Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama.......

ile trzeba pracować by móc iść na L4

Polecane posty

Gość alfaomega
tak! też czekam, aż to się zmieni! a zmieniłoby się, gdyby sytuacja ciężarnych i matek z małymi dziecmi była bardziej dogodna! bo to co sie teraz dzieje przerasta pojęcie ludzkie. Kobiety wyjeżdżają z Polski,żeby rodzic za granicą. Tragedia! gdyby w Polsce kobieta nie musiałą martwic sie o byt swój i dziecka, cieszyc z macieżństwa zamiast kombinowac, to lewych L4 by nie było - byłyby zbedne. A różnicę między gapowiczami a płacącymi za bilety widzę. tylko gapowicze ryzykują i to ich ryzyko, nie moje.

Gość alfaomega
ale jakich ludzi?? ja na L4 nie byłam. czytaj koleżanko uważnie. tylko nie dziwię sie po prostu , ze niektórzy są do tego zmuszeni.

Gość kpc
alfaomega masz racje net-ar - ja byłam na zwolnieniu, nie lewym a musiałam iść, i co nawet jakbym sie poczuła lepiej to i tak po miesiącu powrotu do pracy niemiałam, bo musieli kogoś przyjać na moje miejsce, a w firmie dodatkowych osób niepotrzeba takie czasy

Gość alfaomega
brick26 kto by na Ciebie robił, gdyby wszyscy "nieuczciwi" wyjechali?

Gość alfaomega
prawda taka - to, co w innych krajach społeczeństwo od rządu dostaje bez łaski ( i dobrze, w końcu to nasze pieniądze! ) to w Polsce musi wydzierac siłą...

alfaomega, kto by na mnie robił?? pracuję. i to ciężko. i stać mnie na godne życie. :) a to co wypisujesz byłoby nawet śmieszne... gdyby nie było smutne i żałosne...

Grzywka... ja wcalę nie mam zdania złego o Tobie .....absolutnie! Poprostu nie uznaję lewych L4 ....kupowanych ..... a nie takich gdzie charakter pracy \"zmusza\"do wypoczynku w ciąży .... Nie neguję Ciebie ...! Zresztą jak sama piszesz Twoje L4 - nie było ot tak sobie a praca nie była Tobie wskazana ....sama wymieniłas argumenty .... Dlaczego nie pisałam na czerwcówkach tego ? A dlaczego miałam napisac skoro tak jak piszę wyżej nie neguję Ciebie za Twoje L4 zresztą znam Ciebie baaaardzo długo i wiem ,że do oszustek nie należysz .... Przykro mi ,zę tak odebrałaś moje wypowiedzi i w stosunku do siebie .... Nie chciałabym cie urazic ....przepraszam ! 🌻 temat ten jest bardzo kontrowersyjny .... i nie będę już zabierać głosu ...nie chcę nikogo urazic .... A moje zdanie dotyczy tylko kobiet które maja ciepła posadkę i nie ma zadnych wskazan do l4 a One sobie je kupują ..... nie wspomne juz o dziewczynach które zatrudniaja się juz bedac w ciazy !! badz planujac w nia zajsc lada moment ....

alfa... wracając do gapowiczów - Twoje rozumowanie jest takie: jeśli ktoś mnie okrada to on ryzykuje a nie ja - poniekąd prawda ale zabiera Ci coś - nie widzisz związku? żeby kraść, trzeba mieć komu...

Gość alfaomega
kto na Twoją emeryturę by tyrał koleżanko?? nie zdziwię się,jak nie bedzie chętnych.. ja na L4 nie byłam - mam pracę, którą lubię, nie męczy mnie. dlatego pracowałam do końca, bo była to dla mnie przyjemnośc. A kobiety, które pracowac nie chcą, niech idą na L4 - POPIERAM!!!!! Bo to Polska właśnie....polskie warunki i trzeba sie do nich dostosowac. te co negują L4 to jak widac, albo pracodawczynie, albo bezrobotne, które zazdroszczą,ze ktoś tak jak one siedziałw domu i jeszcze pieniądze dostawał. Albo zazdrosne pracujące, które boją się na lewe L4 isc,a by chciały. - pozdrawiam je wszystkie :-D

