Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdulka....__

Yasmin-pozytywnie czy negatywnie?

Polecane posty

Gość dziecko2
te tabletki są gówniane, nic tylko ciągle mdłości i już. w gorzowie są po 34 zł, ale w poznaniu to nie mma pojęcia:(

Gość BlondynaW
Nieprawda te tabletki są dobre tylko tak może tobie nie pasują. A gdzie w gorzowie są po 34 zł????

pozytywnie :)) wczesniej bralam jeanine, po ktorej wogole nie mialam ochoty na seks... wiele z Was pisze ze po yasminelle nie macie ochoty na seks, ze cera sie pogarsza... u mnie cera sie chyba nawet poprawila a co do seksu to moja ochota na niego tak bardzo wzrosla ze moj partner nie moze sie nadziwic :)))

witam mam na sprzedanie opakowanie jasminelle za 30zl, odstawilam poniewaz zle sie po nich czulam, to jedno opakowanie szuka nabywcy, a szkoda wyrzucic do kosza. osoby zainteresowane prosze pisac na mail dotta84@gazeta.pl

czesc kochane!!!! ginekolog przepisal mi swoje pierwsze tableteczki:P o zlowieszczej nazie yasmine bardzo boje sie je brac bo z tego co przeczytalam w necie to ja wole umrzec wykupilam 2 opakowania jak mi gosciu kazal i za jakies 2 tyg bede je brac pytalam sie go o skutki uboczne to mi powiedzilal ze moge miec plamienia pprzez 3 miesiace i moge dostac kilka syfow wiecej o tyciu nei ma mowy chyba ze bede non stop jest no to mu zaufalam w koncu to jeden z lepszych ginekologow w mazowieckim no aleee jak ja tu eyczytalam o wypadaniu wlosow o smierciach zakrzepach tyciach to az mi sie plakac chce i nie wiem co zrobic nei chce miec jakis trwalych urazow help help jak tak prowadze statystyki to np na 20 osob tylko 2 albo 3 sie dobrze czuja buuubbbaaa:(

aaaaa i jeszce dodam ze moja matka to pokryjomu przyjmowala(yasmine) i przytyla jak cholera no normalnie z 8 kg i miala wielkei cyce tylko ze ona jest po 40 :Pzadnych innych objawow nei miala teraz odstawila bo to bylo tylo tak na chwilowe leczenie i juz chudnie aczkolwoek kurde tak mnei teraz naszlo odstawila ten lek chyba ok miesiaca temu a teraz cos mowila ze ja lydki bola i ma widoczne jakies zyly i mowi ze ja bola moze to przez ten srodek jezuuuu a ja mam nawet ladne lydki i nei chce tak miec no chyba ze ma zylaki

Gość lalalal
Ja mam 40-tkę i yasmin znoszę świetnie. Żadnych skutków ubocznych, żadnych te huśtawek przemiesiączkowych, mam regularne, lekkie cykle, zniknęły mi migreny, przestały przetłuszczać się włosy. Nigdy nie byłam szczuplejsza. Bardzo załuję, ze dałam się namówić dopiero teraz.

zazdroszcze swietnego stanu :D ja sie jednak boje ale zastosuje przynajmniej jedno opakowanie jak sie zacznie dziac nei dobrze to odstawiam

Gość nieznajoma38
Powiem Wam, że mi po jasmin rozwalił się tylko pęcherz... Mam dokuczliwe objawy tj. pieczenie cewki, częstomocz itd. Męczę się już z tym 2 lata. Gówniane tablety!.. Rujnują równowagę biologiczną i hormonalną w organiźmie. Dziadostwo takie. Nie warto.

ciastkowa27 >>Jesli lekarz zrobic ci badania i przeprowdadził wywiad to znaczy ze tabletki sa dobrane i dostosowane do Ciebie.Jeski ci dal poprostu recepte o tak to mozna sie spodziewdz wszystkiego .

Gość bromba _bomba
po jakim czasie po wzieciu ostatniej tabletki dostajecie krwawienia po yasmine?

Gość gietka
Biore yasmin juz ponad rok, czuje sie swietnie. nic mi nie uroslo ani nie zmalalo. nie ma praktycznie zadnych skutkow ubocznych, nic mnie nie boli ani sie nie odwodnilam na smierc :) Nie przytylam ani nie schudlam. Place 34 zl w aptece w malym miasteczku.

Gość ciasteczko6
YASMIN totalnie na nie !!!!!!!!!!!

Gość foczka89
odnosnie zaufania do lekarzy itp. musze przyznac ze po przeczytaniu waszych historii o lekarzach ze zrobili wam badania roznego rodzaju to jestem w szoku bo kiedy mi lekarz przepisywal te tabletki spytal mnie tylko o wage i czy choruje na jakies przewlekle choroby! co prawda wzielam pierwsza tabletke ale tak sie zastanawiam czy nie isc jeszcze raz aby zrobił mi kompleksowe badania. mozecie mi napisac ile to mniej wiecej kosztuje?

Gość Micha89
hmm...po pierwszym opakowaniu bylo niby ok..w 7 dniowej przerwie tez z tym ze okres dostalam 4 dnia a nie 2 czy 3 tak jak w ulotce pisało..w czasie okresu czułam się jak zwłoki...ehhh masakra..teraz kończe drugie opakowanie..ochota na seks maleje, wypadaja mi wlosy, mam nabrzmialy brzuch, duszności w kaltce piersiowej i problemy z pęcherzem:(...z dnia na dzień coraz bardziej rozdrażniona...i chyba troszke mi sie przytylo;/...masakra do du....

