Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko male.

Poradzcie coś !!! Chodzi o puder...

Polecane posty

Gość pytanko male.

A konkretnie o puder brązujący w kulkach oriflamu. Nigdy jeszcze nie używałam pudru brązującego i chciaąlm sie dowiedzieć czy on nie obi wrażenia sztuszności? czy ładnie wygląda i czy dziaął matująco tak jak inne pudry? jej naprawde sie na tym nie znam :(

Gość brązowe oczęta
mam puder brąązujący ale z Avonu. Jest świetny, twarz wcale nie wygląda sztucznie... przy odpowiednim dawkowaniu oczywiście. Spróbuj na sobie

Gość pytanko male.
a nakłada sie go na calutką twarz czy jakoś na fragmęty? np. same policzki? nie chce wyglada po jego nałożeniu śmiesznie... a pod ten puder naklada się podkład? no i co ze świeceniem twarzy? mam tłustą... matuje troszke?

Gość muki
niektore kobiety chwala ale ja kupilam z avonu i go nie uzywam jak go nalozylam(specjalnie kupilam bardzo duzy pedzel aby ladnie go rozprowadzic)mialam okropna maske i plamy ale uwazam ze to dla tego ze nie lubie mojej cery i zawsze musze miec puder w plynie i jak nalozylam odrobine pudru w kulkach to katastrofa moja kolezanka uzywa tylko w kulkach bez pudru w plynie i wyglada super

Gość brązowe oczęta
Matuje. Ja osobiście nakładam go juz po zrobieniu makijażu szerokim pędzlem na całą twarz i szyję. Tak "przypruszam" jeśli moge uzyc takiego okreslenia

Gość Wiola ...
Witam:) Jesli sie nie przesadzi sie z warstwa pudru i podkresli sie delikatnie swoja urode tonie da on wrazenia sztucznosci czy tez maski na twarzy...Ma on poniekad efekt lekkiego rozswietlenia buzi. Niektore dziewcyny stosuja go na cala powierzchnie swiojej buzi, atomiast ja polecam niewielka warstwe na policzki... Natomiast by buzia sie nie siecila i nie wygladala jak u porcelanowej lalki radze puder w kamieniu(sypki) , ktory matuje skore... mozna nalozyc go rowniez na powieki:) rowniez w rozsadnej ilosci:) Pozdrawiam :)

Gość Anonimka2007
Ja używam pudru brązującego, ale sypkiego, zanim go zastosuję, muskam twarz puderkiem matującym, też sypkim, bo żaden puder w kamieniu nie da takiego efektu. Co do pudru brązującego, odrobina na kości policzkowe, skronie i leciutkie muśnięcie na czubek noska. Efekt super. Umówiłam się kiedyś z kumpelą na drinka, byłam po 8 godzinach pracy (makijaż robiłam przed, w pracy zero poprawek), powiedziała, że wyglądam, jakbym się przed chwilką pomalowała. Nie wierzyła, że zrobiłam to kilka godzin wcześniej. Jeszcze jedno, osoby o bardzo jasnej karnacji muszą uważac z pudrem brązującym, żeby właśnie uniknąc efektu sztuczności. Pozdrawiam :)

Gość pytanko male.
ojej. dzięki wszystkim za odpowiedzi.