Gość alfaomega
brick26 ja wiem, jakie jest moje rozumowanie. z jakiej racji wydaje Ci sie, że mozesz mi je tłumaczyc?? :-) nie za duże mniemanie o sobie??

alfa... nie. po prostu dziwię się , jak może Cie nie obchodzić, że ktoś kradnie?? jak ukradnie coś ze sklepu też nie zareagujesz? bo to \"taki kraj\" a co do mniemania o sobie - ewentualnie za wysokie :)

Gość alfaomega
poza tym - widzisz w autobusie,że ktoś nie kasuje biletu?? a gdzie odwaga cywilna?? jeśli widzisz,zxe toś oszukuję, okrada państwo i jeszcze Cie to wkurza, to czemu nie zareagujesz tylko na forum wyrzucasz frustracje z siebie?? heheh poza tym skad prezekonanie,ze nie jeździ na miesięcznym ?? :-P ok. idę, bo nudą powiewa... kółko zazdrośnic..

Gość alfaomega
nie ewentualnie tylko ewidentnie.. no właśnie!! jak widze, to reaguję, a nie wyżalam sie na forum...

a potpienie dla kombinatorstwa i nieuczciwości nie wywodzi się z zazdrości a z obrzydzenia wobec takich zjawisk...

Gość alfaomega
mhmm..

nie. nie... nie zrozumiałaś :) nie mówi się za \"duże mniemanie o sobie\", tylko \"za wysokie\" :) tyle...

Gość alfaomega
proponuję wiec powrót na własne podwórko i przeprowadzenie gruntownego rachunku sumienia - WSZYSTKIM!!!

Gość alfaomega
zrozumiałam. nie wiem, po co sie powtarzac? Miodek masz na nazwisko?

jest takie mądre powiedzenie: PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD MIEJSCA SIEDZENIA .

Gość alfaomega
ok. lecę.. i Wam radze to samo.. zając sie czymś. np. tv pooglądac...albo lepiej najpierw abonament zaległy opłacic :-P pozdrawiam!

Gość alfaomega
kasia_28 i właśnie o to chodzi,zę ja jestem jedynie obserwatorem. na L4 nie byłam

alfa leć, leć :) mam nadzieję, że jeszcze kiedyś pogadamy :) pozdrawiam,

znam to pojęcie bardzo dobrze bo uważam się za uczciwego człowieka i moje sumienie może spac spokojnie

odzywam sie tu dlatego ze nie jestem swieta. nie neguje L4 w takim stopniu jak niektorzy ale tez nie popieram. bird26 chyba wie o co mi chodzi (pisalam o tym kilka stron wczesniej) 1. bylam na L4 2. rozumiem osoby ktore ida na zwolnienie z jakichs powodow konkretnych 3. nierozumiem osob ktore dla zasady ida na l4- bo ciaza 4.nie popieram okradania panstwa 5. uczestnicze \"w okradaniu\"- bylam na L4, kilka razy napewno zdarzylo mi sie jechac na gape................... 6. uwazam ze to panstwo jest winne bo przyzwala na takie kombinowanie 7. panstwem rzadza ludzie ktorzy wychowywani sa realiach przyzwalania na okradanie i branie lapowek Najwazniejsze: *przyznac sie samemu do bledu, zeby moc powiedziec ze wie sie o czym mowa. Nie jestem swieta dlatego zabieram glos;) *chciec to zmienic:)

i chwała Ci za to :) oby jak najwięcej było tych uczciwych :)

i o to chodzi :) też kiedyś miałem pirackie programy, też parę razy pojechałem na gapę, potem zrozumiałem, że to nieuczciwe i przestałem to robić a L4 - jestem ZA! pod warunkiem wskazań medycznych. :)

Gość może załozcie sobie
kółko wzajemnej adoracji i tam bedziecie wychwalac sie jakie to jesteście swiete, żenada