Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla panna mlodaaaaaa

nauki czy poradnia? Co pierwsze?

Polecane posty

nauki przedslubne wiem ze sa w niedziele ale jak jest z ta poradnia? Nie wiem gdzie isc najpierw. Czy moze rownolegle mozna bo sie nie nachodza?

Gość to zależy
u nas najpierw był kurs weekendowy (2 dni od rana do wieczora z przerwą na obiad), a dopiero potem trzy spotkania w poradni; musicie wyczaić gdzie w waszym mieście jest przy parafii poradnia rodzinna i się zapisać

na nauki bedziemy chodzili standardowo w weekendy. numer do poradni dostalam zeby sioe umowic konkretnie. Myslicie ze moge zaczwonic sie umowic, nie bedac jeszcze na zadnych naukach? W poradni tez jest w weekend czy w tygodniu? Czy moze indywidualnie sie umawia?

Gość kwiatekkk
a czy ta poradnia jest obowiazkowa???? po co to??

Gość liloerrka
tez zapytam, bo nie wiem... odpowiedzcie dziewczyny co, jak, kiedy po co się załatwia?

Gość kwiatekkk
noo czekamy na odpowiedz?? po co ta poradnia???

Gość to zależy
u nas poradnia jest obowiązkowa; trzy wizyty, krótkie- około 45 minut każda; rozmawia się tam głównie o NPR; an ostatnie spotkanie trzeba przynieść swój wykresik a zarejestrować się w poradni możesz wcześniej, żeby zalepać termin; powiesz pani w poradni że ejsteś przed kursem przedmałż. i zobaczysz co ci powie; u mnie pierwsza wizyta w poradni mogłą być przed kursem. Aha, i u nas wizyty w poradni są raz w tygodniu, we wtorek.

Gość Kopciuszek...
a jak ta poradnia sie nazywa? gdzie to sie miesci? przy osrodku zdrowia gdzies?

Gość ja tez bralam diane
help

Gość to zależy
Nie; to poradnie przy parafiach; katolickie poradnie rodzinne; spytaj proboszcza to ci powie gdzie ejst taka w twoim mieście

Gość oar ny rany
to sie przy okazji nauk załatwia, tak? bo powiem wam, ze pierwszy slysze. myslalam, ze nauki przemalzenskie tylko trzeba zrobic. chodzic na jakies wyklady i juz. a tu takie cos jeszcze, rany :O

Gość kwiatekkk
A moze ta poradnia jest tylko dla tych co chca?? bo ja naprawde nie slyszalam zeby ktos z moich znajomych do jakis poradni chodził..musze jeszcze ich popytac :)

Gość to zależy
najlepiej spytać proboszcza z wsazej parafii (albo księdza który jest u was w kancelarii)...niestety z tego co wiem to poradnia wszędzie jest obowiązkowa; ale spotkałam się z jednym przypadkiem gdy kursy były połączone z poradnią; tyle że wtedy te kursy trwały dłużej (nie był to kurs weekendowy)