Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkkk

Pytanko dla tych które już rodziły

Polecane posty

Gość kkkkkkkkk

Czytałam że przed porodem ruchy dziecka się zmniejszają albo nawet całkowicie ustają czy tak jest zawsze??Czy u Was tak było??

Nie zawsze. Moja córka jeszcze na porodówce tak kopała, że aż położna się śmiała, że KTG będzie wyglądało jak zapis sejsmiczny z Chin :) Ale ja też podobno kopałam do ostatniej chwili, więc może to rodzinne :)

Gość katkamatka
Często bywa tak, że ruchy rzeczywiście słabną, dlatego zaleca się aby liczyć ruchy! zapytaj lekarza ile ruchów powinnaś odczuć w ciągu godziny, jeżeli jest ich znacznie mniej lub nie czujesz ich wcale powinnaś udać się na dyżur do szpitala, tam będą wiedzieli, co robić!

Gość kkkkkkkkk
U mnie jest właśnie tak że cały czas tak samo czuję ruchy nie słabną a pojutrze jest mój termin porodu i tak się zastanawiam czy poród się zbliża i czy da się go jakoś przewidzieć ale chyba sie nie da:(

Gość Zuza W
U mnie by ło tak ze synus wariował do ostatniego dnia koło 12 tej tak wariował że nie byłam w stanie zjeść obiadu i tak było do wieczora, potem w kapieli jak codzien sie uspakajał a pierwsze skurcze poczułam o 22 wiec to chyba nie ma reguły , każda z nas jest inna, ciaża to odmienny stan każde dziecko jest inne i kazda z nas inaczej to wszystko odczuwa. szczęśliwego rozwiązania autorko topiku!!

Gość ta zwykła kobieta
mozesz sobie 2 razy w ciągu dnia liczyć ruchy po godzinie i musi byc tak 10 ruchów. To że maluszek mniej sie rusza to normalne ma mniej miejsca i podobno pod koniec ciąży nie ma juz tak intensywnych ruchów jak gdzieś koło 30tyg. np. Na pewno wszystko dobrze ale ruchy lepiej liczyć :)

Gość różnie bywa
ja czasami przez parę godzin nie czułam ruchów, a innym razem w ciągu godziny czułam ciągłe bombardowanie

Ja czułam ruchy takie jak zawsze.. Nie zmniejszyły się...

Gość kkkkkkkkk
To pocieszyłyście mnie bo moja dzidzia jest cały czas bardzo aktywna i myslałam że to znak że poród jeszcze daleeeko przedemną.