Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivcia

Dlaczego tak wielu Polakow szydzi z rodakow wyjezdzajacych do UK?

Polecane posty

Gość a ja mam w UK swoja firme

Gość do a ja szydze
a byłas kiedys zagranicą???Pewnie siedzisz w tej swojej village killed by desk ....od urodzenia

Gość Nottingham-ona
jeszcze jedno....wcale nie jest kolorowo, Anglia to smutny kraj i ta pogodaaaaa!! nigdy nie zgrywałam i nie bede zgrywać damesy z racji tego, ze jestem w Uk. Bo ci, którzy tu jeszcze nie byli nie wiedzą ile musze poswięcić, zeby mieć to co mam. Sama dążyłam do wszystkiego, radziłam sobie jak mogłam..ja tęsknie! Tesknota za rodziną i przyjaciółmi jest ogromna. Wiec niech wam sie nie wydaje, ze wyjazd do Anglii jest czyms wspaniałym. Niestety są niezłe pieniązki, nawet zarabiając minimum można sobie pozwolic na róznego rodzaju wydatki, o których nam sie nie sni bedac w Polsce..ale po roku czasu zrozumiałam, ze zadne pieniadze nie dadzą mi tego, co zostawiłam w Polsce, dlatego wracam i nie będe się za niczym oglądać :)

Gość a ja szydze
Owszem byłam, ale na zarobek nigdy. Pracuje przez cały czas od kiedy szkołe skonczyłam:)

Gość a ja szydze
Ja nie szydze ze wszystkich tylko z tych co przyjeżdzają do kraju i opowiadaja niestworzone historie i traktuja nas (bedących w Polsce) jako gorszych. Jedna z moich kolezanek powiedziała "dobra, wynudziłam sie juz wystarczajaco wiec wracam do UK"

Gość a mi się w Londynie podoba.
to zalezy gdzie się mieszkało w Polsce .Ja mieszkałam w małym podwarszawskim miasteczku bez rozwoju

Gość jezu ale mity
"cenia kogos kto stara sie nauczyc jezyka, ma cos w glowie, zna jakis jezyk chocby angielski. wtedy patrza calkiem inaczej." podobnie jest w uk, nie twierdze ze wszyscy polacy tu przyjezdzajacy znaja jezyk itd,ale jesli znaja moga byc traktowani zupelnie na rowni,po co sie wypowiadac skoro sie nigdy zagranica nie mieszkalo.nie rozumiem tego.anglia to kraj wielonarodowosciowy i ludzie tutaj sa przyzwyczajeni do roznego koloru skory, narodowosci w co drugim sklepie obsluguje cie raz anglik,raz murzyn albo ktos jeszcze inny. uwielbiam ludzi ktorzy nigdy nie mieszkali, nie wiedza jak jest naprawde,ale pisza dyskutuja, ich racje sa najwazniejsze.

Gość jezu ale mity
ja pracuje w zakladzie stolarskim. czyszczę kije. :classic_cool:

Gość karambulka
niech szydza :P :P mnie godnosci nikt nie odbierze, mam fajna prace - nie w gastronomii :P :P tylko w biurze i pracuje z anglikami i innymi narodoswosciami - nikt nie traktuje mnie gorzej jak datad chwale sobie ten pobyt i jeszcze nikt kto mnie zna ze mnei nie szydzil :) kazdemu kto na to zaluguje zyczylabym takiej pozycji niezaleznosci i satysfakcji teraz jestem akurat na urlopie w Poslce i wcale mi tu nie teskno, jak slysze co ten glupi giertych wygaduje oraz jakich popecznikow zalatwia sobie kaczka w tv publicznej przeczekam to i mam nadzieje kiedys wrocic do normalnego kraju a jak nie bedzie normalnie... no coz to nie wroce :P

Gość wszyscy tam pracuja
wszystkim tak świetnie tylko jakoś nikt sie nigdy nie chce pochwalic ile to zarabia... ciekawe dlaczego...

Gość piorun.ochrony
wiadomo, że 7,5 funta na godzinę to jest minimum ( ministerstwo finansów w UK tyle zakłada ) i tyle Polacy zarestrowani zarabiają , natomiast na czarnym rynku pracy są niższe zarobki

Gość 5.35 to minimum brutto

Gość bara bara

Gość taka nasza natura
a do tego bardzo lubimy słyszec, ze ktos ma gorzej...