Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie w wyborze_

Kto ma 23 lata i nigdy nie studiowal? Co robicie w zyciu?

Polecane posty

Gość pomozcie w wyborze_

piszcie:)

Gość upii

Gość a między czym wybierasz

Mam wprawdzie 27 lat, ale również nie podjęłam studiów. choć mam teraz dobrą pracę (jestem pracownikiem biurowym - w dziale szkoleń) to martwię się że mam tylko średnie wykształcenie. Jak dostałam tą pracę to większość mówiła że pewnie po znajomości, albo że mam kogoś z rodziny i mnie polecił. A ja na swoje stanowisko ciężko sobie zapracowałam. Ukończyłam szkolenie dla pracowników kadr organizowane przez RIG i byłam na miesięcznych praktykach w największej firmie w naszym mieście. W czasie tego miesiąca robiłam wszystko co mi powierzyli do zrobienia i sama starałam się aby pomagać pracownikom etetowym. Kierownik Kadr to widział i zaproponował mi przygotowanie zawodowe finansowane z PUP. Kasa z tego mizerna, ale zawsze lepsza taka praca jak żadna, tym bardziej że przecież wreszcie po 5 latach siedzenia w domu ktoś dał mi szansę. Wysilałam się przez cały półroczny okres przygotowania i udało się dostałam etat - najpierw jako pracownik magazynowy (prowadziłam dokumentację), a teraz w dziale szkoleń. A w niedługim czasie może się okazać że dostanę awans na kierownicze stanowisko (są duże szanse). I choć mogłoby się wydawać że jak dostanę ten awans to mogę spocząć na laurach to ja się nie poddam i mam zamiar podjąć dalszą naukę - licencjat napewno, a jak finanse pozwolą to może i magistra uda mi się zrobić.

Gość To może ja
Mężczyzna, 23 lata obecna praca: pracownik w firmie tapicerskiej zarobki: ok. 2 500 brutto

Gość pomozcie w wyborze_
moge wybierac miedzy dwiema rzeczami -jechac po raz kolejny no niemiech na au pair (i moze jak bog da sprobowac tam na studia,jedyny problem-brak kasy) albo isc od tego roku wpolsce na germanistyke

Gość pomozcie w wyborze_
upii

Gość me84
ja studiuje zim i mam 23lata wiec w wyborze germanistyki Ci nie pomoge ;/ ale mozesz zrobic tak ze rozpoczac studia ,zawsze mozna wziasc dziekanke i np wtedy wyjechac na rok do niemiec popracowac no i pozniej studia dokonczyc......

Gość pomozcie w wyborze_
ale boje sie ze jak juz rozpoczne studia to nie znjade tu pracy:( a moze w niemczech byloby lepiej sama nie wiem poradzcie

Gość japomogeeeee
jesli dobrze bylo Ci w Niemczech to jedz tam, popracuj jako au pair,a pozniej moze znajdziesz lepsza prace-jesli ta nie bedzie Ci odpowiadala! studia zacznij wtedy, jeli bedziesz wiedziala,ze na 100% wrocisz do POLski! A chcesz wracac??

Jeśli mogę się wtrącić... Moim zdaniem jeśli macie szanse skończyć studia, to nie ma się nad czym zastanawiać. Tego czego się nauczycie nikt wam nie zabierze, a pracodawca jeśli ma do wyboru pracownika po studiach i pracownika bez studiów, częściej wybierze tego z wykształceniem. A jeśli chodzi o doświadczenie zawodowe to można podjąć pracę w trakcie studiów.

Gość pomozcie w wyborze_
hi bylo mi dobrze ale juz pracowalam 2 razy jako operka,mam juz te egzaminy jezykowe i chce wracacc tzn do jakiejs rodzinki i sie na te studia zapisac. wiesz my nie mozemy pracowac w niemczech legalnie ,jest przeciez zakaz do 2011. ale jako studenkta to byloby co innego jednak nie wiem czy znajde prace studenkc aitd, chce jechac do berlina co radzisz?

Gość upiiiiii

Gość upii

Gość ruajdklNDX
moje 2 kolezanki wyjechaly do angli zaraz po szkole, tzn, jedna studiowala ale oblala i ja wyrucili, i teraz choc ciezko pracuja to maja fajne zycie, znalazly sobie fajnych facetow, maja swoje domy, nikt im sie w zycie nie pakuje z butami i swoimi radami, natomiast ja studiuje i narazie nie mam nic. dlatego po studiach tez chyba do nich dolacze! to zalezy co kto lubi jak chcesz sie uczyc idz na studia jak nie, to wybierz wyjazd! i tak czasami ludzie po studiach maja gorzej od tych co juz dawno wzieli zycie w swoje rece!...

Gość pomozcie w wyborze_
ale wiesz..nie moge sie stale bujac jako operka.. i w anglii to co innego.tam mozna pracowac itd w w niemczecj nie.. u mnie tylko niemcy wchodza w gre bo ten jezyk znak doskonale natomiast angol nie :( i badz tu madrym:(

Gość idz na studia
idz na germanistyke, jesli rodzice Ci pomoga w sensie ze mozesz mieszkac to idz na studia! Na au pair zawsze mozesz wyjechac w wakacje lub wziac dziekanke!

Gość idz na studia
Albo idz na zaoczne a mieszkaj w niemczech u rodzinki zeby miec weekendy wolne! Tak tez niektore dziewczyny robia i koncza studia :)

Gość pomozcie w wyborze_
tzn u mnie to jest tak ze jakbym zostala wpolsce to bym musiala wziac kredyt studencki a jak bym wyjechala do niemiec to musialabym sama pracowac i boje sie ze nie zjade pracy. na poczatek bylabym u tej rodzinki ,ale nie dluzej nic 6 mies. a studia zaoczne nie wchodze w gre bo to z adrogo tzn dojazdy czesne i! mieszkam w toruniu to troche daleko do berlina np nie wiem co robic..mam 5 dni zeby zdecydowac ;(

Gość upii

Gość skoro znasz niemiecki to
wyjedź do Niemiec, tam mało kto zna dobrze ten język.

Gość pomozcie w wyborze_
co mas zna mysli piszac ze malo kto zna dobrze ten jezyk?