Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mmxx

Która lepsza?? Sukienka ślubna kupiona w salonie czy uszyta przez krawcową??

Polecane posty

Pytanie jak wyżej. Nie mogę się zdecydować

Gość oczywiscie że
taka z salonu. i nie wierz, jeśli napiszą ci, że w salonie też zamawiają u krawcowych, więc co za różnica czy sukienkę uszyje ich krawcowa czy twoja. po pierwsze suknie z salonu są szyte z o wiele lepszych gatunkowo materiałów. po drugie są szyte na podstawie danych podanych przez projektantów. zwykła krawcowa conajwyżej uszyje suknie na wzór jakiejś innej, ale nie ma dokładnych wskazówek jak to szyć tylko ocenia na oko. nigdy to nie będzie taka suknia, nie będzie równie dobrze leżeć i sie układać. taka prawda, że pomiędzy suknią z salonu i od krawcowej jest taka różnica jak pomiędzy orginalnymi perfumami a podróbą z bazaru. podróba jest o wiele tańsza, ale każdy wie że to nie to.

Gość narzeczona22
ja własnie tez mam dylemat co do zakupu sukni w salonie czy ewentualnego jej szycia na miare. chodzi tutaj o moja figure, bo zazwyczaj to mam nawet problem z kupnem zwykłej marynarki czy spodni bo wszystko jest za duze. w wiekszosci salonów zamawiaja rozmiary od 36, a wiem ze w to po prostu wpadne. w jednym miejscu nawet mi to odradzano bo ze wzgledu takze na mój wzrost (niespełana 160cm) bedzie trzeba duzo poprawek zrobić, no i ze suknia w stanie moze nie pasowac. dlatego zstanawiam sie co tu zrobic? boje sie ze u krawcowej okaze sie na koniec ze nie o to chodziło ale boje sie takze ze w salonie po tych poprawkach tez to nie bedzie to dlatego poszukuje salonu w którym jest opcja szycia na miare bo wtedy suknia bedzie przygotowana według stndardów i krojów danego salonu i z odpowiednich materiałów no i przede wszystkim specjalnie do mojej figóry :) pozdrawiam

Gość czerwcowa-żoooneczka
Jeśli masz sprawdzona krawcowa to moze warto spróbowac .Na pewno wyjdzie taniej. Ale musi to byc secjalistka w tej dziedzinie bo suknie ślubną mozna łatwo zepsuc w robocie =================================================== fajny portal tematyce ślubnej http://www.slub-wesele.pl/

Ja miłam szytą. Bardzo byłam zadowolona i co najważniejsze o połowe taniej!!!