Gość Justickaaa
a jednak to prawda z tym pęcherzem... a wszyscy lekarze pierdzielą, ze od tabletek anty nie może być kłopotów z pęcherzem... ja mam je już 3 lata:(((((( i 3 lata nie biore yasmin

Gość maja2000
ja bralam Yasmin prawie 2lata, na poczatku bolaly mnie piersi,ale to przeszlo, zreszta nie bylo to nic nienormalnego, bo w ulotce o tym bylo, szybko ustapilo i bylo ok. Libido w porzadku tak mi sie wydawalo, natomiast jak odstawilam Yasmin to sie okazalo, ze jaj jestem jakas nimfomanka...hi hi ...maz juz mial dosyc w pewnym momencie :-))) zle wspominam pierwszy okres po odstawieniu, mialam stan podgoraczkowy, czulam sie jakbym miala przeziebienie i bolesny okres, co u mnie nalezy to do rzadkosci, ale za to b.szybko wrocilam do normy, mam owulacje i regularne @ takze generalnie bylam z nich zadowolona

Gość kasiar90
hej mam pytanko prosze pomocie!! mam juz prawie 19 lat i duzo slyszalam o anty tabletkavh Yasminella lecz ja boje sie isc di gina;/jestem ze swoim chl prawie 3 lata ale chcemy sprobowac w koncu bez prezerwatywy:(???a ja sie boje ze zle wylicze te dni nie plodne!!napiszcie co mam robic bo ja wole isc do ginekolega??

dziewczyno masz dopiero 19 lat, osobiscie poradzilabym ci uzywac prezerwatyw, ja tak robilam, dopiero z moim mezem zdecydowalam sie bez prezerwatywy...mozesz sie nabawic dziadostwa a Twoj chlopak moze nawet nie wiedziec o tym, ze cos ma, niestety czesto my kobiety potem cierpimy...nie wiem, wiesz czy warto w tak mlodym wieku tez od razu saobie aplikowac hormony, to tez nie do konca jest wszystko takie super, jestes jeszcze mloda

Gość taktaktaktak
poprzedniczka ma zdecydowanie racje, jeśli nie jesteś w stałym zwiążku to lepiej kochaj sie w gumkach.

Gość kasiar90
tak ja tez tak mysle!i wiem ze to dla organizmu szkodzi bardzo!zwlaszcza pozniej! my razem idziemy na studia i to jest zwiazek na powaznie! pierwszy raz on i zarowno ja kochalismy sie razem! ale poslucham starszych i doswiadczinych:)

Gość kasiar90-------
Jeśli to jest stały związek, wiesz, że chłopak dobrze się prowadzał, to oczywiście możesz zacząć stosować antykoncepcję doustną. Powiem Ci tak, że ja przyjmowała YASMIN i po nim sie bardzo dobrze czułam, nie miałam praktycznie rzadnych objawów. Natomiast moja koleżanka po yasmin strasznie źle się czuła i lekarz przepisał jej cilest, i okazało się, że jej bardzo pasuje. Także każda znajdzie dla siebie coś. Powiem Ci że antykoncepcja hormonalna doustna jest najlepsza, gdy masz nie jednakowe cykle i zaczynasz sie stresować gdy np minął już tydzień, a okresu nie ma i nie ma. Ja z tego względu zaczęłam brać, bo okres nie raz przesuwał mi sie o 2 tyg, co było niedozniesienia. Jednak Tabletki zmieniły mój cykl, dostaje teraz miesiączkę jak w zegarku. Także jakbyś chciała brać pigułki, to Twój wybór, należy jednak pamiętać, aby nie przesadzać z czasem ich brania (np 7 lat bez przerw).

Gość kasiar90
dzieki:) kurcze wkoncu ktos mi napisal cos naprawde madrego!! ja nie bede tego dlugo brac tylko przez kilka miesiecy...? to chyba nic mi nie zaszkodzimoje kol biora wlasnie yasmin i mowia ze dobrze sie czuja cykl maja regularny.pomyslalam ze tez sprobuje zwlaszcza ze okres strasznie trudno przechodze;/w lozku:( niestety:( bo wszystko mnie boli:( ale dzieki:*

Gość kasiar90------
Spróbuj i pamiętaj, że zawsze możesz odstawić, jeśli nie będą Ci pasowały, nawet w połowie listka, to nie ma znaczenia, wiem bo pytałam sie o to ginekologa. A na bóle menstruacyjne faktycznie mogą pomóc, krwawienie jest mniej obfite, w moim przypadku naprawde było słabe,i dużo mniej bolesne, a przy tym nie bolą w ogóle piersi podczas całego cyklu.

Gość kasiar90------
i nie ma za co, jak coś to pisz:)

Gość / yasminelka.....
biore jasmin drugi cykl.pierwszy mialam mdłosci,plamienia do połowy cyklu i okrpnie bolące perssi..w tym miesiacu strasznie bolą mnie łydki,mdlosci minely,plamienia tez,ale ten ból nóg i rwanie w łydkach nei daje mi spokoju,a jak sie dotykam to niemilosiernie boli,obawiam sie ze to poczatek zylaków;( i zaauwazylam,ze strasznie boli mnie na razy żołądek,ale to jest okropny bol,nie do wytrzymania i nie wiem czy to tez łączyć z tym...wybieram sie do gina niedlugo,bo dlugo nei wytrzymam tak.a do tego u mnie kosztuja 45 zł!!;/

Gość kasiar90
ok dzieki za pomoc:) jak cos to bede pisac:)

Sprzedam trójpak Yasmin (3x21), jako całość. Ważne do 09.2013r. Kontakt olcia.k@o2.pl