Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnes30

Wirus HPV i CHlamydia

Polecane posty

Witam! Czy ktoś może mi powiedzieć w jaki sposób zarazić się wyrisuem HPV? Do tej pory wykonywałam regularnie cytologię (raz, a nawet 2 razy w roku) i wychodziła grupa II. Od dwóch lat współżyje z tym samym partnerem, jesteśmy sobie wierni...ostatnio wykonałam cytologię i wyszła grupa III z podejrzeniem HPV. Zastanawiam się czy mogłam się tym zarazic tylko w drodze kontaktu seksualnego? Czy jest możliwe, że zaraziłam się przed moim obecnym partnerem (ponad 2 lata temu) i dopiero teraz wirus dał znac o sobie??? Piszcie jeśli coś wiecie na ten temat. Druga kwestia to Chlamydia. Wykonałam wynik metodą Elisa i tylko IgG mam dodatnie (ponad 40). W laboratirum powiedziano mi, że to efekt kontaktu (kiedyś) z osobą chorą, a mój organizm wytworzył dużą liczbe przeciwciał. Dopiero za tydzień wybieram się do lekarza ale ciągle o tym myslę. MOże ktoś napisze coś na ten temat? troszkę sie rozpisałam ;) pozdrawiam ciepło :)

Gość kiki80
hej , prawdopodbnie masz wirusa hpv....i zostana usuniete chore komorki szyjki macicy, laserem. moglas zarazic sie duzo wczesniej ....a wirus byl uspiony i dopiero teraz sie ujawnil...musisz koniecznie usnac to paskudztwo to powoduje raka szyjki macicy. Obecnie w Polsce mozna sie zaczsczpic na ten wirus ale jak go masz to juz za pozno.. pozdrawiam ps. ja mialam, usuneli mi to laserem i od 5 lat mam cytolgie I

Gość HPV - mały skurczybyk
Czy wirusem HPV mozna zarazić tylko drogą płciową? Podobno właśnie tak jest i tyka to osoby, która mają "bujne życie seksualne". Ja takiego nigdy nie prowadziłam, miałam jednego partnera więc skąd miałąbym się nabawić tego wirusa?? Mój partner także przede mną nie miał nikogo ...

Gość no właśnie_e
KTO WIE???

Gość syla_czek
Ja od 6 lat co roku robię cytologię, mam I. Ostatnio byłam wyjątkowo na wizycie u innego gin. i ten od razu powiedział, że mam wirus HPV bo widać "kłykciny" - i jak to się ma do regualarnej cytologii?? Wszystko jest nic niewarte-badasz się, dbasz o siebie i masz...kurka HPV

Gość sława _mira
ZADNA NIC NIE ODPISZE DZIEWCZYNY - TO JEST ZA AMBITNY TEMAT NA TO FORUM. ONE TYLKO POTRAFIĄ GADAC O PIERDOLACH A TAKIE TEMATY JAK HPV TO CZARNA MAGIA W NAGŁOWKU TRZEBA BYLO NAPISAC: HPV- NOWA MASCARA!!! OD RAZU BYSCIE MIALY ODPOWIEDZ!! :D:D:D:D buahahah

niestety to prawda ...tysiące forumiczek i zadnej praktycznej porady na tak wazny temat jak wirus HPV ja niestety nic nie potrafię na ten temat powiedzieć oprocz tego, że zrobiłam sobie test na obecnosc HPV i wynik był negatywny. zachecic moge wiec wszystkie dziewczyny do tego aby sobie taki test \"zafundowaly\"!!!

Gość dorota i juz
A gdzie mozna kupic taki test???i za ile???

Gość oj dziewczynki
wirusem HPV można zarazić sie tylko przez stosunek seksualny nawet przez zwykłe ocieranie się musi byc kontakt ze sluzem. Hpv to choroba wirusowa i zlokalizowana jest tylko w miejscu intymnym. od paru tygodni po zakażeniu pojawiają się tzw.kłykciny inaczej brodawki na początku wyglądają jak krostka zwykła po czy rosną i rozprzestrzeniają sie w b.szybkim tempie.jesli miałas tylko jednego partnera to nie ma innej możliwosci zaraził cię twoj partner. niesety profilaktyka tej choroby jest zadna w naszym kraju. chłopak dotyka miejsc intymnych kobiety zarazonej i pozniej dotyka swojego cvzłonka i juz jest zarażony.

Gość oj dziewczynki
niesety ja tez zostałam zarażona HPV jesli chodzi o zwykłą cytologie,ktora wykonywana jest w gabinetach ginekologicznych to porażka,poniewaz początkow HPV czyli komorek tego wirusa nie wykrywa .wykrywa juz zmiany nowotworowe !!! jesli chodzi o wykrycie komorek wirusa to musi to byc rozszerzona cytologia za ktora trzeba zapłacic.tak samo jest z typowaniem wirusa około 200 zł.

oj dziewczynki ->Mylisz się. HPV możesz dostać \"w prezencie\" od mamy w chwili swoich własnych narodzin.HPV możesz zarazić się siadając na desce w toalecie publicznej.\"Większość zakażeń wirusem HPV przebiega bezobjawowo, a do transmisji wirusa (przeniesienia wirusa) może dojść nawet, gdy brak objawów zakażenia (brodawki lub inne widoczne zmiany)\" źródło: http://www.hpv.pl/rak/archiwum/6059.html

Dodam tylko, że ryzyko zakażenia się w toalecie jest znikome - ale jest.