Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się.........

Jak wygląda USG w 7tyg. ciąży?

Polecane posty

Chodzi mi o to, czy jest przeprowadzane wewnętrzenie, czy zewnętrznie? Myslalam zawsze ze zewnątrznie, a dzis na innym forum dziewczyny piszą, ze wewnętrznie. Po drugie - mam pić i sikać czy nie? Bo zdaje mi sie że pani mi powiedziala przez tel. że mam pić i nie sikać, a dziewczyny piszą, że należy sie wysikać przed tym badaniem. I nie wiem już nic :(

a dlaczego nalezy miec pelny pęcherz? bo nie znajduje zadnego wytlumaczenia na to :-0

W 7 tyg. robi sie badanie usg wewnetrzne przez pochwe. Pecherz ma byc pusty, najlepiej sie wysiusiac tuz przed badaniem.

Gość lauraimpresja
ja miałam wew, takie troche dziwne jest, ale to tylko raz ! i nie pamietam jak z pęcherzem, ale pewnie nie mialam pełnego, bo przed każdą wizytą sie denerwuje i ciągle latam do łazienki.

W 7. tygodniu bedzie USG dopochwowe. Zawartosc pecherza jest raczej bez znaczenia. Przed badaniem przez powloki brzuszne lekarz zalecil oproznic pecherz.

Aga, no nie zgadzam się z Tobą...na początku ciąży robi się badanie wew. i istotne, aby pęcherz był pusty, bo zasłania obraz. Wiem, bo mialam robione i lekarka powiedziała mi, że nie za dobrze widac, bo pęcherz jest pełny....pozdrawiam

nie zawsze robi sie wew. a pęcherz lepiej miec pełen ( a jesli ma być pusty to zawsze można sie przecierz wysiusiać jesli lekarz tak chce:) ) pozdrawiam

Gość jusiek
Zdecydowanie musi byc pęcherz pusty i badanie wewnętrzne bo co mozna zobaczyc robiąc badanie zewnętrzne w 7 tygodniu. NIC

Gość precell
dopochwowe. I jest lepsze. ja w pierwszej ciazy miałam zew. i myslałam ze sie posikam jak sie przedłuzyła wizyta babki przede mna.

Gość do zastanawiam się.........
jeśli kazano Ci pić i nie oddawać po tym moczu znaczy się że będziesz miała USG przez powłoki brzuszne. Byc może tam gdzie się wybierasz nie mają USG dopochwowego. Najlepiej gdypójdzisz z pełnym pęcherzem a w razie czego poślą Cię przed badaniem do wc :) Ps. Jeśli bedziesz miała pusty pęcherz a okaże się, że USG zwykłe to mogą Ci odmówić badania i przełozą na inny termin.

Gość lorunia
ja mialam dopochwowe jeszcze w 12 tygodniu i w 16 zeby podgladnac plec ;) a zeby narzady zbadac itp to przez brzuch

Mnie na pierwszym USG dopochwowym lekarz opieprzył,ze miałam pełny pęcherz i stwierdził,ze w ciaży jest to szkodliwe:-(

Jestem już po. Najpierw mialam zewnętrzne. Bylo widac zarodek ci żółtko, ale nie bylo serduszka. :( Doktor powiedziała, że może nie być widać, bo w takiej wczesnej ciąży mało widać z zewnątrz. Zrobila mi więc wewnętrzne i już się ukazało! Bez dwóch zdan, pikało, pulsowało małe serduszko :D