Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama.......

ile trzeba pracować by móc iść na L4

Polecane posty

Gość fffffaaaja
Ohydne. Sprokurować bachora i żyć za cudzą kasę. Dla mnie to się równa wyłudzaniu renty i innych świadczeń. Co, z góry wiesz już że będą medyczne wskazania, żebyś nie pracowała???? No to tak jakbyś siedziała na lewym zwolnieniu. Swoją drogą mam nadzieję, że ktoś wpadnie na pomysł w Zusie, zeby dobrać się do tyłka takim mamuśkom, co się urządzają za panstwową kasę. Jako płatnik składnik bardzo sobie tego życzę. Dla mnie to po prostu cwaniactwo i oszustwo.

Gość abulax
zaszlam w ciaze i bede placic Zus u znajomego przez 6 miesiecy bede niby parcowac na 1/4 etatu pozniej macierzynskie, wychowawcze :)

net-ar odczep ty sie kobieto ode mnie nie interesuje mnie twoje zdanie na żaden temat dla mnie na forum nie istniejesz i nie jesteś w stanie mnie sprowokować cokolwiek napiszesz

Gość fbrtghtr47y6
net-ar tak uciśnięty mózgu - tylko Polacy oszukują! Szwedzi, Węgrzy i Holendrzy nie ... hehehe! zacofaniec!

Gość fbrtghtr47y6
np. Amerykanie - też oszukują, jak weszędzie. ale ich mentalnosc nie pozwala się do tego przyznawac. Polka net-ar - jak to Polka - gdera na swój naród - taka pojebana polska mentalnosc - jesteśmy beee... i się wszyscy nawzajem za siebie wstydzimy

coz nam pozostaje kraj nie przystosuje sie do ludzi to my musimy sie przystosowac do polski, no nie! bez kretactwa nigdy nie wyjdziesz na swoje, tu nie ma miejsca dla mięczaków i sprawiedlowosc to nie ten kraj

no właśnie to nasze kochane państwo zmusza nas czasami do krętactwa a nasz cudowny prawdomówny rząd daje taki przykład niestety nie uważam ze oszukiwanie państwa na podatkach składkach itp. to coś naprawdę tak złego osobiście widziałam gorsze rzeczy to jest naturalna selekcja przeżyją tylko najsilniejsi tak myślą politycy i tak właśnie działają

przyznaję nie czytałam caaaałego tematu:D tylko pierwszy post autorki ... a czy ta \"szefowa\"to aż takie \"diabeł\" ? Może kiedy dowie się o ciąży zmieni swój stosunek do Ciebie .... Czy jedym rozwiazaniem jest l4 ? pracujesz dopiero 4 miesiace .... liczysz na powrót do pracy ?

Gość magdalena25
a jak sie dostalo umowe na 5 lat to moge isc na l4 od poczatku ciazy? czy sa jakies problemy

Gość magdalena25
zle nie ale mam stojaca prace i stresujaca!

to pracodawca ma obowiazek przeniesc cie w miejsce siedące i oszczedzic Ci stresów !

jak się żle czujesz to ja bym poszła na twoim miejscu dziecko jest najważniejsze a jesli pracodawca nie zapewni ci lepszych warunków to tym bardziej

Gość magdalena25
moze i mi zapewni ale ja bym wolala isc na te l4 bo jestem bardzo nerwowa i by sie bala o dziecko

to idz i nie oglądaj sie na nic ja byłam na zwolnieniu od 3m-ca czułam sie dobrze a za 2m-ce miałam zagrożoną ciąze i ostatnie 3 lezałam nawet nie chce myslec co by była gdybym pracowała przeczucie chyba jakies miałam chyba

Gość magdalena25
ogolnie praca

nie rozumiem .... i dopiero terz zaczęła Ciebie nader stresowac ?:O

Gość magdalena25
mam stresujaca prace i chcialam l4 bo dojezdzam autobusem 45 min

Gość magdalena25
to tez nie jest tak dobrze,dojezdzac tyle

net-ar ciebie tu brakowalo 🖐️ net jest szefowa, zatrudnia ludzi i to co ona robi w ciagu dnia to jej wylacznie sprawa- jak siedzi na kafe a i tak zarabia to tylko pogratulowac:) a pozatym ja net widzialam na kafe moze ze 4-5 razy . zwolnienie lekarskie \"na ciaze\" powinno byc platne 80% a nie 100% ciekawe ile osob by poszlo?

