Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdulka....__

Yasmin-pozytywnie czy negatywnie?

Polecane posty

Gość *eve*
Ja biorę 1,5 roku jasmin i jestem bardzo zadowolona, na początku mniewałam plamienia, ale z czasem to ustąpiło i teraz nawet nie czuję że biorę:)

Gość magdulka....__
up up up

adipeks(środek na odchudzanie, na bazie amfetaminy, upośledzający łaknienie) w polsce jest zakazany, a np. w czechach już nie. Ja biorę yasmine od 4 m-cy i jestem zadowolona. Nie mam skutków ubocznych. Lekarz przeprowadził wywiad, badanie krwi, i po tym zapisał mi tabsy. Jedyny jego minus to wysoka cena, chociaż znalazłam aptekę gdzie są po 29zł, czyli o 10 taniej.

Gość magdulka....__
No właśnie tak to jest... Mi lekarz zrobił usg narządów, dokładne badanie, a nawet zbadał piersi i dopiero przepisał YASMIN

Gość magdulka....__
piszcze jeszcze dziewczyny, czekam na opinie!!!

hej magdulka =) wiec nastal ten dzien....dzis wzielam pierwsza tabletke yasmin.....boje sie ale mysle ze lekarz wie co zrobil w koncu mnie przebadal dokladnie i porozmawial ze mna. zobaczymy..... chetnie sie podziele wrazeniami z Toba i z innymi. narazie poczatek, wiec wszystko przede mna. ale sama siebie uspokajam tym ze czytajac wypowiedzi choc wiekszosc jest na nie sa takze takie ktore sa zadowolone...moze my tez bedziemy w tym gronie ??? :) chcialabym... a kiedy ty zaczynasz brac??? pozdrawiam

Gość magdulka....__
Hejka seniorit:) No ja jeszcze troszkę poczekam, gdzieś z 10 dni... zanim wezmę pierwszą tabletkę. Mam nadzieję że będzie wszystko ok. Oczywiście podobno plamienia przez pierwszy miesiąc zawsze są podczas brania yasmin... ale z czasem przechodzi. Będzie dobrze i czekam na wiadomości:):):)

musi byc dobrze :) nie ma innej opcji.......ale teraz przegladam to forum i boje sie ze ja mam PCO !!!!i ze okres samoistny nie wystapi juz nigdy i ze zawsze bede musiala lykac te tabsy :( .................

Gość magdulka....__
Nie no nie może być tak tragicznie... bez przesady..

hejka magdulka!! ja wlasnie jestem 5 dzien na yasmine i jak narazie to nie zauwazylam wiekszych zmian.....moze dopiero po pierwszym opakowaniu...nie wiem,,,,,,,,,,ale oczywiscie zdam relacje:) pozdrowionka =)

Gość Katy
Witam, ja brałam Yasmin pół roku, po zmienie z Cilest, nie miałam żadnych z wyżej opisanych dolegliwości i byłam z nich bardzo zadowolona, a jeszcze bardziej chyba moje Kochanie, bo moje piersi skoczyły o rozmiar w górę :D A ogólnie tabletki biorę już od ładnych 5 lat (pół roku Diane35, potem Cilest) także mam pewne porównanie.... Proponuję spróbować, będziesz się źle czuła - zawsze możesz je odsatwić...

magdulka nie wiem czy czytasz....jutro tydzien...wow...i narazie nic :) ciesze sie....zaobaczymy jak skoncze opakowanie.......ale i tak na biezaco bede cie informowala jesli chcesz:P pozdrowionka

Gość magdulka....__
Ja wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę.... ciekawe jak będzie...:) Seniorit----> to pewnie jak nic nie czujesz to już tak będzie:) Oczywiście że chcę abyś mówiła co się dzieje krok po kroku, bo w końcu zaczęłaś tydzień przede mną:) Katy----> to faktycznie masz porównanie jeśli tyle czasu brałaś tabletki. Myśle że większość kobiet jest zadowolonych z Yasmin, tylko niewiele sie na ten temat wypowiada;) Dziewczyny piszcie jeszcze swoje opinie szczerze mówiąc to mi trochę noga drętwieje, ale dopiero wzięłam 1 tabletkę, nie wiem czy to może być od tego:D

Gość magdulka....__
aaa i dzięki za pozdrowionka i również POZDRAWIAM:)

Gość kochammmm
Witam...:) ja brałam yasmin przez pol roku ogólnie mowiac bylam z nich zadowolona, pewnie nadal bym je brała gdyby nie cena, lekarz teraz przepisal mi cilest biore je od ponad tygodnia...nie jest zle...a yasmin polecam.....ale jednak 80 zl za dwie paczki to duzo;/a no i na yasminie nie przytylam ani grama...:) a mam tendencje do tycia...zobaczymy jak to bedzie po cilescie boje sie....pozdrawiam

Gość magdulka....__
Dziewczyny!!! wzięłam 2 tabletkę wczoraj, bo miałam 2 dzień okresu. Zawsze okres mój trwa tak 4-5 dni, a dziś mi sie już skończył po 2 dniach i nie ma po nim ani śladu!!! nawet kapki? dlaczego? czy mam dalej brać yasmin?

Gość magdulka....__
Kurde do ginka mogę iść dopiero w poniedziałek, a martwie sie bardzo... Napiszcie mi jeśli wiecie mo ze dlaczego tak sie dzieje?

