Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuu7777

martwie sie....

Polecane posty

Gość laljd
uuu777 ty to masz szczęście z tymi badaniami z krwi. Ja poszłam rano do ośrodka zdrowia i chciałam sobie zrobić betę, pytam się kiedy wyniki, a laborantka na to - za dwa tygodnie, a ja stanęłam jak wryta, mówię: - co? dwa tygodnie?! A ona na to, że oni muszą krew wysłać do większego miasta do specjalistycznego laboratorium, bo oni robią tylko podstawowe badania i żekrew wysyłaja w określone dni. Totalna załamka, zrezygnowałam, bo jaki to ma sens czekać tyle czasu, żeby się dowiedzieć czy jest się w 100% ciąży. Dodam, że robiłam test i był pozytywny, to już 43 dc, ale chciałam przekonać się na 100%, bo mi jakoś trudno w to uwierzyć jak wiecznie miałam różne problemy - stany zapalne, torbiele, a na ginekologa trochę za wcześnie. Mam nadzieję, że rzeczywiście jestem.

Gość uuu7777
laljd, no szczescie w nieszczesciu mam ;) mieszkam w duzym miescie. wynik tego badania na drugi dzien lub za dwa dni to norma. moglam miec go jeszcze dzis... a tak, z ranka jutro.... trzymam kicuki za Ciebie, bys byla w ciazy! :) daj znac, jak bedziesz pewna. pozdrawiam.....

Gość uuu7777
no i prosze............ :( wynik: HCG-beta ilosciowo

Gość uuu7777
no i urwalo mi... jeszcze raz pisze: no i prosze............ :( wynik: HCG-beta ilosciowo

Gość uuu7777
no i urwalo mi... jeszcze raz pisze: no i prosze............ :( wynik: HCG-beta ilosciowo

Gość uuu7777
nawet rzeczy martwe na zlosc mi robia........ :(

Gość uuu7777
wynik: HCG-beta ilosciowo

Gość uuu7777

Gość uuu7777
...okresu nie ma - to 50 dzien cyklu. temp podwyzszona. znow dziwne uczucie w podbrzuszu, powiekszone piersi, wrazliwe..... PORAZKA. zadzownie zaraz do mojej gin - zapytam co robic. beta wyszla 0,1 ... zwariuje zaraz....

Gość wiol-cze
uuu777- Co oznacza wynik tego twojego testu?? Co Ci jest wiesz coś więcej wreszcie czy nie?? Pozdrawiam trzymam kciuki za was Ps.Jak sobie pomysle że ja mogę mieć kiedyś takie problemy to :( zalamka Mam 17 lat i więkrzych problemów nie mialam tylko tyle że muszę brać tabletki przez 3 miesiące bo mam nieregularny okres Ale to nic w porównaniu z waszymi problemami ;) POZDRAWIAM :*

Gość uuu7777
oznacza niby, ze ciazy nie ma. a mialam juz nadzieje, ze dzis sie wyjasni...... :( ktos tu mi pisal, ze katuje sie na wlasne zyczenie - prosze badzo! :( wiesz, nigdy nie mialam wczesniej takich problemow. np w ciagu ostatniego roku mialam bardzo regularne cykle, 30-32,33 dniowe. z tarczyca u mnie ok. jakis czas temu oznaczalam hormony - bylo ok. robie regularnie cytologie (zawsze bylo OK), usg..... ZAWSZE wszystko bylo OK..... co sie dzieje zatem??????....... ktos potrafi mi powiedziec?.......

Gość uuu7777
ciekawe, co wymysli moja gin... ciekawe... zaraz dzownie do niej

Gość uuu7777
dzwonilam... wlasciwie na co ja liczylam? na diagnoze przez telefon? :( mam przyjsc na usg do niej. eh........ zazdroszcze tym, ktore nigdy nie musialy przechodzic przez cos takiego.... zaznaczam, ze nie jestem glupia smarkula - blizej mi do 30tki juz...... a to.... plakac mi sie chce...

