Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heliko

helikobakter pylorii

Polecane posty

Gość heliko

Witam, mam takie pytanko mianowicie: dzisiaj dostałem wyniki testu z krwii na helikobakter pylorii, wyszło mi 5,7ml gdzie norma jest poniżej 0,9ml. Wcześniej (ponad pół roku temu) brałem leki na helikobakter (miałem robioną gastroskopie i wykazało), z tąd moje pytanie czy po ponad pól roku od leczenia mój wynik na helikobakter może być tak duży?? Czy ta bakteria jest już "unicestwiona" czy nadal ją mam, powiem tylko że objawy kóore miałem wczesniej z przewodem pokarmowym- nadal są (może ciut mniejsze).

Gość niestety to norma
dla ludzi wrazliwych na tę bakterię,raczej się przyzwyczaj ,że zakażenie będzie się powtarzać.Uwaga,nosicielem może być ktoś bliski(pocałunki) i ten ktoś nie musi być wrażliwy i bakteria może u tego kogoś nie wywoływać objawów chorobowych

Gość heliko
hmm. dziś idę do lekarza pierwszego kontaktu, przedstawie mu wynik jaki otrzymałem na helikobakter- pewnie przepisze mi jakies antybiotyki, mam nadzieje ze w koncu mi to pomoze i pozbęde sie tego dziadostwa. A teraz pytanie troche z innej beczki, czy wy też cześciej chorujecie na przeziębienia itp. czy ktoś zauważył jakąs znaczącą różnicę?? bo ja zauważyłem ze odkad mam to badziestwo to bardzo czesto sie przeziebiam- powiezmy co 2-3 miesiace,. czy wy tez tak macie??

Gość Kejli Minok
lanzul ci moze przepisze.

Gość prosze o cos wiecej..
mozecie cos wiecej napisac o tej bakteri,ojawach oraz badaniu? kiedys obilo mi sie o uszy ze jest test na helikobakter..moja cora miala taki okres ze prawie codziennie bolal ja zoładek...

Gość lololo
Napisz mi proszę gdzie i jak się wykonuje taki test? Pewien zaprzyjaźniony mi lekarz kazał kupić ten test w aptece i go wykonać. W takim razie można go wykonać samemu? hmm...

Gość heliko
Jeśli chodzi o test na helikobakter, to ja poszedłem do szpitala (do kasy) i powiedziałem że chce zrobić sobie test na helikobakter pylorii, a że byłem po godz. 12 to zapytałem się czy na czczo trzeba- okazało się że na czczo nie trzeba być, a koszt testu to 29zł (pobierają krew i zanoszą do labolatorium- wyniki na drugi dzień). Jęsli chodzi o objawy, hmm ja miałem identyczne jak przy jelicie nadwrażliwym (na początku częste biegunki, wzdęcia gazy, brzuch aż tak mnie nie bolał jak większość pisze, ale miałem takie przewracanie, burczenie w brzuchu). Polecam sobie zrobić ten test, ja już w sumie to chyba z 1000zł na leki i na lekarzy wydałem w przeciągu 1,5 roku, a jak dotąd diagnozy były różne: zespół jelita nadwrażliwego, refluks, w końcu helikobakter, a poźniej tak ma być.