 o 16:32, Gość Ania napisał:

A mnie ostatnio lekarz polecił diafragme caya, zaczęłam ją używać i jestem zadowolona, przynajmniej mam świadomośc że się nie truje hormonami, używam ją łącznie z żelem plemnikobójczym, a kupiłam ją na stronie naturalnaplodnosc.

U mnie np. hormony dobrze wpływają na cerę i redukują trądzik, poza tym dzięki tabletkom w końcu mam regularne i bezbolesne miesiączki. Wydawało się to dla mnie super rozwiązanie dopóki nie zaczęły mi puchnąć nogi i do tego bardzo boleć. Poszłam do lekarza, okazało się, że to może być zakrzepica. Ginekolog zalecił mi zrobienie badań w kierunku predyspozycji do zakrzepicy. Zrobiłam i czekam na wyniki. Trochę się obawiam o wynik. Jeśli się okaże, że nie mogę brać tabletek to nie wyobrażam sobie życia bez hormonów... 

Gość karina
Dnia 4.07.2019 o 09:25, Gość emilka_xx napisał:

U mnie np. hormony dobrze wpływają na cerę i redukują trądzik, poza tym dzięki tabletkom w końcu mam regularne i bezbolesne miesiączki. Wydawało się to dla mnie super rozwiązanie dopóki nie zaczęły mi puchnąć nogi i do tego bardzo boleć. Poszłam do lekarza, okazało się, że to może być zakrzepica. Ginekolog zalecił mi zrobienie badań w kierunku predyspozycji do zakrzepicy. Zrobiłam i czekam na wyniki. Trochę się obawiam o wynik. Jeśli się okaże, że nie mogę brać tabletek to nie wyobrażam sobie życia bez hormonów... 

Nic się nie przejmuj. Będzie dobrze, lepiej zrobić badanie i uchronić się przed poważnymi konsekwencjami nie leczonej zakrzepicy. Przecież ona może doprowadzić do groźnego zatoru płucnego, który czasem powoduje nagłą śmierć.

Gość Uczeń

Tylko prezerwatywy ,skoro współżyjesz raz na jakiś czas to po co truć się hormonami?

Gość Natasza

ja używam diafragmę caya, świetna jeśli nie współżyje się regularnie bo zakłada sie ja bezpośrednio przed stosunkiem i wyjmuje po. 

Gość Emilka

Może Vibin mini z mniejszą ilością hormonów? Ale chyba lepiej najpierw i tak zrobić badania. 

Gość bianka

Do lekarza i lekarz dobierze odpowiednie pigułki. Dla młodych dziewczyn vibin mini jest ok, bo zawiera mniejszą ilość hormonów, w sam raz na początek przygody z antykoncepcją hormonalną.