Gość wiol-cze
No to 3mam kciuki żeby wszystko jak najszybciej sie wyjaśniło i żeby było wszystko oki i nic poważnego POZDRAWIAM

Gość uuu7777
dziekuje wiol-cze....... jakos czarno to widze wszystko....... :(

Gość uuu7777
moze ktoras z Was byla w podobnej sytuacji, jak ja??......... zaczynam schizowac - jak sie obawialam.... moze cos w jajniku mam albo w macicy? :( jakas torbiel czy cos?....... czy takie schorzenia maja jakies typowe objawy? co jesli NIC nie wyjdzie w usg? da mi tabletki na wywolanie okresu czy jak?.. bezmyslna kobieta, co u Ciebie?

hej...w nocy dostalam okres...bardzo obfity...a teraz wyglada tak jakby sie konczyl...obawiam sie ze ciesyzlam sie za wczesnie...nadal poderzewam, ze moge bycv w ciazy...;(((((( teraz jeszcze bardziej... Idz szybko do ginekologa..powaznie..bo tak stresowac sie to nie ma co...naprawde..

Gość uuu7777
buuu, no to nie za fajnie :( trzymaj sie dzielnie! co teraz zamierzasz?? ja do gin moge pojsc dopiero we wtorek, bo przyjmuje tylko we wtorki...... wiec, kolejny tydzien udreki... ;( a czarne mysli chodza mi juz po glowie....... potwornie bola mnie piersi :/ i ta temperatura... napisz jutro, jak sie czujesz, co z okresem, ok? pozdrawiam......

Gość uuu7777
no to koniec tej mordegi (oby!) - wlasnie dostalam okresu................... prosze.. na dzien kobiet.... :( tylko, podobnie, jak u Ciebie, bezmyslna kobieta, od razu jest tak mocny, ze... znowu sie martwie :( ehhhhhh zobaczymy, co bedzie jutro... nic innego mi nie pozostalo, jak czekac, obserwowac :/

mi za to znowu sie zaczal.....cos tam sobie polatuje...tez zobacze rano..ale test i tak biore...facet i tak mi zakazal juz zero alko , papierosow i tp..na wszelki wypadek

Gość uuu7777
bezmyslna kobieta, jak sie trzymasz? jak samopoczucie?...

fatalne..skonczyl mi sie okres..:((((((( jutro die na badanie krwi:( chyba naprawde jestem w ciazy...:( chociaz biore jeszcze taka opcje pdo uwage..ze roztsalam sie pol roku temu pnad z facetem o d tamtego momentu nie uprawialam sexu i mzoe to przez to....ale watpie...zawsze mialam okres 5,6 dni....a nie jeden....teraz jestem dopiero klebkiem nerwow:(( chyba bede meic juz obsesje na punkcie antykoncepcji do konca zycia....

Gość uuu7777
buuu, no przykro mi! :( jakos nie sadze, zeby u Ciebie byla to ciaza. jak mialoby do niej dojsc, skoro... - albo czegos nie zrozumialam z tego, co napisalas - sory, jesli tak! u mnie ciaza nie bylaby dziwna, bo w ogole nie stosujemy z mezem antykoncepcji, wiec.. ale nie ma ciazy, co potwierdzilo badanie krwi. Ty, po jutrzejszym badaniu, tez bedziesz miala 100% pewnosc, czy to to, czy nie to. daj znac, jak wynik! stosujesz jeszcze te pigulki?? mam badzo obfite krwawienie :/ dawno takiego nie mialam.... i brzuch to tak juz mnie boli, ze... gadalam przed chwila jeszcze raz z moja gin. pytalam co robic, bo w koncu dostalam tego okresu. i tak kazala mi przyjsc za jakis tydzien. i chyba dobrze. mimo, ze niby u mnie wsyztsko ok (usg, cyt, itd regularnie robione), to obserwuje u siebie kilka niepokojacych objawow (silny bol piersi przez dlugi czas w ciagu cyklu, bol podbrzusza, no i BRAK ciazy po kilku miesiacach bez antykoncepc...).......... i chyba pora cos z tym zaczac robic, bo dzidzi sie nigdy nie doczekamy...... :( ile bedziesz czekac na wynik badania?

