Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sluchaczka radia z..

slucham radia - calkowity zakaz aborcji - to jest przeciez chore!

Polecane posty

Jestem za prawem do podwiązywania jajowodów. Gdyby kobiety, które nie chcą mieć dzieci, te które rodziły i nie chcą mieć więcej dzieci, albo te, które są chore i boją się, że ciąża może im zaszkodzić miały prawo do tego zabiegu, aborcji byłoby zdecydowanie mniej. Jeśli chodzi o aborcję w 3 przypadkach, to ona jest tylko na papierze. W rzeczywistości lekarze ociągają się z poinformowaniem pacjentki o ciężkich wadach rozwojowych płodu, późno wykrywają to, że kobieta jest chora i jej zgon będzie następstwem porodu, żaden lekarz nie chce się podjąć usunięcia ciąży będącej wynikiem gwałtu, dlatego powstało coś takiego jak podziemie aborcyjne. Niech Giertych sobie wsadzi w d*** pomysł zabraniania czegokolwiek, bo żeby czegoś zabronić, trzeba to najpierw mieć, a nasze Polskie prawo, Polscy lekarze są tacy, a nie inni.

Gość sankka
tez jestem za steryllizacja razem z usowaniem macicy bo wtedy nie ma ryzyka roznych chorob.jezeli kobieta ma juz dziecko lub 2 i wie ze nie bedzie juz chciala to po co ma sie faszerowac pigulami. za aborcja tez jestem ale tylko wtedy gdy wiadomo ze dziecko bedzie chore , kalekie itp. to wbrew prawu natury. w normalnym srodwisku taki plod albo by zamarl albo zostal zjedzany lub poprosty zmarlby. a taki sztuczne podtrzymywanie zycia nie ma sesu. tak samo jestem za usowaniem ciazy z gwaltów lub gdy moze to zaszkodzic matce. tak sie robi w stanach i w wielu inych krajach. idzie sie na izbe przyjec i robia to od reki. niestety w naszym kraju hipokryci iinni debile decduja o zyciu innych. kosciol nie ochrzci a ni nie pochowa polodu z poronienia ale zakazuje aborcji bo to przeciez dziecko itp. czegos tu nie rozumiem. skoro tplod do 20 tyg jest taki swiety to dlaczego nie mozna chowac takich ,, dzieci na cmentarzu''?