Gość magdulka....__
Och dziękuję Cleo 841, bo sie już troszkę zmartwiłam, to moje pierwsze tabletki i troszkę niedoświadczona jestem:)

Gość magdulka....__
No właśnie, jak nie będę miała okresu to też będę świrowała:) Ja to tak samo lubie szukać dziury w całym... Ale jak na razie próbuje optymistycznie do tego podejść, zawsze można przecież odstawić:)

magdulka, mi takze po pierwszej piglce okres nastepnego dnia znikl....ale jak skonczylam opakowanie to 5 dni cacy :) 6 juz sie koncyzlo a 7 wzielam yasmin.....jeszcze zostalo 12 tabletek, pozniej MAM NADZIEJE ze okres :) jesli niepokoi cie to bardzo to idz do gina, w koncu bedziesz spokojniejsza:) trzymam kciuki za ciebie i twoj @ :P ale mysle ze nie nalezy az tak sie martwic, gdyz to twoje pierwsze tabsy....wszystko bedzie dobrze :) buzka 🌻

Gość magdulka....__
Dzięki dziweczyny, do gina pójde na pewno, ale chociaż teraz jestem spokojniejsza:)

Gość magdulka....__
I jak tam dziewczynki??? piszcie jak wy oceniacie YASMIN

Czesc dziewczyny :) ja zazywam Yamin od pol roku. Po przeczytaniu opinii tez sie zaczelam troche martwic. Ja zauwazyłam bardzo duza suchosc pochwy podczas stosunku (wczesniej nie mialam takich problemow) a takze to ze bardzo widoczne zrobily mi sie zyly na ciele. Troche mnie to niepokoi. Poza tym wszysko ok: wlosy mi nie wyadaja, nie zgrubłam, moze tylko samopoczucie sie obnizyło troche, choc nie wiem czy to z powodu tabletek.

Witam. ja tabletki zaczęłam brać późno, bo dopiero w wieku 37 lat. Była to Diane 35-brałam je głównie z powodów kłopotów z cerą. Niestety po Diane puchłam a wieczorami nie mogłam palców w dłoniach zginać od nadmiaru wody. Od dwóch lat biorę Yasmin i póki co czuję sie o wiele lepiej, nie puchnę, nie ma zatrzymanai wody, nie mam żadnych widocznych żył. Cóż, żadna tabletka hormonalna nie jest do końca dobra i w jej zażywanie wpisywane jest ryzyko, jak i przy zazywaniu wszystkich!!!!!!!!!!!!!innych leków. nawet przedawkowanie witaminy C jest szkodliwe. Wiadowmo, że tabletko hormonalne nie są dla wszystkich i muszą być poprzedzone badaniami lekarskimi. Ja z Yasmin jestem narazie zadowolona. Jedyne co mnie odrzuca to cena: ostatnio zapłaciłam za opakowanie 43 zł a wiem, że dla wielu to rzeczywiście cena zaporowa. Pozdrawiam. Hanna

Gość kkamaa
Brałam Yasmin przez jakieś dwa lata.Często brałam nie regularnie czasami nawet co 2,3 dni mimo że mój chłopak zawsze konczył we mnie nie zaszłam w ciążę.Gorzej było z ochotą na seks.Dosłownie musiałam się zmuszać do dwóch stounków w miesiącu.Teraz odsawiłam tab. i przypomniałam sobie co to cudowny seks,mój chłopak jest zachwycony.A ja chwilami czuję się jak nimfomanka.Cały czas mam na niego ochotę,aż muszę się chamować.Ale jak potrzebujesz pewności to polecam.Sprawdzają się.Napewno wszystkim odradzam microgenon przytyłam 10 kg. Pozdrawiam

Gość naue
Biorę yasmin od kilku miesięcy. Toleruję go równie dobrze jak wcześniej milvane, tyle że po milvane trochę puchłam. Mam ogólnie skłonność do zatrzymywania wody w organizmie, bolały mnie też piersi. Po yasminie te dolegliwości ustąpiły. Mało tego, schudłam dobrych kilka kilogramów.

Ja biorę yasmine od ponad roku i jestem zadowolona, wczesniej bralam diane 35 i regulon ale po regulonie robil mi sie trądzik a po dianie puchlam i strasznie bolala mnie glowa-na yasmine czekalam pol roku bo ekarz mi powiedzial ze pojawi sie na rynku pigulka ktora w moim przypadku będzie strzalem w dziesiątkę-i mial rację;-)

Gość LadyK.
ja biore tabletki Yasmin już 2,5 tygodnia i dziwnie jakoś "czuje swoje żyły"... nie wiem jak to określić i jak wam to naświetlić żebyście mogły sobie to wyobrazić... to tak jakby mnie bolały i czasem czuje delikatne kłucie w sercu... do lekarza jestem zapisana na za tydzień, nie wiem czy zrezygnować z dalszego ich brania, nie wiem czy to nie spowoduje zmian w cyklu... dodam, że to nie jest tak że siedzie i płacze po kątach z powodu bólu żył. po prostu czasami tak mnie pobolewają, ale wcześniej nie odczuwałam tego

Gość akma
dla mnie sa extra. jedyne po których nic mi nie jest a nawet mi lepiej:) ale ja nie polecam nikomu bo każdy reaguje inaczej. najpierw sie zbadaj a potem Ci powiedza co tak a co nie. ale yasmin dla mnie super