Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieee

becikowe

Polecane posty

Gość pytanieee

w jakim czasie od narodzenia dziecka trzeba zlozyc wniosek o becikowe ?

Gość Pieniążki
jak najszybciej,moja koleżanka urodziła 1.5 miesiąca temu a nadal nie dostała

Gość pytanieee
no tak ale czy jest jakis okres po ktorym nie mozna juz zlozyc wniosku ?

Gość a gdzie sie sklada ten wniosek

nie wiem czy przyjmą takie wnioski z internetu bo kazdy osrodek ma inny wniosek, dla mnie to paranoja, u nas byl problem tego typu ze mąż jest zameldowany w innym miejscu niz ja i jak on zlozyl w \"swoim\" osrodku to musial dostarczyc zaswiadczenie z mojego ze ja nie pobralam becikowego i wlasnie nie chcieli przyjąc tego wniosku z mojego MOPSu ani tego zaswiadczenia bo oni mają inne wzory najlepiej pobrac we wlasciwym MOPSie i wypelnic na miejscu

Gość
poważnie ? w MOPSIE?

u nas sie nazywa Miejski Osrodek Pomocy Spolecznej net-ar a myslalas ze becikowe księża dają?

u mnie też w MOPS-ie sie dostaje. Mnie sie zdaje że net-ar zaraz nam zacznie jechać za to że z ośrodka pomocy społecznej korzystamy. Dla niej to pewnie poniżające. Zauważyłam że tylko każdego krytykuje

Ale becikowe to chyba się każdemu należy, to rządowe (?) Nie wiem, jeszcze się nie orientowałam w szczegółach, ale wydawało mi się, że tak jest a drugie 1.000 dostają mamy, które korzystają z zasiłku rodzinnego (czyli te pięćset ileś na osobę...)

Owszem , tak właśnie jest. Ja dostałam drugi tysiąc bo nie pracuje- tylko mąż. Jak byliśmy sami to było ok ale w momencie pojawienia się dziecka zarobek nie przekraczał już tych pięćset paru złotych i dostaliśmy. Dla mnie to żaden wstyd.Jak dają to sie bierze, z nas też ściągają ile mogą to czemu i my nie mamy tak robić?

carol..mieszkam pod MOPSEM. Wcześniej może bym miała opory, ale widzę całe tabuny meneli, którzy tylko czekają na wypłatę zasiłku, żeby zabalować. Choć mydło by se za to kupili :o Dostają na opał, dofinansowanie do mieszkania, na ubrania na zimę, zasiłek do ręki, obiady w stołówce a żaden pracy się nie chwyci :o

no u nas pod MOPS-y to takimi wozami podjezdzają ze glowa pęka. ludzie ktorzy mają wille, a ze mają to z nielegalnego zrodła to inna sprawa, sa bezrobotni, nie maja udokumentowanych dochodów wiec zgodnie z prawe im sie nalezy, takim nie wstyd isc do MOPSu po zapomogi wiec dlaczego niby mamy sie wstydzic isc po becikowe skoro sie nalezy? net-ar ale z ciebie kłotliwa baba, czyżby cie frustracja dopadla? zycie ci sie nie ulozylo tak jak chcialas i teraz chcesz sie wyżyc? och żal mi takich jak ty

Hania..nie ma co się droczyć z net-ar i innych...jej podobnych.. To jest typowy objaw przesytu życia w wirtualu (znaczy się uzależnienia) Trzeba być wyrozumiałym dla ludzkich ułomności;))

a ja sie nie zgodze ze w Mopsie. W niektorych miastach faktycznie to jest MOPS ale w innych urzad. W lodzi zajmuje sie tym mops a w krakowie urzad. nie trzeba starac sie w miejscu zameldowania.

i jak widzicie nat-ar nie bylatu uszczypliwa. bo nie wszedzie jest to mops. pozdrawiam serdecznie

dokładnie, zgadzam się z wami. Mamo trójeczki- oni się do pracy nie wezmą dopóki darmowe dostają. Bo po co? po co sie męczyć pracą fizyczną skoro pójdą do MOPS-u i dostaną z racji tego że nic nie robią? pamiętam że jak ja się sądziłam z moim ojcem o alimenty ( płacił na mnie) bo nie chciał już płacić a ja potrzebowałam żeby szkołę skończyć to mi sędzia kazał na roboty publiczne iść i sobie zarobić. A tacy to mogą leżeć do góry du.. i chlać...