Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hth uuvjuycyvu

A może nie warto truć sie tabletkami?Może warto jednak tradycyjnie prezerwatywy?

Polecane posty

Gość elefecia
Nie cierpie prezerwatyw.Smierdza nawet te niby zapachowe .nie ma to jak seksik z mieskiem a nie z guma:-)

Gość jjhhggg
wszystkich tych, którzy nie wierza w skutki uboczne zażywania tabletek odsyłam do topików na dziale antykoncepcja/ginekolog/płodność gdzie dziewczyny pisza o rzucaniu tabletek i co sie działo przed rzuceniem i po... normalny koszmar. A z własnego podwórka powiem tylko tyle że NAJWIECEJ skutków ubocznych odkrywa się po odstawieniu. a no i jeszcze te że czytając te topiki zaczynam wątpić skąd producenci biora te badania o tym ile % kobiet ma jakies skutki uboczne, zwłaszcza te które powinno mieć mniej niż 1% czy promil kobiet. NIE JESTEM PRZECIWNICZKĄ TABLETEK, ODKĄD TYLKO ZACZEŁAM MYŚLEĆ O SEKSIE I ANTYKONCEPCJI TO ZAWSZE WIEDZIAŁAM ŻE POSTAWIĘ NA TABLETKI ZE WZGLĘDU NA DUŻE BEZPIECZEŃSTWO I WYGODĘ I ZDANIA MOŻE BYM JAKO TAKO NIE ZMIENIŁA... GDYBY NIE TO JAK JA SIE PASKUDNIE CZUŁAM NA HORMONACH. APELUJE TYLKO O JEDNO, JEŚLI KTOŚ BIERZE PIGUŁKI (TO NIE SĄ DO CHOLERY CUKIERKI! NIE POLECA SĘ ICH SOBIE, TYLKO DOBIERA INDYWIDUALNIE!) NIECH ROBI TO ŚWIADOMIE, DBA O SWOJE ZDROWIE, ROBI WSZELKIE POTRZEBNE BADANIA (CHOĆBY NA WŁASNY KOSZT!) I OBSERWUJE SWÓJ ORGANIZM A JEŚLI TYLKO ZAUWAŻY JAKIEŚ SKUTKI UBOCZNE (JAKIEKOLWIEK) TO NIECH NIE BAGATELIZUJE TEGO, TYLKO DO GINA I NIECH ON DECYDUJE - ODSTAWIĆ WOGLE CZY ZMIENIĆ? OCZYWIŚCIE TEN WYBÓR PIGUŁEK POWINIEN BYĆ POPARTY BADANIAMI HORMONALNYMI!!! MOŻE GDYBYŚ MI TO KTOŚ POWIEDZIAŁ WCZEŚNIEJ... TYLKO CZY BYM GO POSŁUCHAŁA?? CZY WY POSŁUCHACIE?? a i jeszcze degrysja o mnie - kiedy już odstawiłam hormony jako antykoncepcje, bardzo spóźniałmi się okres - gin stwierdziła torbiel (tzw po odstwieniu, chyba czynnościowy) i kazała brać lutenyl na wywołanie okresu. Ja bardzo nie chciałam bo wiem jak sie czuje na hormonach (napady agresji, stany depresyjne, bóle głowy, ciagłe zmeczenie, niechęć ogólna, ciągle nawracajace stany zapalne) ale nie było innej rady. kiedy jej powiedziałam dlaczego nie chce to powiedziala ze przy tylu skutkach ubocznych żadne hormony mi nie będą pasować, więc ciężko mi coś dać na wywołanie okresu, no ale w tym wypadku muszę brać hormony. Ta historia ma ciąg dalszy ale nie miejsce na pisanie tego. i tak wyszedł mi elaborat ;-)

Gość come
Wiem, że odstawienie tabletek wiążę się z szeregiem dolegliwości, bo już nie raz to przeszłam, ale wciąż uważam, że to najlepsza metoda antykoncepcji. Biorę tabletkę codziennie o tej samej porze, mogę uprawiać sex, wtedy kiedy mam na to ochotę, nie muszę wychodzić w trakcie po prezerwatywy. Poza tym współżyjemy regularnie i często, zwyczajnie zbankrutowalibyśmy kupując codziennie paczkę gumek.

Gość elefecia
Nawet witaminy maja swoje skutki uboczne gdy brane sa w nadmiarze a co dopiero hormony dostarczane non stop,ale ja(moze źle mysle) wole łykac te swionstwo niz miec dzieci,ktorych nie chce.Mam jedno i mi wystarczy.Spiralka tez jest nie za zdrowa

Gość jjhhggg
i bieżcie jeśli z tym czujecie sie bezpiecznie i nie macie żadnych skutkówubocznych, ale dbajcie o swoje zdrowie tylko tyle!