Gość laljd
Zamiast zrobić betę i czekać na nią dwa tygodnie, poszłam do apteki i kupiłam kolejny test ciążowy. Zrobiłam go i od razu wyszły dwie grube wyraźne krechy(gdy wkropliłam mocz , to od razu jak wędrował on dalej , pokazywały się od razu dwie kreski). Wtedy były dwie, ale ta druga była bledsza, wyraźna ale bledsza(pokazała się po ok. 1 min.), a teraz dwie są purpurowe. Więc raczej jestem w ciąży. Dodam , że piersi tak mnie bolą jak diabli, sutki też, na brodawkach są takie żyłki fioletowe.

hej:) wiesz musisz miec cos z hormonami albo cos ci sie poprzestawialo..skoro chodzisz regularnie na badanai cytologie itp..to nie powinno byc to nic groznego...ja mam dobrego ginekologa i wszystko co mi zapisuje naprawde mi pomaga i ja sama mu ufam:) tak biore proszki tylko zapomnialam 2...a przy tabletkach w takiej sytuacji wszystko sie wali..U mnie bylo napisane na ulotce ze wrazie zapomnienia tabletek nie robi sie przerwy na krawienie...ja zrobilam...i potem uprawialam sex-oczywscie biorac proszki...jednak nie postapilam zgodnie z ulotka..dzialanie tabletek bylo na pewno bardzo zmniejszone..mam nadzieje, ze wogole dzialaly...I teraz ten okres...niby wyglada tak samo ale bardzo skapy..moglo dojsc do zaplodnia przez te 2 tabletki...dlatego robie badanie krwi jutro...wyniki bede miec nastepnego dnia..Zreszta boje sie, ze mgoe byc w ciazy bo ginekolog 2 miesiace czesniej zastosowal mi kuracje hormonalna, ktora miala ulatwic mi zachodzenie w ciaze..wczesniej mialam porblemy z hormonami i moglo to sie bezplodnoscia skonczyc..:( boje sie ze ta kuracja mogla az za nadto zadzialac...

tak wogole...u mnie jak cos to jutro bedzie to 21 dzien od stosunku...wiec beta powinna wykryc ciaze...nawet w stadium wczesnym...tak mi sie wydaje bynajmniej..

Gość uuu7777
laljd, no to masz jasne... ta ciaza jest 'chciana'?

Gość uuu7777
bezmyslna kobieta, tak, pewnie albo hormony mi sie rozregulowaly (tylko jakie? prolaktyna??), albo po prostu w tym miesiacu wybitnie dziala na mnie stres i praca, ktorej mialam duzo (malo spalam...). pojde w przyszlym tyg do gin. zobaczymy. moze zleci jakies badania?... Twoja sytuacja mocno zagmatwana jest. faktycznie z tego co piszesz, jest mozliwosc ciazy... dobrze, ze ta bete robisz. prosze, napisz, jak bedziesz znac wynik - jutro bedziesz miec? mam strasznie obfita @ :( ale fizycznie czuje sie lepiej przynajmniej. gorzej z psychika (konflikt malzenski).... :(

wynik bede miec w poniedzialek po poludniu dopiero.. bo w sobote nieczynna przychodnia...obawiam sie najgorszego..:((((( w sumie juz przyjelam to chyba do wiadomosci...test to potwierdzi tylko..

Gość uuu7777
bezmyslna.... no cos Ty... nie mysl tak nawet. szkoda ze wyniki dop w pon... dlaczego myslisz w ten sposb? masz jakie objawy, ktore Cie mocno niepokoja? czujesz sie jakos nie tak? napisz mi, prosze!! juz troszeczke sie zzylam z Toba przez ta pisanine... ;) mozesz napisac, w jakim wieku jestes? moj okres tez jakis dziwny :/ przez poltora dnia na maxa, a teraz juz prawie NIC. tez tak nie mialam dawno. ale moze dlatego, ze ten cykl taki dlugi byl, to krwawienie bylo intensywne, szybkie.. nie wiem. bez wzgledu na wszystko, i tak ide zaraz po @ do gin. bezmyslna, widze spac nie mozesz... tak kiepsko sie czujesz?? pozdrawiam Cie Kochana - badz dzielna!