Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama.......

ile trzeba pracować by móc iść na L4

Polecane posty

pracuję 4 miesiące i planujemy ciążę..mój pracodawca, a raczej jego żona dobija mnie psychicznie i najlepszym wyjściem by było zajść w ciążę... kiedy można ? chcęp raktycznie odraz iść na zwonienie, by mieć wszystkie świadcznia a przede wszystkim święty spokój,by móc w ciszy i spokoju oczekiwać wymarzonego maleństwa.. z góry dziękuję za pomoc

przepraszam za literówkę...pośpiech....

Gość po 30 dniach pracy

a dlaczego ja słyszałam że po przepracowaniu pół roku czy nawet 7 miesięcy...??

Gość analfabetki
A może zacznij czytać wcześniejsze tematy a nie zakładasz taki który powtarza się co kilka godzin

gdybym znalazła to bym niezakładała...przecież to logiczne... ja szukam odpowiedzi a nie głupich docinek... więc jak nie masz nic pomocnego do napisania to nie pisz.........

Gość zapytaj net-ar

minimoniu..ja się boję że już zajdę,ale wiem że to praktycznie nierealne.... chcę i boję się...na mnie już czas(27 latek).. a szefowa nie do wytrzymania..\\ mam umowę na czas nieokreślony.... więc piszesz że już mogę próbować?? mam tereaz środek cyklu.. mój narzeczony już chce...a ja się boję ...i chcę też.. dziwne uczucie.. to dość długo się starasz... ale trzymam kciuki... może niedługo się spotkamy na topiku ciężarnych..

znajoma ...dzięki za linka... mam nadzieje że rozwieje wszelkie wątpliwości

może i tak..ciąża nie choroba ale moja szefowa tak...mieszkam w miekscowości w której b.trudno o prace(mam magistra).... chce mieć poprostu zagwarantowane że będę zatrudniona.. jak będę chroniona to będęmogła dalej pracować... a L4 to ostateczność...piszesz tak bo nieznasz mojeje szefowej... pracuje za 2 (po moja 1 poprzedniczka niewytrzymała psychicznie i się zwolniła, a facet który z nią pracował przeszedł do innej pracy)..ja mam na głowie kadry, księgowość, faktury, magazyn, rozchody, pilnowanie hali, sprzątanie magazynu i biura, mycie kubków po kawce szefostwa, podlewanie kwiatków, pisanie umów z kontrachentami, przygotowywanie i realizacje zamówień...w magazynie mam ponad 500pozycji...za kasę tej dziwczyny która zajmowała się tylko magazynem i rozchodami... lubię tę pracę tylko nie w takich warunkach...bo co bym nie zrobiła to co innego jest ważniejsze...ale jak mam się kurde rozdwoić, albo roztroić... I NIE PISZ BZDUR JEŻELI NIC NIE WIESZ !!!!!!!!!!!!!!

SORKI -kontrahenci ..szybki pisanie...jestem zdenerwowana..pośpiech...

Gość ojojojo
to ja współczuje masz racje musisz się zabezpieczyć, a dziwczyny dobrze napisały więc powodzenia!

Gość gosik062007
przyszla mamo-tylko musisz wiedziec, ze prawo chronic Cie bedzie tylko do konca macierzynskiego-pozniej mozesz zostac zwolniona

Gość justaaaaaaaaaaaaaaa
jak bedziesz w ciazy mozesz isc od razu na zwolnienie jak ci lekarz da tylko najpierw na zwykle wtedy pracodawca ci placi za miesiac a pozniej na ciazowe no i wtedy zasilek placi ci zus

dzizas.... a nie masz wyrzutów sumienia? rozumiem, że chcesz się zemścić na \"złej szefowej\", ale co Ci zrobili ci wszyscy, którzy płacą składki na zus, że czujesz się ok planując kradzież?

Gość pipppppa
Zemścisz się na szefowej zachodząc w ciąże. Zalosne.

Gość piczka eh
jkby to była kradzież , to by tego państwo nie brało pod skrzydełka juz tak nie wydziwiaj - jakbyś w Niemczech mieszkała , to dopiero byś musiala harowac na tych wszystkich nierobów , co z zasiłku kupują sobie telewizory plazmowe , bo państwo takie miłosciwe

ripli, nie potrafię niestety... po prostu dla mnie ohydne jest branie pieniędzy za nic... jeśli byłaby chora, cięzko znosiła ciążę - to co innego... ale planowanie pójścia na zwolnienie \"z góry\" to jak planowanie kradzieży...

Gość oooooooooooooooooo
tu dla nikogo nie jest to nieuczciwe tylko dla brick26i netar

Gość oooooooooooooooooo
...I niby wszystko jest tak jak powinno być... autorka kradnie a udaje ze nie jest złodziejem

net-ar Co niektorzy powinni cie przeprosic. Autorko topiku, glupia matka bedziesz.

oooooooooooooo no proszę - przynajmniej znasz fajną piosenkę :)

temat walkowany \"od pokolen\" dajcie spokoj i niech kazdy robi tak jak uwaza. bialo czarne myslenie??? ani to dobre ani zle!!!

oooooooooooooooo ale masz rację - już naprawiłem błąd...

brick26 a jak nazwiesz to chciałam dziecko zapisac do specjalisty najbliższy termin jest na pazdziernik płacę co miesiąc składke zdrowotno wiec według prawa mojemu dziecku nalezy sie odpowiednia opieka czyż nie? To nie jest oszustwo własne państwo oszukuje nas na każdym kroku więc jeśli tylko mam okazje tez tak robie byłam na zwolnieniu przez całą ciąże teraz jestem na urlopie wychowawczym i g....no mnie to obchodzi ze oszukuje państwo

kasia_28 a może gdyby ludzie nie wyłudzali pieniędzy starczyło by i na opłacenie większej ilości specjalistów byś mogła iść z dzieckiem?

ja płacę na zus a do lekarza chodzę prywatnie - czy to uprawnie mnie do robienia przekrętów?

być moze ale to sie raczej nie zmieni a nie każdego stac na prywatnego specjaliste w takich sytuacjach wrecz mam satysfakcje ze tez ich czasem oszukuje to chyba ze złości