Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaa

co za skomplikowany gatunek MĘŻCZYZNA

Polecane posty

malutka 21 ---> wdedług mnie najważniejsza jest rozmowa, nie można zrozumieć do końca drugiej osoby, nie rozmawiając z nią, tylko się domyślając. Rozmowa to podstawa, a jeśli ktoś nie chce rozmawiać, to znaczy, że po prostu nie chce, żebyś go rozumiała, ukrywa coś przed tobą. Jeśli czegoś nie jesteś pewna to pytaj, pytaj, pytaj ...

Gość dziewuszka z gór
Megi: może nie umiem przekazać tego, o co mi chodzi...Ja się zgadzam z tym, że mamy różne temperamenty, charaktery, jednych lubimy innych nie..ok. Chodzi mi o to, że w określonej sytuacji zachowujemy się według pewnych ogólnych regół bądź warunkowanych przez naturę bądź przez kulturę. Dlatego mamy choćby poradniki psychologiczne, które tłumaczą ,co dane zachowanie oznacza.

Gość dziewuszka z gór
I megi: to co radzisz malutkiej jest takie 200% kobiece i schematyczne. Kobiety są nastawione na rozwiązywanie problemów przez rozmowę, szukają kompromisów, chcą słów, słów, słów. Faceci wolą czyny, co do zasady. Oczywiście są wyjątki, ale nawet wyjątki są schematyczne. Nie ma ucieczki od formy.

myślę , że każda z nas ma rację - no pewnie znowu mogę zbić twoje argumenty, chociażby tym że niby faceci są nastawieni na działanie i tu są podobni, ale znowu każdy będzie w tym działaniu postępował inaczej - jeden zdradzi, inny pójdzie w alkohol, a jeszcze inny kupi kobiecie kwiaty, i masz rację, żaden nie będzie sie rozgadywał, bo czyny mówią same za siebie - są dwie strony medalu i nie ma sensu sie sperać i kontrować, mnie po prostu chodzi o to, że te schematy o których piszesz (i które oczywiście są) nie rozwiązują problemu, mimo tego, że ona istnieją ludzie sie wzajemnie nie rozumieją, są różni w większości spraw

Gość dziewuszka z gór
to było z Gombrowicza :) Właściwie, to chyba się nawet zgadzamy, wbrew pozorom. Ale może dajmy już spokój, bo autorka topiku jakoś zniknęłą.

Gość dziewuszka z gór
Tak poza tym, to prawda, że się nie rozumiemy, ale chyba nie ma na to rady:(.

dokładnie, to się niestety nigdy nie zmieni Ps. a Gombrowicz wbrew pozorom miał dużo racji, tylko trzeba go umieć odpowiednio zinterpretować, a to nie jest łatwe, bo jest ... skomlikowany ;)

Gość pozdrawiam wszystkich
mowiacych ze mezczyzni sa prosci i nie ma w nich glebi ... wielbicieli MTV, BMW, M jak Milosc oraz telenowel brazylijskich macie proste nieskomplikowane zycie i cieszcie sie z tego kochani