Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-chimera

guzek przy kroczu

Polecane posty

witam !!! Wczoraj w pachwinie przy kroczu wyczułam dosyć dużą krostkę, tak mi się wydawało wczoraj wieczorem. Dzisiaj krostka urosła mi na wielkoś mniej więcej winogrona i potwornie boli, po dzisiejszym oglądaniu tego stwierdzam że jest to "samodzielna kulka" i boli jak wyrzynający się pryszcz (przepraszam za sformułowanie) . Mam pytanie, czy powinnam się z tym zgłosić do ginekologa czy do chirurga ??? Czy może ktoś miał takie coś, wiem że nie jesteście lekarzami ale strasznie się martwię ... Chyba nie zmrużę dzisiaj oka

Gość
mysle ze powinien zobaczyc to ginekolog

Gość supergeilezieck
mysle ze to czyrak, mialam takie cos tez w pachwinie...oklady z rivanolu...

Gość
nic nie rób póki nie zobaczy tego lekarz ale nie sadze by to było cos powaznego raczej to cos dermatologicznego najpierw idz do gina

dzięki za odpowiedzi, kurcze oby to był jakiś czyrak.... Ja to od razu mam jakieś czarne myśli :( . Chyba faktycznie do gina, ewentualnie on skieruje mnie gdzie indziej.

Gość czyrak pewnie..
Czyrak :o Duży, bolesny, no i leczenie troche potrwa :o Przede wszystkim marsz do dermatologa. Teraz najważniejsza będzie higiena - nie uzywać jednego ręcznika do całego ciała, bo łatwo można przenieśc świństwo na inne części ciała :o

Gość chimera spoko
to moze byc GRUCZOL BARTHOLINA przerosniety nie martw sie moze sam sie wchlonac ale udaj sie do ginekologa! poczztaj o tym w necie!!! nie boj sie. to sie pojawia przy dolnej czesci pochwy po prawej lub lewej. ja mialam jak wisnia i sam sie wciagnal posmarowany delikatnie bepantenolem nim doszlam do ginki

ja też miałam cos takiego. Okazało sie,że to żylak, troche dziwne bo miałam cc.Gin przepisał mi jakies leki i ból minął ale lekarz powiedział,zebym sie do tego żylaka przezwyczaiła bo tego sie nie usówa.w każdym bądz razie już mi nie przeszkadza i trochę sie zmniejszył. Pozdrawiam

Gość gruczoł bartolina
w pachwinie :O no nie przesadzajmy.

Myślę że to czyrak z ropą skoro cię boli, można spróbować na początek maść Beneocin niestety chyba jest na receptę. Ja miałam podobny przypadek, niestety nie miało to ujścia więc było cięcie ale to też nie tragedia do przeżycia w każdym razie. Powodem było zacięcie maszynką do golenia której wcześniej nie przemyłam spirytusem mi to się zobiło pod pachą. Nie martw się idź do gina. Pozdrawiam. Riwanol nie wiele pomoże gdy nie ma ujścia, ranka mogła zarosnąć, narazie nie rób z tym nic bo lekarz musi mieć czystą skórę żeby to obejrzeć, a po riwanolu będziesz żółta

Gość 131
ja mialam podobnie...to by ropien wargi...probowalam pzretrzymac, moze samo zejdzie,ale bol byl po 2 tyg. nie do wytrzymania i wyladowalam w szpitalu. nie moglam chodzic z bolu!!! w szpitalu dostalam antybiotyk i po 2 dniach samo peklo i tyle!!!!! nie ma na co czekac!!!!!! im szybciej pojdziesz do gina tym lepiej. ps. mialam podejrzenie ze to gruczol bartolina (wg gina),ale w rzeczywistosci byl to ropien.(okazalo sie w szpitalu na dziale ginekologicznym)

Gość Elegacko
Witam!!! Ja z takim malym zapytaniem, jakis trzy dni temu wyskoczyl mi guz po lewej stronie krocza i niewiem co to ca bardzo jest bo nie mialem z takim czyms wczesniej dotycznosci. On ani nie boli, ani nie uwiera poprostu jest i to mnie troszke martwi,ale mysle ze to nic powarznego? Dziekuje z gory pozdrawiam.