Gość t555hania
a dlaczego net-ar najbardziej wkurza lewe L4 a nie inne "lewactwa" ?? dlaczego net-ar nie wkurwia masowe okradanie ludzi przez urzywanie lewego oprogramowania np. ?? a no dlatego, ze net-ar jest pracodawcą - niezła "uczciwosc" :-) A_cha a ty przestan robic wywiad środowiskowy. dziewczyna pyta o L4 bo chce i jej sprawa dlaczego...

dziwisz sie ze et-ar wkurzaja lewe zwolnienia?- bo ja wcale........................ wkurza was to ze niktorzy jezdza \"na gape\" w komunikacji miejskiej? tyc ktorzy nie jezdza pewnie nie!!! a mnie wkurza bo jak skasuje bilet a osoba zboku nie. Denerwuje mne to bo dotyczy posrednio mojej osoby. bo ja jezdze legalnie i wydaje na to pieniadze......... pozdrawiam serdecznie z rana

Gość inninis
sorkii ja nie rozumiem zarzutow typu okradanie tych co placa skladki i do jasnej cholery mi tez potracaja skladki wiec dlaczego mam tego nie wykorzystac, niech oddaja po to pracuje zeby moc czasem odpoczac gdy jest taka potzreba

widzisz - \"gsy jest potrzeba\". jestes chora idziesz na zwolnienie, jestes przemeczona - idziesz na zwolnienie. ale zwolnienia te trwaja po kilka dni. A tu chodzio zwolnienie dziewieciomiesieczne(czaesem 5-6-7 mc). jesli jest powod to ok. Ale czesto takie panie nic nie robia i narzekaja tylko. Ich sprawa - ja mam to gdzies. Ale spor jest o toze po co czlowiek w pelni sil , nie muszacy brac zwolnienia oszukuje panstwo. Mi to bez roznicy - bo nikt by nie odczul- przyplywu gotowki w \"skarbcu panstwa\" a pracodawcy maja prawo sie denerwowac!!!!!!!!!! przyjmuja czlowiekia z jakas wiedza i doswiadczeniem. przyuczaja - tylk po to zebytaka osoba poszla na zwolnienie. pracodawca traci nie tyle pieniadze co czlowieka- sile robocza. Sila robocza- prosze nie uwazac za wulgarne okreslenie. czesto firmy nie maja nic oprocz ludzi ktorzy dla nch pracuja.

Gość
bez kretactwa nigdy nie wyjdziesz na swoje???,--a własnie ze jest odwrotnie bo kradzione nie tuczy ale w waszym (-schoco i kasia 28-)robolskim mniemaniu widocznie jest inaczej zastanawia mnie jaka ciezką fizyczną i stresująca prace wykonujecie kazdy chciałby zyc w panstwie prawym i sprawiedliwym ale niewielu osobników razi niesprawiedliwosc i bezprawie no cóz ........... mówiłam ze to sobie tak wytłumaczycie jak wam wygodnie a dla scisłosci wyjasnie ze do wypoczynku od pracy słuzy urlop nota bene WYPOCZYNKOWY a nie zwolnienie od lekarza

Gość
no ale jak pracuje sie w kamieniołomach za najnizsza krajowa to byc może rózne

taaaa te 45 minut dojazdu musi być meeeega stresujęce ....🖐️ wywiad środowiskowy hehehraczej pytania pomocnicze ;) już marzec !!!! do wiosny tuż tuż 🌻 więcoptymizm wstapił w mojąd duszę :D pozdro zjaoma i net-ar 🖐️ ide myć okna :P - poczułam wiosne he he he :D